Ce se intampla in Germania?

 

MigrantRoute

Criza refugiatilor care vor sa ajunga cu totii “in Germania”, scandalul Volkswagen si amplasarea de armament nuclear american in bazele NATO din Germania sunt trei semnale foarte puternice, aparute intr-un interval de timp extrem de scurt.

Nu e vorba de coincidente, nu e vorba de lucruri aparute peste noapte, exista planuri de mult gandite care acum sunt puse in aplicare.

Cineva (nu spun cine, persoane importante) e ingrijorat de ceva ce se intampla acolo si vrea sa le semnaleze nemtilor „la loc comanda”.

Care va fi pasul urmator? Vor aparea celule al Qaeda, vor exploda ceva bombe in mari orase germane? Sa speram ca nu, desi in mediile respective nu se glumeste.

Unele raspunsuri ni le ofera Nikolai Starikov, in interviul de mai jos. Starikov in sine e un personaj interesant, din categoria celor care stiu ce spun si carora li se da voie sa spuna. Desigur nu totul, dar totusi …

Intrebarea nu este „de ce” ci, “de ce ACUM”? Proiectul Nordstream II il socotesc o explicatie insuficienta. Interesant desigur si jocul lui Orban, care practic ia apararea Germaniei, atunci cand acesteia nu i se da voie sa o faca, un fel de ariergarda.

Noi cum ne pozitionam in contextul asta Herr Johannis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*