Sincronicitate și Simbol

Am plăcerea să vă anunț apariția unei noi cărți intitulată „Sincronicitate și Simbol în executarea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu”.

E o carte neobișnuită în care, pornind de la zi (Crăciunul) și loc (Târgoviște), examinez dacă în execuția lui Ceaușescu au existat, intenționat sau nu, elemente cu încărcătură simbolică.

O carte despre Logos și anti-logos, despre Ceaușescu și Iliescu, despre CIA, MI6 și Securitate, despre prima explozie nucleară, degradarea artei și clonarea animalelor. Poate exista așa ceva?

Lansarea cărții va avea loc pe 21 decembrie, la Timișoara. Unde altundeva?!

Pe 16 decembrie am să public un fragment introductiv și primele reacții.

3 comments

  1. Hmm, interesant si profund mod de abordare a subiectului, la fel ca si datele calendaristice + locatia alese pentru publicare! Dar nu ma mira absolut deloc!
    Pentru trecut, pentru viitor, dar mai ales pentru constiinta fiecaruia dintre noi devenea necesara, indispensabila chiar, o asemenea lucrare, cu atat mai mult cu cat acea perioada (impreuna cu cele doua personaje-cheie) reprezinta cel putin o parte a propriei noastre existente si nu poate fi eliminata din istoria unui popor. Au trecut ceva ani de la lovitura de stat din ’89, s-a depasit incandescenta politicii de atunci si s-a intrat in campul rece al analizei tocmai pentru a nu fi partinitori.

    Citindu-va articolele de pe vremea cand exista Vocea Rusiei, va marturisesc admiratia fata de o asemenea initiativa publicistica si va doresc mult succes in continuare! Va multumesc mult!

  2. de unde o cumpărăm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.