13 Motive sa fii americanofil

 

Crockett“Spune-i la Bogdan (adica la Je) ca aici suntem cu americanii nu cu rusii”, imi transmitea mai in gluma mai in serios un prieten, care s-ar putea sa nu stie cate dungi sunt pe steagul SUA si de ce.

Intr-adevar, intre prostiile care s-au debitat despre mine a fost si acuza de a fi filo-rus, ceea ce in mintea acuzatorilor este ceva intre o boala rusinoasa si tradare nationala. In majoritatea cazurilor invectiva vine de la oameni indoctrinati de propaganda mainstream plina de minciuna si de ura fata de toti care cuteaza sa gandeasca cu propriul cap.

Ce sa raspund? Ca in afara educatiei din familie si a primelor douasprezece clase facute in scoala romaneasca aproape tot ce stiu acum am invatat de la americani? Ca ascult zilnic cam doua ore de comentarii si analize facute de americani? Ca regret nespus ca o tara in care s-a scris Declaratia de Independenta a ajuns sa-si trimita copiii sa moara pe toate coclaurile planetei ca sa satsifaca setea de putere si ambitiile imperiale ale altora?

Dar astazi sunt pus pe laude asa ca pentru prietenii mei americani si pentru zilele frumoase petrecute in SUA in special la Rutgers Uniersity, am intocmit o scurta lista de 13 motive pentru care merita sa iubesti America:

 • Ramones
 • Hunter S Thomson – pentru Fear and Loathing in Las Vegas –cartea – neaparat cu caricaturile lui Ralph Steadman
 • George Carlin – probabil cel mai mare stand-up commediant
 • Jack London
 • Muhammad Ali
 • Elvis
 • Scott Fitzgerald – pentru Marele Gatsby, desigur
 • Thomas Jefferson – pentru declaratia de independenta, a carei copie sta agatata si acum la mine in birou
 • Charles Lindberg –un veritabil erou american., primul om care a zburat peste Atlantic, Intuind ce urma sa se intample s-a implicat si in politica incercand, din pacate fara succes, sa militeze pentru evitarea celui de-al Doilea Razboi Mondial
 • John Steinbeck – scriitorul meu preferat
 • Henry Ford
 • Davy Crockett – un adevarat westman, un om al frontierei, a cazut cu arma in lupta de la Alamo aparand proaspat declarata independenta a Texasului fata de Mexic. Mi-a placut mai ales o istorie cu el in Congres, cand a fost singurul care a votat contra alocarii unei pensii speciale pentru vaduva unui amiral, pe motiv ca din banii publici nu se fac cadouri sau acte de caritate. A propus in schimb colegilor es sa doneze propriile lor salarii vaduvei. Evident ca desi era unul dintre cei mai saraci congresmeni a fost singurul care a si donat banii respectivi.
 • Urmasii moderni ai lui Davy Crockett adevaratii patrioti americani.

Dedicat celor care acceseaza blogul de pe IP-uri ne-anonimizate.

declaration

2 comments

 1. archangel of justice

  Mai nou tampitul de Ponta conduce Romania de la Abu Dhabi. Iar ieri am observat cat de indobitociti si speriati sunt toti indivizii astia de la SRI , MAI si massmedia; orice actiune care atinge SUA, U E, Israel, creaza o frica de nedescris in sufletele indivizilor amintiti mai inainte. Intra intr-o stare de alerta si iti dau cu incalcarea „legii” si ca nu poti desfasfusara in consecinta actiunea. Mutantilor de la SRI, MAI, massmedia, din magistratura, „legea” asta de care va prevalati, in ce conditii functioneaza? In ce conditii a fost promulgata? Si mai ales, „legea” care va blocheaza fiinta si face din voi niste executanti dezgustatori, va justifica actiunile in fata LEGII Celui Prerea Inalt? Sa nu uitati, viermi in devenire, ca Legea Celui Prerea Inalt prevaleaza inainte de orice lege cutumiara. EA a fost este si va fi deasupra oricarei „legi” promulgate de indivizi corupti, aflati I CONFLICT cu Dumnezeu.

 2. Stimabile nimeni din cei care sunt rusofili nu resping cultura Occidentala autentica! LAdy GAGA si Rihana nu inseamna cultura! Ceea ce respingem este politica criminala si genocidala facuta de Establishmentul AMerican, care nu are nici o legatura cu poporul american, pe toata planeta! A fi rusofil implica sa fii de acord cu absolut tot ce tine de RUSIA! Inclsuiv politica externa! A fi americanofil la fel! Nu poti sa fii americanofil daca nu esti de acord cu razboiul! Asadar articolul ar trebui sa fie complet si sa explice ce inseaman americanofil, americanofon, americanofob si care este diferenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*