American Sniper – Apologia asasinatului si a prostiei

chris-kyle-pic3

„The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.” Former FBI Director J. Edgar Hoover

“You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. “ Abraham Lincoln

Chris Kyle eroul filmului American Sniper nu a fost un erou al luptei impotriva terorismului asa cum incearca sa-l prezinte regizorii hollywoodieni, ci a fost un asasin si un prost.

De ce asasin?

Nu pentru ca a fost soldat, meseria armelor fiind in mod traditional considerata cea mai nobila si barbateasca meserie, demna de cei dispusi sa-si puna viata in joc pentru a-si apara familia si tara.

Kyle a fost un asasin, pentru ca a participat ca voluntar la invazia unei tari straine unde armata tarii sale a omorat sute de mii de oameni, majoritatea civili nevinovati.

WarVictims15

Genocidul ca politica de stat a premers razboiul – vezi interviul dat de Madeline Albright la “60 Minutes” in care admite ca “e greu de acceptat dar credem ca debarcarea lui Saddam Hussein merita vietile a sute de mii de copii” …

 https://www.youtube.com/watch?v=FbIX1CP9qr4

…a continuat pe timpul razboiului si al ocupatiei, efectele sale simtindu-se si acum, atat prin razboiul civil declansat cat si prin efectele substantelor toxice in special al uraniului folosit in bombardamente asupra populatiei civile

(vezi copii nascuti cu deformatii in Fallujah, in zielele noastre – Google Fallujah children – imaginile fiind prea infioratoare pentru acest blog)

 Evident, invazia la care a participat eroul din “American Sniper” a avut loc contra unei tari care s-a dovedit complet nevinovata de acuzatiile aduse, respectiv posesia de arme de distrugere in masa.

irak victims

Pe langa afirmatiile de mai sus, care tin mai mult de natura agresiunii declansate impotriva Irakului, Chris Kyle e un asasin prin insasi natura meseriei sale, cea de lunetist. Nu vorbim in cazul sau de o lupta cavalereasca de turniruri sau dueluri, ci de un om cu o pusca in mana, aflat la distante de kilometri de adversarul sau, care in multe cazuri nici macar nu-i banuieste prezenta.

De ce prost?

Pentru ca a crezut ce i s-a spus la televizor “ca merge la bataie sa-si apere tara de teroristi”, in timp ce adevaratii teroristi, da, cei care au profitat de pe urma atentatelor de la 11 Septembrie, stateau in birourile lor si radeau de naivitatea lui si sutelor de mii de americani care din elan patriotic s-au inrolat si au pornit pe front sa-si sacrifice viata, sanatatea si familia.

 Drumul spre iad e pavat cu bune intentii, asa ca nu-l putem ierta pe Kyle pentru faptul ca n-a reusit sa-si puna niste intrebari de genul: cine si de cat timp era proprietarul WTC in ce anturaje se invartea, cum a cazut WT 7 nelovit de avioane, ce polite de asigurari s-au incasat, ce persoane au fost arestate, de ce au fost topite in doua saptamani deseurile proventie din prabusirea turnurilor gemene, cum de a fost gasit in mormanul de ruiene un pasaport de terorist care “sa certifice” nationalitatea atentatorilor, ce era PNAC, etc, etc, etc

In ignoranta lor mii de americani au murit si zeci de mii au fost mutilati sau au suferit “traumatic brain injuries” nu ca sa lupte impotriva terorismului ci pentru motive mult mai prozaice – ca sa asigure hegemonia dolarului, resursele de petrol irakiene si ca sa inlature un inamic geopolitic regional al Israelului si al Arabiei Saudite.

Actualmente, numarul de sinucideri in randul veteranilor americani de razboi trece de 20 de cazuri … pe zi.

http://www.huffingtonpost.com/2013/08/29/military-veteran-suicides-prevention_n_3791325.html

2013_08_MilitarySuicides4

In tot acest timp arhitectii razboiului, tovarasi si tovarase de filiatie troțkista precum Pearle, Wolfowitz, Kagan, Nuland si sefii acestora radeau fericiti ca si-au gasit noua generatie de “useful idiots” care sa mearga la abator vanand himere, in timp ce ei se imbogatesc si cuceresc lumea.

Iar pe cand un prost precum Kyle vana irakieni pentru vrajitorii din Oz , tara ii era invadata de zeci de milioane de emigranti ilegali, joburile fugeau spre tari indepartate unde forta de munca e mai ieftina, iar bosii isi umpleau buzunarele creand ceea ce avea sa fie cunoscut ca si criza din 2008.

Acum un astfel de personaj, Kyle, idiotul folositor perfect, va fi decorat post-mortem de catre Hollywood cu vreun premiu Oscar ca sa fie dat drept exemplu de eroism pentru prostimea urmatoarelor generatii. Folositor chiar si dupa moarte…

Daca tot se cauta un soldat-erou am si eu o nominalizare despre care Hollywoodul nu o sa va vorbeasca veci pururi: pe Ken O’Keefe.

PS… si totusi…. cand colegii lui Kyle vor intelege in ce hal le-a fost exploatata naivitatea si in ce hal le-a fost batjocorita tara nu imi imaginez cine-i va putea opri…

frabz-And-then-he-said-there-are-weapons-of-mass-destruction-in-iraq-587f0d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*