Cine va câștiga lupta pentru primăria Timișoara?

După cum se știe, de-a lungul timpului am fost un opozant declarat al primarului Nicolae Robu pe l-am considerat și îl consider în continuare o calamitate administrativă și o rușine pentru orașul nostru.  Criticile deschise pe care i le-am adus de-a lungul timpului au avut ca rezultat, între altele, excluderea mea din panoplia oficială a consilierilor locali, transpusă grafic prin tablourile consiliilor locale afișate pe holurile primăriei. Din sutele de consilieri locali care au reprezentat Timișoara în ultimii 30 de ani lipsesc doar două chipuri, al meu și al colegului meu Flavius Boncea, al cărui păcat major cred că a fost tocmai prietenia pe care mi-a arătat-o. De fapt cred că ar trebui să ne mândrim cu faptul că le-am stat ca un os în gât. Doamne, ajută!

În ciuda celor de mai sus, îl văd pe Nicolae Robu favorit în cursa pentru primărie. De ce? În primul rând datorită faptului că nu are un contracandidat serios și în al doilea rând pentru că este susținut de o camarilă urâtă dar eficientă. Să începem cu punctul 2.

Nicolae Robu a fost pus primar de PSD și de PNL prin coaliția USL. De-a lungul întregului său mandat Robu a fost susținut în toate momentele importante de PSD, fie datorită instrucțiunilor de partid atât timp cât USL a funcționat, fie datorită negocierii unor susțineri individuale. De câte ori a avut nevoie Robu și-a „negociat” voturile unor consilieri PSD, PPDD etc. Chiar și eternul luzăr Adrian Orza, cel căruia Gheorghe Ciuhandu „i-a fost ca un tată” timp de mulți ani (dar numai până la terminarea campaniei electorale)  a votat în absolut toate momentele importante cu Nicolae Robu. Același om, Orza, este folosit acum de PSD pentru a-l sprijini indirect… tot pe Nicolae Robu, prin dispersarea voturilor opoziției.

Pe lângă sprijinul PNL și al PSD, Nicolae Robu este susținut de o zonă gri: oameni de afaceri interesați de contracte cu primăria pe plan local și cu guvernarea liberală pe plan național și de o zonă cu nuanțe de camuflaj, al cărei reprezentant este dl. Naslău, situat la zona intersecției dintre servicii și lumea interlopă.

Cu cei de mai sus se bate tânărul Dominic Fritz. Adică cu:

– aparatul primăriei (care e capabil întotdeauna de o mobilizare la vot, datorită interesului personal);

– cu aparatul politic al PNL;

– cu aparatul de partid al PSD;

– cu zona afaceriștilor legați de PNL pe plan local și național;

– cu zona serviciilor + zona prietenilor lui Nasleu

Trebuie menționat și aportul semnificativ al procuraturii care timp de 8 ani de zile a refuzat să investigheze abuzurile semnalate de presă și chiar de subsemnatul în calitate de consilier local (cedări de terenuri, finanțari ilegale etc).

Știu că nu vă place, după cum nu îmi place nici mie, dar în contextul de mai sus, puteți evalua singuri șansele tânărului berlinez. L-aș susține fără rezerve dacă nu ar reprezenta în planul politicii românești transpunerea a ceea ce e mai urât în occident – noua stângă troțkistă și „școala” „de la Frankfurt”. USR-PLUS este traducerea în română a unor mișcări ca  Black Lives Matter, Antifa etc.  Ei sunt cei care vor propaganda LGBT în școli și grădinițe, ei  urăsc istoria națională și evident și pe cea a Europei tradiționale. Corespondenții lor americani și europeni sunt cei care dărâmă statuile prin New York, Londra și Berlin. Într-un ambalaj care se vrea digerabil toți servesc de fapt același sistem oligarhic. Să fii troțkist înseamnă să vrei moartea Europei și a dispariția creștinismului. Eu nu pot susține așa ceva.

Dumneavoastră puteți merge însă la vot. Aveți de unde alege. Cine va câștiga? Timișoara?

3 comments

  1. Titus Constantinescu

    Daca as avea drept de vot in Timisoara, as vota Robu fara ezitare. Dar locuiesc in Bucuresti din pacate si aici nu am cu cine vota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.