Demascând libertatea

de Israel Shamir

apărut inițial pe Unz Review.

https://www.unz.com/ishamir/unmasking-freedom/

Homo homini lupus est , a spus Plautus. Noii noștri maeștri l-au bătut pe vechiul dramaturg comic roman la jocul propriul său joc, stabilind Homo homini toxic est ca noua normă. Ne-au antrenat să ne fie frică unul de celălalt, să purtăm măști, să păstrăm distanța socială, sau chiar mai bine, să rămânem acasă. Preferă în acest fel, cu noi blocați la distanță, fără să le stăm în cale, comandând lucrurile prin internet cu casele în procedură executare silită de către colecționarii de datorii digitale. E mai probabil să reușești să iei siringa unui dependent de droguri, decât să-le faci pe autorități să renunțe la carantină. O vreme, am păstrat speranța că vor putea pune capăt preocupării lor morbide pentru sănătatea noastră după o lună sau două. Acum știm mai bine.

Chiar dacă vor decide la un moment dat că Covid-19 a fost eradicat, ei au următorul virus deja aliniat. Există un candidat plauzibil, o nouă tulpină de gripă porcină numită G4 și „ei” au mari speranțe că are potențialul de declanșare a unei pandemii. Dacă pică testul (așa cum au făcut-o toți predecesorii), vor găsi alt virus, nu vă faceți griji. Legea cererii și a ofertei este de partea lor. Există atât de mulți viruși și atât de mulți oameni care nu sunt capabili să se îndoiască de ceea ce spune New York Times , că această muzică nu se va termina niciodată.

Primul Val este istorie; Cel de-al doilea val este asupra noastră și, de-a lungul întregii sale, suntem ținuți izolat, cu mici pauze până la saturație. Chinezii, părinții blocajului (au fost pionieri la sfârșitul lui ianuarie) au închis din nou Beijingul. California este din nou sub asediu autoimpus; Moscova se va întoarce în toamnă. Israelul pregătește un nou blocaj pentru a justifica coloniștilor dece amână confiscarea pământului (de la palestinieni). Francezii trebuie să poarte măști, la fel și New York-ul. Anglia are mai puține decese decât oricând în iunie, dar copiii englezi consideră că distanțarea socială este normală; au învățat că oamenii sunt toxici unul pentru celălalt. Turcia a îmbunătățit conceptul lăsând oamenii să lucreze în timpul săptămânii și închizându-i în casele lor la sfârșit de săptămână. In Statele Unite ale Americii, revoltele din timpul acalmiei dintre blocaje ar trebui să ne convingă că a rămâne acasă este cel mai bine pentru toți.

Există motive practice bune pentru această strategie și nu au nimic de-a face cu epidemiile. Este revoluția digitală, așa cum am scris , și un astfel de proces transformator durează mult mai mult decât câteva luni. Într-adevăr, indicele Bloomberg Silicon Valley High Tech crește constant, promițând o rentabilitate anuală de 42 la sută (comparați-o cu o rată negativă a depozitelor în numerar). Blocarea (nu boala) oferă dezastrul de care capitalismul are nevoie ca să-și urmeze cursul. Carantina este o versiune americanizată a Doctrinei Șocului, spune Mike Whitney .

Structurile de stat și serviciile secrete sprijină carantina, pentru că panica pandemică le permite să introducă un sistem de supraveghere totală. O fac din umbră, afirmând că nu ne vor spiona când va trece pericolul; dar, deoarece toate smartphone-urile sunt deja echipate cu aplicații relevante, rețeaua de supraveghere devine tot mai strânsă. Ei susțin blocajul pentru a controla societatea noastră.

Pe măsură ce privim mai adânc în dezastrul care se desfășoară, observăm caracteristici mai mult concepute pentru a insufla paranoia decât ar trebui să necesite goană după profit și supravegherea informativă. Dacă scrieți „Covid” în litere ebraice și îl citiți de la dreapta la stânga, pe măsură ce se citesc cuvinte ebraice, veți primi דיבוק, „Dibouk”, demonul cabalistilor, spiritul rău capabil să posede o persoană care suferă de „intensificare emoțională”, a remarcat Bogdan Herzog, un mistic român din Timișoara. Dibouk este o figură populară a folclorului evreu, subiectul pieselor de teatru și al filmelor. Analiza lui Herzog continuă: poate analogia cu posesia demonică nu este superficială, ci profundă. Ce se întâmplă dacă COVID-ul este mai mult psihologic decât biologic? Poate printr-o inducție a fricii extreme („intensificare emoțională”), oamenii se comportă „ca și cum ar fi” posedați de Dibouk? Cu siguranță, ei par să acționeze ca într-o transă hipnotică, ascultând fără să gândească cerințele contradictorii ale autorităților și acceptând limitări fără precedent asupra libertății individuale.

Asta sună destul de rău, dar Herzog o face cu un pas mai departe: Poate că problema nu este de natură psihologică, ci de natură spirituală, așa cum insistă Cabaliștii evrei, iar singurul leac posibil este un fel de exorcizare? Poate tocmai din acest motiv, bisericile au fost ținte principale în timpul închiderii? Într-adevăr, bisericile au fost închise atât în ​​est, cât și în vest pentru prima dată, chiar în timp ce magazinele erau deschise. Biserica luterană din Suedia avea bisericile sale deschise dar funcția cea mai importantă, comuniunea, a fost oprită. Acesta este un atac spiritual cel mai mortal, căci sacrificiul divin continuu al Euharistiei este cel care susține însăși existența societății. „Este acesta motivul real pentru care euharistia a fost interzisă în timpul închiderii?” – întreabă Herzog. Dacă bisericile ar fi fost deschise și împărtășirea permisă, Dibouk-ul rău ar fi dispărut.

(Așa cum s-a întâmplat, singura țară creștină ortodoxă care a avut comuniune de ultimul Paște a fost Belarusul, un mic stat din Europa de Est condus de independentul domn Alexander Lukashenko, numit „Ultimul dictator al Europei”. În urmă cu câțiva ani am fost acuzat că i-am furnizat secrete cu privire la amestecul american în alegerile din Belarus. Deși a fost o afirmație falsă, este bine știut că atât americanii cât și rușii s-au amestecat în Belarus, considerându-l pe Lukashenko prea încăpățânat și independent ca să poată fi agreat. Atât americanii cât și rușii vroiau să jefuiască Belarusul, să-i cumpere industriile și să-i preia agricultura; Lukashenko le-a spus că Belarusul este singurul stat ex-sovietic care nu a fost dezindustrializat, privatizat și destrămat; singurul care nu a trimis valuri de refugiați economici să lucreze în străinătate. Se spune că Putin s-a arătat invidios că Lukashenko a îndrăznit săse împărtășească de Paște și a avut parada militară de Ziua Victoriei, în timp ce Moscova a urmat sfaturile OMS prin închiderea bisericilor, amânarea paradei și blocarea orașului; Totuși, săptămâna trecută se pare că Putin și Lukashenko s-au împăcat și au dezvelit împreună un memorial închinat pomeniii soldaților sovietici de la Rzhev , („Verdunul celui de-al doilea război mondial”)

Această idee de dușman spiritual mi-a apărut în urmă cu 20 de ani, când am scris :

„Timp de două sute de ani sau mai mult, creștinătatea a încercat să trăiască fără Dumnezeu. Unii au negat existența Lui, alții nu, dar credincioșii și necredincioșii au explicat problemele noastre existențiale fără a apela la prezența lui Dumnezeu în Univers. Briciul lui Occam: „Nu înmulțiți ipotezele dincolo de necesitate”. De aceea, de obicei nu apelăm la categorii spirituale când explicăm evenimente mundane.

În timp ce ne relaxam în lumea noastră exclusiv materială, un alt principiu al logicii medievale, Legea Manifestării, se pregătea să ne întâpine. Această lege decretă că „o entitate existentă se va manifesta în cele din urmă”. O entitate care nu se manifestă poate fi numită și inexistentă, fără pierderi.

Teoretic, un om credincios ar trebui să fie pregătit să observe o manifestare a lumii spirituale, a lui Dumnezeu și a Forțelor rele. În practică însă, am refuzat să credem într-o astfel de posibilitate. În timp ce am ignorat prezența lui Dumnezeu și L-am îndepărtat din viața noastră, l-am ajutat pe adversarul Său să preia panoul de control. Acum, influența și planurile sale au devenit palpabile. Ultimele evoluții din istoria umană, distrugerea gratuită a naturii și războiul împotriva spiritului nu pot fi explicate în mod plauzibil prin cauze materiale raționale. Dincolo de figurile prea umane ale marilor corporații, dincolo de Lăcomia capitalizată, dincolo de paradigma Dominației, Distrugătorul fără chip și-a făcut apariția ca Lord Darth Vader pe planeta captivă. „

Nu trebuie să fii un savant înclinat mistic pentru a ajunge la concluzii similare. Există un grup de savanți interdepartamentali din Moscova, care se ocupă de aspecte avansate ale războiului modern. (Acest grup a fost constituit de discipoli ai lui Vladimir Lefebvre , un om remarcabil care a lucrat atât pentru ministerul rus al apărării, cât și pentru Pentagon. L-am întâlnit acum câțiva ani la o întâlnire exotică de pe o insulă greacă). Liderul grupului mi-a spus: „Poți considera Covid o falsă pandemie, dar este o ciumă psihogenă de proporții biblice. Nu noi am pus-o la cale, dar cineva a făcut-o ”.

O „ciumă psihogenă” este doar isterie în masă la o scară fără precedent. O astfel de isterie în masă, numită și Dansul lui lui St Vitus, sau choreomania este un exemplu, și a fost vindecată prin exorcizare. Ea s-a produs în Evul Mediu, dar de atunci au apărut numeroase focare de MPI (boală psihogenică de masă), deși niciuna nu este atât de cunoscută universal ca atare. Încă nu înțelegem funcționarea acestei boli. Unele simptome ale infecției cu Covid sunt identice cu simptomele MPI; ele coincid, de asemenea, cu simptomele intoxicației ușoare cu clor pe care le poate obține într-un spațiu recent dezinfectat. La Moscova, unde Primăria a dispus dezinfectarea caselor de apartamente și a spațiilor publice cu clor de două ori pe zi, multe persoane s-au plâns de dureri în gât, ochi iritați și dificultăți de respirație. De obicei, aceștia au fost duși la spitalele din Covid și au fost adăugați la statisticile Covid. Aceleași simptome sunt de obicei pentru MPI. Acest lucru ar putea explica de ce testele au fost atât de indecise. OMS recomandă ca persoanele cu astfel de simptome să fie „considerate pozitive”. Prezența oricărui coronavirus (și există multe tipuri de viruși de obicei inofensivi peste tot în jurul nostru) este considerată acum o dovadă sterilă a Covid.

S-ar putea să ne gândim la pandemia Covid ca MPI la scară globală, care se bazează pe o infecție virală moderată. „Succesul” său poate fi explicat prin multiplele forțe care beneficiază de oportunitate, printre ele, forțe infernale. Dumnezeu unește oamenii împreună în Biserica Sa; diavolul vrea să-i separe pe oameni atât unii de alții cât și de Dumnezeu. Pandemia Covid este un mare separator: luni întregi oamenii au trăit separat de rudele lor; bătrânii trăiesc și mor singuri, fără a beneficia de sacramente și sunt îngropați fără ultimul rit. Poate că recent dobândita capacitate a militarilor de a induce frică și de a provoca MPI pe scară largă este o parte a unui plan demonic.

Există oameni care cred că trăim prea bine. Ei cred că nu am făcut nimic pentru a merita benficiiile civilizației. Ei cred că nu ar trebui să ne putem permite alimente, acoperișul de deasupra capului nostru și alte luxuri de acest tip. Aceasta este părerea unor oameni foarte înstăriți. Se enervează când îi văd pe Tom, Dick și Harry mergând la Acapulco și mâncând într-un restaurant, în loc să fie la dispoziția lor. Vor să ne reducem veniturile și să creștem costul vieții. Ei sunt dispuși să finanțeze pe oricine cere mai multă austeritate.

Acum acești oameni susțin carantina, susținând că este cea mai bună metodă de combatere a bolilor. Ieri ne-au solicitat să închidem industria pentru a salva climatul. Astăzi aceiași oameni încă încearcă să ne reducă la sărăcie, de data aceasta de dragul Covid-ului. Greta Thunberg și adepții ei salută blocarea, deoarece aceasta va forța oamenii să trăiască în faliment și lipsuri.

În timp ce Malthusienii bogați susțin acest crescendo către austeritate, nu toți cei care participă la mișcare le împărtășesc sau înțeleg obiectivele lor. Există un spirit de sacrificiu nobil intrinsec naturii umane și mulți dintre adepții Gretei împărtășesc astfel de sentimente . Mortificarea cărnii, posturile și negarea mulțumirii sunt la fel de umane ca hedonismul. Andrew Joyce ne-a amintit recent de flagelanții, mișcarea masochistă care s-a ridicat și a decăzut odată cu epidemiile medievale. Musulmanii șiiți mai practică și în prezent flagelarea anuală. În societatea europeană normală, Postul Mare înainte de Paște a fost suficient pentru a satisface această nevoie de suferință, dar acum, pe măsură ce Postul se estompează, această nevoie psihologică neîmplinită intră în mâinile susținătorilor autodistructivi ai carantinării.

China este un caz separat. Chinezii au fost primii care au impus carantina pentru a lupta împotriva infecțiilor în 2009 și în ianuarie 2020. Exemplul lor a fost important pentru a stabili precedentul . Cu toate acestea, moravurile chineze sunt diferite de ale noastre. În carantinele lor chinezii au închis ușile apartamentelor și chiar au sudat porțile. Ideea demnității umane le este destul de străină. Sunt oameni minunați în felul lor, dar destul de extremi, așa cum arată campania lor de patru dăunători , o încercare de a elimina vrăbii etc. Nu aș da vina pe comunism, căci China (Taiwan) anticomunistă a fost chiar mai crudă decât China continentală. Persoanele care se plâng de maltratarea „Chicom” a Uygurilor (care este extrem de dură) ar putea lua în considerare genocidul efectuat Kuomintang (partidul naționalist chinez) aspupra autohtonilor din Taiwan.

Recunoașterea facială, bazele de date genetice și un sistem de credit social pot fi în regulă pentru China. Eu, fiind chiar opusul unui neo-con, nu accept R2P, Povara Omului Alb și datoria de a impune libertatea la scară globablo. Fie ca chinezii să trăiască modul potrivit sufletelor lor confucianiste, dar mă rog la Dumnezeu să nu trebuiască să mă încadrez vreodată în sistemul lor. Pentru ei, închiderea a milioane de cetățeni este mai ușoară decât pentru conducătorii noștri să crească TVA cu un punct. Problema este că agențiile de securitate occidentale adoră modul de viață chinezesc și doresc foarte mult să-l importe ca orice alt gadget chinezesc.

Nu este necesară carantinarea/ blocarea. Cea mai bună dovadă în acest sens nu este Belarusul sau Suedia, deși ambele au reușit bine cu foarte puțină imixtiune guvernamentală. Cea mai bună dovadă este Gaza, fâșia îngustă de pământ din Mediterana de Est, o casă pentru două milioane de palestinieni. Această sărmană felie asediată de Palestina a avut abia recent prima sa victimă Corona, o doamnă în vârstă de 80 de ani, care a ajuns săptămâna trecută foarte bolnavă din Egipt. Asta e tot, oameni buni! Două milioane de oameni care trăiesc într-o sărăcie și o densitate nesănătoasă fără carntină sau distanțare socială au trăit prin marea sărbătoare musulmană a Eid el-Fitr și nu au suferit un focar de Covid. Urmăriți acest scurt videoclip cu Gaza veselă la sărbătoare și invidiați-i! Acești oameni săraci închiși de israeliți de 14 ani sunt mai liberi decât israelienii și saudiții prosperi care s-au închis.

Covidul este o epidemie de frică. Unde nu există frică, nu există Covid. Totuși, lăsați răspunsul să fie o chestiune de alegere personală. Cine vrea să se încuie, să se retragă și să se retragă din societate, să o facă. Dar trebuie să negăm dreptul statului de a ne bloca. Americanii sunt mândri de al doilea amendament, de dreptul lor de a deține arme de armă; dar oare aceste arme i-au împiedicat pe primari să ordone întemnințarea pe perioadă nedeterminată fără nicio crimă? Pentru ruși, europeni și alte națiuni, este și momentul să interzicem blocarea. Dacă și când există un focar de boală, lăsați-l să fie tratat așa cum a fost întotdeauna. Cine se consideră „vulnerabil”, lasă-l să decidă ce să facă în acest sens. Dar nu se pot impune blocaje, nici măști, nici o distanță socială sau alte măsuri asupra oamenilor liberi.

Cât timp mai avem alegeri în țările noastre, să facem testul litmus în campaniile electorale următoare. Să îi susținem doar pe cei care promit să nu încalce niciodată drepturile personale și să-i respingem pe toți cei care cer ca toți să fim blocați „pentru un bine mai mare”. Transformați în toate alegerile, peste tot, începând cu 2020, alegeri despre libertatea individuală. Poate că ar trebui să stabilim o mișcare mondială dedicată acestui obiectiv.

Israel Shamir poate fi accesat la adresa adam@israelshamir.net

Acest articol a fost scris cu ajutorul lui Paul Bennett și publicat pentru prima dată la The Unz Review .

Traducere Google Translate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.