Acvariul – partea a II -a (Sedinta de consiliu local din 9 Decembrie)

Barcelona_Acvariu-610x250
Ieri in plenul consiuliului local a fost votata cu 2 voturi impotriva (subsemnatul si colegul Flavius Boncea) propunerea primarului Robu de alocare a cca 120.000 Euro suplimentari fata de cele 2 terenuri oferite deja (Piata 700 si respectiv Bogdanestilor) la schimb cu subsolul acvariului. Remarc refacerea USL-ului pe acest subiect, consilierii de „stanga” si „dreapta” trebuind sa-si asume in continuare gafa facuta acum 2 ani de dragul promisiunilor electorale ale primarului.
Pe langa votul contra, le-am atras atentia public colegilor asupra marilor semne de intrebare pe care le ridica afacerea respectiva atat in ceea ce priveste firma semnatara a rapoartelor de evaluare, firma care in opinia mea nu avea dreptul sa semneze astfel de rapoarte la momentul respectiv, cat si valorile prezentate in cele 4 rapoarte  care au stat la baza schimbului. N.B. in cadrul schimbului primaria a primit doar subsolul fostului acvariu, intrucat concesiunea terenului expirase.
Pretextul oferit de primarul Robu inca din 2012, respectiv realizarea unui pasaj rutier subteran, il consider de asemenea „subtire” intrucat din discutiile cu ingineri constructori care au supervizat constructia pasajului pietonal la sfarsitul anilor ’70 am inteles ca pot fi puse in pericol fatada Operei si respectiv cea a Muzeului Banatului. De asemenea costurile se pare ca au fost exorbitante, primul-secretar de atunci, Telescu parca, impartind lucrarea intre varii regii locale, pentru a evita aprobarea in Consiliul de Ministri.
Cred ca mai devreme sau mai tarziu organele statului se vor sesiza si pe acest subiect.
Tot in sedinta de ieri am votat contra suplimentarii finantarilor pentru AC Recas si pentru echipele de baschet si handbal,  singurul club care am considerat ca ar merita rasplatit suplimentar fiind cel de rugby, castigator al Cupei Romaniei.
De asemenea am ridicat problema finantarii diverselor lucrari de reparatii la biserici pe baza unor deconturi prezentate primariei fara a avea un protocol anual cu Mitropolia Banatului sau cu Arhiepiscopia Timisoarei. In opinia mea, decontarile ar trebui facute doar in baza unui program comun agreat in comun de cele doua insitutii, protocol prin care Consiliul Local ar semnala diverselor culte sumele pe care le pot accesa si proiectele pe care este dispus sa le finanteze.
Observ ca niciunul din ziaristii prezenti la sedinta nu au sesizat aspectele de mai sus. Mai mult decat atat dra. Loredana Codrut ne „informeaza” pe pressalert.ro ca:

„Suprinzător, consilerii nu s-au luat la harţă pe niciun subiect. Singura schimabare care a trezit discuţii a fost finanţarea bisericilor, acolo unde consilierii au opinat că ar trebui ca banii să se dea pe un grafic bine stabilit. Au trecut fără comentarii perfectarea „afacerii Acvariului”, despre care Curtea de Conturi spune că nu a fost tocmai avatajoasă pentru primărie, dar şi creşterea finaţării pentru mai multe cluburi sportive, printre care şi ACS Poli, echipa de suflet a primarului Nicolae Robu. Iar consilierii au votat toţi cu bucurie şi zâmbet, fără comentarii.”

Pai chiar fara comentarii as adauga eu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.