Un interviu cu Claudio Mutti

 

claudio mutti

Încep astăzi publicarea unor fragmente din interviul acordat de profesorul italian Claudio Mutti în luna mai 2014 lui Max & Alexander.

Geopolitician de anvergură mondială și editor al revistei Eurasia, Claudio Mutti este una din figurile de marcă ale rezistenței europene fiind activ politic de peste 50 de ani.

eurasia-balcani

http://www.eurasia-rivista.org

Am avut onoarea sa-l intalnesc pe dl. profesor la simpozionul organizat la București în amintirea lui Jean Parvulesco. Dl. Mutti este între altele și un excelent vorbitor de limbă română ca urmare a anilor petrecuți în țara noastră.

Deși am auzit prima dată interviul la momentul acordării lui, reauzindu-l recent, am considerat oportuna traducerea lui întrucât acoperă câteva chestiuni de bază – naționalismul european în contextul sec XXI, situația actuală a Europei, eurasianismul, folosirea grupărilor naționaliste europene de către americani, Operation Gladio.

În condițiile în care liberalismul este epuizat moral, nimeni nevand încredere în sistemul politic actual, în persoanele politice propuse, iar populația nefiind dispusă la sacrificii personale de dragul ideologiei mercantile, activarea unor grupări xenofobe, manevrate și întreținute din umbră, poate fi una din cărțile pe care sistemul perdant este dispus să le joace. Să fim deci înțelepți și să învățăm din experiența adevăraților patrioți europeni. Venind de la un italian care iubește Romania, lecția ar putea fi mai ușor de acceptat.

Geticus

Max, Alexander & Prof. Mutti:

Alexander & Max îl introduc ascultătorilor pe Prof. Claudio Mutti un lider naționalismului italian

“Ați spus că sunt un naționalist italian. Eu cred că sunt un naționalist european care trăiește în Italia. Este imposibil astăzi să fii naționalist într-o țară mică pentru că o țară mică nu poate fi independentă. Astăzi doar țările de dimensiuni continentale pot fi independente, de aceea spun că sunt un naționalist european. Cred că doar o Europă independentă și unită este posibilă în lumea de astăzi….

.. trăim în secolul puterilor continentale: Rusia, China, SUA, India.. Este imposibil pentru o țară mică să rămână independentă. Italia de exemplu, nu mai este independentă de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Am fost “eliberați” acum 70 de ani și de la “eliberarea” noastră avem pe teritoriul italian peste 100 de baze militare NATO și americane.

busag

http://saganic.blogspot.ro/2007/06/us-military-bases-in-italy-there-are.html

Ocuparea Europei nu este doar un fenomen italian el extinzându-se de 20 de ani și în estul Europei… Acum “eliberatorii” noștri au eliberat Ucraina și vor să “elibereze” și Rusia. Cred că,  pentru oamenii care gândesc, a venit timpul să elibereze Europa de “eliberatori”.

Naționalismul meu este pentru o Europă mare, aliată cu Rusia și cu celelalte mari puteri ale continentului Eurasiatic. Există anumite legi în geopolitică: o țară mică, precum Italia putea fi independentă în sec al XIX-lea dar acum dimensiunile necesare pentru ca o țară să fie independentă sunt mult mai mari: teritoriul, demografia, puterea militară, puterea energetică – toate acestea pot aparține doar unei Europe integrate. Când spun Europa, nu vorbesc de Uniunea Europeană. UE, după cum spunea Zbigniew Brzezinski, este capul de pod al SUA în Eurasia. Deci un naționalist european trebuie să se gândească la UE ca la o uniune colaboraționistă (cu ocupantul).

.. Ce se întâmplă acum în Ucraina e o încercare de a aduce trupe NATO cât mai aproape de Moscova. De aceea, un naționalist european trebuie să sprijine Rusia și apărarea teritoriului acesteia împotriva agresiunii vestice. Europa însăși a fost obiectul agresiunii vestice,  a fost invadată de puterile vestice, SUA și Anglia în anii ‘40, a fost ocupată în 1945, iar partea ei centrală și est-europeană a fost ocupată după 1989.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă un naționalist european este să înțeleagă această situație. Un adevărat naționalist nu poate fi în favoarea politicilor Uniunii Europene. UE este o uniune a statelor europene în care clasele politice sunt clase colaboraționiste. Din 1945 am avut în Europa de vest o singură excepție – Franța, pe vremea generalului de Gaulle”

< va urma >

IMG_2333

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.