De Nikolai Starikov – autorul cărții „Naționalizarea Rublei calea spre libertatea Rusiei”
Articol publicat pe blogul autorului:
Traducere cu Google Translate
Unul dintre cele mai izbitoare episoade ale celui de-al Doilea Război Mondial a fost sfârșitul părintelui fascismului italian, Benito Mussolini. Acesta afost identificat și reținut de partizanii italieni dintr-o coloană în retragere a trupelor germane. De remarcat este că din septembrie 1943 până în mai 1945, în Italia a avut loc un război civil, în care partizanii, comuniștii au luptat împotriva guvernului fascist al unei părți din Italia (Republica de la Salo).
Împreună cu Il Duce, a fost capturată și amanta sa, Clara Petacci. În loc să-l judece pe Mussolini, partizanii care i-au arestatpe cei doii-au reținut pentruo zi, apoi au fost împușcați pe 28 aprilie 1945. Există o versiune foarte plauzibilă, conform căreia „pauza” a fost cauzată defaptul căpartizanii i-au contactat pe britanici, iar de la Londra au primit o comandă pentru a-l eliminape Il Duce. Principalul lucru a fost că Mussolini nu a vorbit, iar arhiva sa cu scrisori foarte confidențiale nu a fost făcută publică.
(În cartea meaNaționalizarea Rublei Calea Spre Libertatea Rusiei susțin că Benito Mussolini a fost agent britanic. Întreaga sa carieră a fost legată de Marea Britanie și a fost adus la putere de Londra. Prin urmare, nimănui din Marea Britanie nu i-ar fi convenit un proces cu un Mussolini în viață.)
Și așa s-a întâmplat. În timpul execuției, tânăra Clara Petacci nu numai că a refuzat să se „dea deoparte” și să plece, dar l-a acoperit-o pe Mussolini cu trupul ei. Cadavrele ambilor executațiau fost duse la Milano, unde au fost spânzurate cu capul în jos într-unadintre benzinării.
Întotdeauna am fost surprins de acest act. De ce să atârni cadavrul lui Mussolini și al nefericitei Clara Petacci de picioare încentrul orașului, pe Piazza Loreto?
Un răspuns l-amprimit la Bergamo. Într-un oraș italian, cu accent pe prima silabă. Unde este „epicentrul” epidemiei de coronavirus? Acolo unde armata rusă ajută în lupta împotriva „acestei infecții cu coronavirus”.
La sfârșitul lunii februarie, când lucrurile nu stăteau atât de rău în Italia, am vizitat acest oraș.
Una dintre principalele atracții este un monument al lui J. Mantsu. Partizani executați și o figură feminină îndurerată.
Pe monumentul partizanilor (Monumento al Partigiano) e inscripționată o poezie. Iată o traducere aproximativă:
„Partizan!
Te-am văzut spânzurat în nemișcare,
Numai părul s-a mișcat puțin pe frunte,
Era aerul de seară care mângâia ușor în tăcere
Și te mângâie, așa cum și eu aș vrea să o fac. „
Partizanii executați de naziști atârnă cu susul în jos. Autorul sculpturii a surprins un adevărat episod din viața familiei sale. Unchiul său, partizan, a fost împușcat mortal și spânzurat cu susul în jos.
Când m-am uitat la acest monument, foarte puternic din punct de vedere al impactului său, povestea execuției lui Mussolini a reapărut imediat în memoria mea.
Așadar, atârnarea inamicului mort cu capul în jos a fost un semn distinctiv al războiului civil italian? iar naziștii au făcut exact asta, din moment ce sculptorul a ales acest lucru pentru monumentul partizanilor căzuți.
Într-adevăr, la Milano, tocmai în „aceeași” piață, 15 antifasciști au fost executați și spânzuați de picioare pe data de 10 august 1944 din ordinele lui Mussolini.
Deci, acea cruzime față de Duce a fost cauzată de acțiunile anterioare ale acestuia împotriva adversarilor săi politici.
Adolf Hitler s-a sinucis dupădouă zile iarordinul său catrupulsău șialEveiBraun să fie arsea fost cauzat tocmai de cele întâmplate cu Mussolini.
Naționalizarea Rublei Calea Spre Libertatea Rusiei este disponibilă pe site-ul Librăria Eminescu:
Hitler nu s-a sinucis.