Cum se tratează infecția cu Coronavirus COVID-19

Interviu cu membrul Academiei Ruse de Știință, Alexander Chuchalin

Traducere cu Google Translate


Dacă o situație cu infecția cu coronavirus cu CAVID-19 urmează același scenariu ca și epidemia de SARS, atunci până în aprilie-mai problema va fi mai puțin acută. În interviul său pentru RT, academicianul Alexander Chuchalin, șeful departamentului de terapie spitalicească din cadrul Universității Naționale Ruse de Medicină din Pirogov. În opinia sa, sistemul rusesc de asistență medicală a făcut tot posibilul pentru a proteja țara de coronavirus. De asemenea, medicul spune că, contrar credinței populare, infecția cu CAVID-19 poate fi însoțită de un nas curgător.

Î: Nu numai că sunteți unul dintre cei mai buni pulmonologi din Europa, dar sunteți și acum în grupul principal de risc pentru coronavirus. Ați putea, vă rog, să dați câteva recomandări pentru oamenii din generația voastră și pentru cei mai tineri, cei care, după cum vedem, sunt cu adevărat susceptibili la o mare mortalitate – în special în China, Italia și Iran.

R: Pentru a înțelege grupurile de risc pentru această boală: în primul rând, acestea sunt persoane care vin în contact cu animale care reprezintă un rezervor biologic. De exemplu, în 2002 era vorba de pisici africane, în 2012 erau cămile, iar acum știința este puțin confuză, nu a fost complet stabilită. Există mai multe dovezi că acesta este un anumit tip de liliac – cel pe care îl mănâncă chinezii.

Această liliac răspândește coronavirusul prin mișcările intestinale. După aceea are loc un proces de însămânțare. Să zicem, este o piață de fructe de mare sau alte produse, etc. Dar, acum vorbim despre o epidemie, vorbim despre oameni care infectează oameni. Prin urmare, această fază a ajuns deja. Infecția se răspândește de la o persoană la alta.

Coronavirusurile sunt infecții virale foarte, foarte frecvente, iar oamenii le întâlnesc de multe ori de multe ori în viața lor. În decurs de un an, un copil poartă boli pe care le numim răceli acute de până la zece ori. Și în spatele acestei răceli acute se află anumite virusuri.

Iar al doilea loc în prevalența sa îl ocupă coronavirusul. Problema este că acești patogeni aparent inofensivi au fost respinși și nu au putut înțelege niciodată relația cauză-efect dintre o răceală comună și un virus. Dacă, să zicem, un copil are răceală, are nasul curgător, ce va urma? Si asa mai departe. De aproximativ două săptămâni, un copil sau un adult se îmbolnăvesc – și toate acestea dispar fără urmă.

Dar în 2002, 2012 și acum în 2020, situația s-a schimbat calitativ. Deoarece serotipurile care au început să circule … acestea afectează celulele epiteliale.

Celulele epiteliale sunt celule care aliniază tractul respirator, tractul gastro-intestinal și sistemul urinar. Prin urmare, o persoană infectată are simptome pulmonare și intestinale. Și în studiul testelor de urină, alocați și … unei astfel de încărcături virale.

Dar aceste tulpini noi, despre care vorbim acum, au aceste proprietăți – de a intra în contact cu cel de-al doilea tip de receptor, enzima care transformă angiotensina. Și acest receptor este asociat cu o manifestare atât de serioasă precum tusea.

Prin urmare, un pacient care prezintă simptome de deteriorare a tractului respirator inferior, un semn caracteristic este o tuse. Aceasta afectează celulele epiteliale ale celor mai distale părți ale tractului respirator. Aceste tuburi respiratorii sunt foarte mici.

Î: Distal, este depărtat?

R: Are un diametru îndepărtat și mic.

Î: Deci, asta avem ceea ce avem lângă bronhiile?

R: Este vorba despre bronhiile, apoi avem bronhiole, bronhiole respiratorii. Iar când aerul, difuzia gazelor iese pe suprafața alveolelor, acestea trec doar din această secțiune a tractului respirator.

Î: Adică, simptomul principal este o tuse …

R: Nu, primul este un nas curgător și o durere în gât.

Î: Ei spun că nu există nasul curgător.

R: Nu, acestea sunt probleme mari de date. Au fost prelucrate 74 de mii de documente medicale și toate au rinoree (nasul curgător. – RT). Când vi se spune acest lucru – există cu adevărat câteva nuanțe. Biologia este așa. Ținta biologică a virusului sunt celulele epiteliale. Nasul, regiunea orofaringelui, traheea și apoi bronhiolele mici, care vizează aceste regiuni sunt deosebit de periculoase pentru om. Și s-a dovedit că, având acest mecanism, virusul duce la o defalcare bruscă a sistemului imunitar.

Î: De ce?

R: O explicație pe care știința o oferă astăzi este că în proces este implicată o proteină numită proteină interferonindusă-10. Cu această proteină este asociată reglarea imunității înnăscute și a imunității dobândite. Cum ar trebui să vedem asta? Ca o afectare foarte adâncă a limfocitelor.

Î: Deci puteți vedea limfocitele căzând imediat la testul general?

A: Da. Și dacă există celule albe din sânge cresc, trombocitele vor crește, iar limfopenia este mai stabilă, adică efectul limfotoxic al virușilor înșiși. Prin urmare, boala în sine are cel puțin patru stadii conturate. Prima etapă este virusemia. O frig inofensivă, nimic special. Șapte zile, nouă-aproximativ în acest interval.

Dar începând cu a noua zi până la 14, situația se schimbă calitativ, deoarece în această perioadă se formează pneumonie virală și bacteriană. După deteriorarea celulelor epiteliale din spațiul anatomic al tractului respirator, are loc colonizarea microorganismelor, în principal a celor care locuiesc în regiunea orofaringiană umană.

Î: Vrei să spui bacterii care există deja?

R: Bacterii, da. Prin urmare, aceste pneumonii sunt întotdeauna virale și bacteriene.

Î: Așa că virusul, ca să zic așa, umple alveolele, unde unele bacterii trăiesc tot timpul? Și trăiesc undeva de la sine, într-o anumită cantitate?

R: În general, credem că tractul respirator inferior este steril. Așa funcționează mecanismul de apărare pentru tractul respirator inferior.

Î: Nu există nimic acolo?

R: Nu este locuit. Când virusul a intrat și a rupt această barieră, unde a existat un mediu steril în plămâni, microorganismele încep să se colonizeze și să se înmulțească.

Î: Deci nu este un virus care provoacă pneumonie? Cu toate acestea, pneumonia este cauzată de bacterii, desigur.

R: Este asocierea virusului-bacteriilor.

Aceasta este fereastra în care medicul trebuie să-și arate abilitatea. Deoarece deseori perioada virusemică este ca o boală ușoară, precum o ușoară răceală, stare de rău, nasul curgător, o temperatură ușoară este mică, subfebră. Dar perioada în care tusea a crescut și când există o scurtă respirație – acestea sunt două semne care spun: opriți-vă, acesta este un pacient calitativ diferit.

Dacă această situație nu este controlată și boala progresează, atunci apar complicații mai grave. O numim sindrom de detresă respiratorie, șoc. O persoană nu poate respira singură.

Î: edem pulmonar?

R: Vedeți, există o mulțime de edeme diferite ale unui plămân. De fapt, depinde de cum se întâmplă. Pentru a fi mai precis, numim acest edem pulmonar non-cardiogen. Dacă, să spunem, edemul pulmonar cardiogen poate fi tratat cu anumite medicamente, atunci acest edem pulmonar poate fi tratat doar cu o mașină de ventilație mecanică sau cu metode avansate, cum ar fi hemoxigenarea extracorporeală.

Dacă o persoană se transferă în această fază, imunosupresia cauzată de înfrângerea imunității dobândite și înnăscute devine fatală, iar pacientul este alăturat de agenți patogeni atât de agresivi precum Pseudomonas aeruginosa, ciuperci. Și cazurile de deces care au avut loc – 50% dintre cei care au fost cu ventilație artificială mult timp, alveolele sunt toate umplute cu ciuperci.

Ciupercile apar în faza imunosupresiei profunde. Care este soarta omului care a îndurat toate acestea? Adică a suferit o perioadă virusemică, a suferit o pneumonie viral-bacteriană, a suferit sindrom de detresă respiratorie, edem pulmonar non-cardiogen și a suferit pneumonie septică. Va fi sănătos sau nu? Și, de fapt, astăzi lumea este preocupată de acest lucru: care este soarta acelor 90 de mii de chinezi care au suferit o infecție cu coronavirus?

Î: Dar acei 90 de mii – și-au revenit singuri, nu au fost ținuți pe un ventilator, nu au primit ciuperci. ARI sau infecție respiratorie acută, nu-i așa?

R: Problema în sine este foarte importantă. Deoarece medicina practică se confruntă cu creșterea accentuată a așa-numitei fibroze pulmonare. Și acest grup de oameni care au avut o infecție cu virusul corona dezvoltă fibroza pulmonarului într-un an.

Î: Adică, când țesutul pulmonar se îngroașă?

A: Da. Dacă plămânul devine asemeneaunuicauciuc ars.

Î: Spuneți, primiți o persoană în vârstă care a fost diagnosticată cu exactitate cu un coronavirus. Și nu este încă în a noua zi, adică nu trebuie să fie pus încă pe un ventilator. Cum îl vei trata?

R: Știți care este problema: încă nu tratăm astfel de pacienți, deoarece nu există medicamente, medicamente care ar trebui utilizate în această fază. Nu există panaceu. Deoarece un medicament care ar acționa asupra virusemiei, în faza viral-bacteriană, asupra edemului pulmonar non-cardiogen, pe sepsis – este un panaceu, acest medicament nu există.

Pentru că, dacă ne întoarcem la experiența din 2002, când am văzut vulnerabilitatea personalului medical, medicilor și asistentelor li s-a recomandat să folosească Tamiflu și oseltamivir – un medicament anti-gripă. Și cu anumite serotipuri ale coronavirusului, într-adevăr, mecanismul de introducere în celulă este același ca în cazul virusurilor gripei. Prin urmare, s-a demonstrat că aceste medicamente pot proteja persoanele cu risc ridicat de a dezvolta această boală.

Sau, este identificat ca purtător al virusului, i se administrează aceste medicamente și așa mai departe. Dar asta vreau să spun din nou, nu are o bază serioasă de dovezi. Situația care este cea mai amenințătoare, deoarece determină soarta unei persoane. O răceală este un lucru. Și un alt lucru, o pneumonie viral-bacteriană, este un lucru fundamental diferit.

Și aici este foarte important să subliniem că este problematic să ajute un astfel de pacient doar cu antibiotice. Trebuie să existe o terapie combinată, care să includă mijloace care stimulează sistemul imunitar. Acesta este un punct foarte important.

Î: Ce vrei să spui? Deci, relativ vorbind, îi vei prescrie Amoxiclav cu un fel de imunomodulator?

R: Da, am prescrie, de obicei, cefalosporine de a patra generație, nu Amoxiclav, în asociere cu vancomicină. Această combinație este largă, deoarece foarte repede există un proces de schimbare a florei gram pozitive și gram-negative.Dar ce medicament imunomodulator să prescrie este o întrebare pentru cercetarea științifică.

Deci, înțelegem că sistemul imunitar va avea de suferit dramatic. Înțelegem vulnerabilitatea ridicată a unei persoane la infecția care începe să colonizeze tractul respirator. Deci, din păcate, nu avem o linie clară. Dar ceea ce poate ajuta cu adevărat astfel de pacienți în această situație este imunoglobulinele. Pentru că aceasta este terapia de substituție.

Și, prin urmare, astfel de pacienți li se recomandă imunoglobuline mari, astfel încât să nu dezvolte sepsis, cel puțin nu intră în faza sepsisului. Medicii americani au folosit acest medicament la pacientul cu Ebola. Acesta este un medicament de grup, un analog al nucleozidelor. Acesta este un grup de medicamente care sunt utilizate pentru herpes, citomegalovirus ș.a.

Î: Deci aceasta este terapie antivirala sau antivirala, nu?

R: Nu, acesta este un medicament care încă acționează asupra mecanismelor din celulă care rezistă replicării virusului. Aici în mâinile mele (foto cu președintele SUA, Donald Trump, – RT). El a adunat toți oamenii de top care au putut să vorbească despre medicamente promițătoare. Două întrebări pe care le-a ridicat, el se pregătea pentru această conferință. Prima întrebare este: cât de pregătiți sunt oamenii de știință din Statele Unite ale Americii pentru a introduce vaccinul?

Î: optsprezece luni.

R: Da, absolut. Sunt doi ani. El a întrebat ce este în acest caz? Țara are medicamente care ar putea proteja? Și, de fapt, au spus: Da, există un astfel de medicament.

Î: Ce?

R: Ce fel de medicament este acesta? Se numește Remdesivir

Î: Să ne uităm.

R: Asta au spus oamenii de știință, având în vedere experiența pe care o avem, și discuțiile și așa mai departe. Deși, desigur, există și alte medicamente care sunt studiate activ. În general, această direcție este foarte interesantă: de fapt, este considerată promițătoare. Utilizarea celulelor stem mezenchimale este considerată promițătoare. Dar în ce etapă?

Î: Ca persoană care face acest lucru de mulți ani, tratând totul, de la astm până la pneumonie, puteți încerca cumva să prezice evoluția acestei epidemii, de exemplu, în Rusia?

R: Vreau să spun că dacă comparăm Rusia cu lumea înconjurătoare în cazul coronavirusului din 2002. Nu am avut un singur pacient aici.

Î: Poate că nu le-am diagnosticat?

R: După cum știți, în această situație există aspecte puternice ale asistenței medicale rusești și aș dori să subliniez acest lucru. Aceasta este activitatea serviciilor noastre sanitare și epidemiologice. Au făcut tot posibilul să ne protejeze țara. Aceasta este pe o parte, ca și cum ar fi măsuri punitive. Și pe a doua parte este lucrarea Vector Research Institute, care a făcut diagnosticare pentru coronavirus într-un timp foarte scurt și au făcut totul absolut. Și a fost testat la CDC și au obținut un certificat care indică specificitate și sensibilitate ridicată.

Î: Setul de diagnostic Vector este singurul certificat

A: Da.

Î: Virusul este deja în Rusia, indiferent cât de mult încearcă serviciul sanitar. Cum crezi că se va dezvolta? Se va încheia primăvara, de exemplu, odată cu sosirea verii?

R: Știi, cred că imaginea repetă ce a fost atunci cu SARS. Daca iti amintesti…

Î: Atunci? Vrei să spui în 2002? Când era SARS?

A: Da, asta este. Dacă urmăm acest scenariu, ar trebui să spunem că undeva în aprilie sau mai această problemă va deveni mai puțin acută.

Î: Tocmai din cauza încetării sezoniere a infecțiilor respiratorii?

R: Da. Factorul climatic și o serie de alți factori. Acum, desigur, necazul ne vine nu din China, ci din Europa. Cei care se întorc din aceste țări, în primul rând din Italia, astăzi, își amintesc: Carlo Urbani . A realizat o mulțime de lucruri.Cred că acesta este doar un erou al unui doctor care a făcut multe. A fost virolog din Milano.

Î: În 2002?

R: A fost un expert OMS. M-am întâlnit cu el prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății. El a fost pe listă ca expert în coronavirusuri. Apoi a fost trimis la Hanoi. Aceștia trimiteau doctori, iar el trebuie să plece în Vietnam. Și în Vietnam, când a sosit, a existat o panică. Medicii lor au încetat să mai vină la muncă. De asemenea, personalul lor medical. Aveau pacienți, dar nu exista personal medical și niciun medic.

A evaluat situația. Cu dificultate, a reușit să o spargă, pentru a înlătura această situație de panică care era atunci în spital. Dar cel mai important, a început să comunice cu guvernul și a spus: închide țara carantină. De aici a venit totul. Venea de la Urbani. Au început să se lupte.

Î: Vietnamezii?

R: Da, guvernul Vietnamului. Că acest lucru ar afecta economia, turismul și așa mai departe. Dar, el a găsit aceste cuvinte, le-a convins. Iar Vietnamul a fost prima țară care a ieșit din asta. Și a crezut că munca lui a fost terminată. A strâns materiale pentru un examen virologic și s-a urcat într-un avion spre Bangkok.

Trebuia să se întâlnească cu virologii americani de acolo. În timpul zborului, și-a dat seama că s-a îmbolnăvit. S-a îmbolnăvit, la fel ca acei săraci vietnamezi din spitalul respectiv. Și a început să scrie totul și să-l descrie. Acesta este momentul exact și așa mă simt.

Î: Zborul a fost de aproximativ trei ore?

R: Da, cam trei ore. Și în aceste trei ore, a devenit un invalid care nu se putea ridica și se poate deplasa pe cont propriu. Aici vedem cum funcționează fereastra în sine și înțelegem când pneumonia se alătură – această fereastră poate avea o durată extrem de scurtă. Și când abia a reușit să coboare pe scara aeronavei, a părăsit ultima intrare: „Mă uit la ele, ca să nu se apropie de mine.”

Adică virologii americani au vrut să se întâlnească cu Urbani, dar el a spus: să nu contactăm. A murit într-o unitate de terapie intensivă. Și a fost o autopsie. Și din țesutul pulmonar a fost izolată o tulpină care a fost numită după el – „Urban I-2”. Iată o poveste foarte pe care ți-o spun. O tragedie, desigur.

Î: Ce ați recomanda unei persoane care se află … Ei bine, am fost deja de acord că virusul se află în populația generală. Nu-l mai putem controla.

R: Aveți câteva recomandări simple? În primul rând, aveți mare grijă pentru mucoasa nazală și zona orofaringiană.

Î: Să o speli cu apă sărată?

R: Da, spălați-l bine. Dar „lors” – medicamente fără rețetă și produse de curățare a sinusurilor pentru a nu mai curge nasul și pentru o spălare eficientă. Adică, sentimentul de respirație liberă neobstrucționată ar trebui să vină până la urmă. Al doilea lucru este zona orofaringiană din spatele uvulei. Și tot acolo trebuie să faceți o spălătură bună a regiunii orofaringiene.

Î: Așadar, nu trebuie doar să-l strângeți în nas, trebuie să-l gâdilă adânc în gât?

R: Da, și clătiți-l. Și nu fiți leneși Faceți-o până când aveți senzația de căi aeriene curate și bune. Dintre toate modalitățile, acesta este cel mai eficient. I-aș sfătui pe acei oameni care își pot permite să cumpere un nebulizator sau …

Î: Vrei să spui, este aerosol, nu? Cu ultrasunete?

A: Da. Și permite igiena tractului respirator superior să fie adusă într-o stare bună. Când începe o tuse, este de dorit să aplicăm în continuare medicamentele pe care le prescriem pentru pacienții cu astm bronșic. Acesta este fie Berodual, fie Ventolin, fie Salbutamol. Deoarece aceste medicamente îmbunătățesc clearance-ul mucociliar, scutiți spasmul.

Î: Vrei să spui expectorant? ACC Mucolitic?

R: Da, ACC și Fluimucil. Și ceea ce nu puteți face este să folosiți glucocorticosteroizi. Această replicare a virusului crește rapid de către ei.

Î: Ce înseamnă asta?

R: Corticosteroizii sunt prednison, metilprednisolon, dexametazonă, betametazonă.

Î: Deci nu trebuie să injectați hormoni, relativ vorbind, dacă aveți o infecție virală?

R: Există steroizi inhalatori. Există însă pacienți cu astm care sunt bolnavi și sunt în terapie. Dar aceasta trebuie să fie soluții adaptate. Desigur, 2020 va trece în istoricul medical ca un an al unei noi boli. Trebuie să recunoaștem că am înțeles această nouă boală. Două noi pneumonii au sosit. În primul rând este pneumonia, care este cauzată de e-țigări, vapori, iar acum în Statele Unite, oamenii au murit din cauza asta …

Î:… câteva mii de adolescenți. Da, acesta este un fapt binecunoscut și modul de tratare a acestuia nu este clar. Le pui pe un ventilator – mor imediat.

A: Da. Înțelegeți care este problema? Aici dezvoltă acele modificări ale plămânilor care apar în timpul acestui proces.Par a fi similare (cu modificările de la coronavirus). Este vorba despre sindromul de detresă respiratorie, despre care vorbim. Literatura ridică întrebări foarte grave: rolul coronavirusurilor în transplant. Una dintre probleme este bronhiolita obliterare, care apare mai ales în timpul transplantului.

Î: un transplant de plămâni?

R: Da, plămâni și măduvă osoasă. Celulă stem. De fapt, totul este bine făcut, totul este normal, persoana a răspuns la această terapie, iar problema insuficienței respiratorii începe să crească. Și cauza acestor bronșolite a fost prinsă – este un coronavirus … Adică au apărut noi cunoștințe.

Tradus din engleză http://thesaker.is/how-to-treat-coronavirus-infection-covid-19/

Preluat din original:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.