Pilaf din Pont

washing-hands

La microfon Nicolae Robu ā€“ citez din memorie

„Eu acum trebuie sa plec, am o alta intalnire tot aici, in cadrul Primariei, dar inainte de a pleca as mai dori sa va spun, referitor la raportul Curtii de Conturiā€¦. Nu e treaba mea, Dumneavoastra decideti, eu doar va sfatuiescā€¦Ā Asa cum stiti din raportul primit de la Curtea de Conturi s-au declarat ilegale finantarile aprobate de Consiliul Local catre sport.Ā S-au epuizat caile de atac si trebuie sa Ā mergem in justitie. Poate ar fi bine sa angajam o firma de avocatura, dar e decizia Dvs, ea ar putea fi platita direct de catre Dvs de catre consilieri, pentru ca va apara pe Dvs, e in interesul Dvs, daca o platim din buget s-ar putea ca si acest lucru sa-l atace Curtea de Conturiā€¦..”

Eu:Ā „Domnule Primar nu va e putina jena cu atata ipocrizie? Cum ne spuneti ca e treaba Consiliului Local si ca Dvs doar ne sfatuiti? Acum 6 luni faceati cu ou si cu otet pe oricine indraznea sa va critice banii alocati?”

Robu:”Domnu’ Vocea Rusiei, daca aveati puterea de intelegere necesara, ati fi inteles ca eu doar recomandam sa fie aprobat de catre Consiliul Local, avizam oportunitatea alocarii banilor catre sport, nu si legalitatea. Eu nu ma pronunt aspura legalitatii.

Eu: „Avizul de legalitate l-au dat aceleasi persoane care v-au sfatuit si la Acvariu?”

NR: „Mai aveti doua sedinte si plecati din Consiliu, LA REVEDERE”!

Eu: N-am plecat inca nicaieri, si poate Dvs mai aveti doua sedinte. Multumim oricum ca v-ati spalat pe maini, domnu’ Pilat din Pont” („Pilaf” ma corecteaza un prieten)

PS explicativ: Cu toate incercarile sale de „a se scoate” Nicolae Robu va fi primul tras la raspundere in chestiunea finantarii cluburilor sportive. Incercarea de a angaja o firma de avocatura Ā i-ar fi in primul rand benefica lui insusi si celor care au avizat pentru legalitate hotararile si doar in subsidiar Consiliului Local.

Cei mai afectati? Cel putin din punct de vedere moral, consilierii PNL, lasati la greu de barbatul politic NR caruia i-au facut toate voile.

 

john-19-16-lumo-a-1024x578

 

Later edit:

Ā „Tocmai pentru a fi siguri ca banul public va fi folosit strict in interesul performantei sportive care sa faca cinste orasului Timisoara, Judetului Timis si Banatului , sunt prevazute articole care duc raspunderea la nivel de persoane.Raspunderea colectiva nu functioneaza prea bine.Exista unnplindaj (blindaj ?) in aceasta privinta cum nu stiu eu sa mai fi existat la alocarea de bani pentru sport. Este Legea sporturilor care permite alocarea de fonduri de la autoritatile publice centrale si locale catre organizatii promotoare a sportului nelucrative. Suntem in absoluta legalitate.” Nicolae Robu – proces verbal al sedintei de Consiliu Local din 13.07.2012

Ā http://www.primariatm.ro/uploads/files/procese_verbale_2012/13_07_2012.pdf

 

Eu nu m-am pronuntat asupra legalitatii” – Nicolae Robu 01.03.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.