Dl. Cojocari in atentia Comisiei de Disciplina?

Tribunal_560

In cursul diminetii de ieri am fost sunat de dl secretar Cojocari si interpelat daca „am cerut sa fie bagat in Comisia de Disciplina”. Dupa un prim moment de nelamurire, lucrurile au inceput sa se clarifice.

Intr-adevar, urmare a episodului din luna iunie a anului trecut, cand in aceeasi zi s-a votat pe rand excluderea mea si a colegului Flavius Boncea din Consiliul Local Timisoara si ulterior schimbarea vice-primarului Timisoarei, am inaintat o adresa catre Prefectura Judetului Timis, in care solicitam lamurirea urmatoarelor aspecte:

– Cum a putut primi aviz de legalitate cererea de excludere din CLT inaintata de colegii liberali, din moment ce asa-zisa excludere a mea si a lui Flavius Boncea din PNTCD, urma sa se intample peste 3 zile?

– Aveau dreptul unii consilieri sa solicite unilateral excluderea altor colegi, doar pentru ca asa vor ei, fara sa aiba niciun document la baza? De ce au fost introduse punctele respective pe ordinea de zi?

– In fine, solictam si verificarea legalitatii documentului prezentat in dimineata zilei de 6 Iunie de catre Organizatia Municipala a PNTCD (la vremea respectiva) pe care apare o stampila care nu exista din punct de vedere legal (?!)

Desi aproape ca uitasem de adresa depusa acum mai bine de jumatate de an, lucrurile pot deveni interesante, nu atat prin prisma anchetei administrative declansate in primarie (la cererea prefectului presupun) ci prin prisma pasilor care ar putea sa urmeze ulterior.

Exista intrebari care inca asteapta raspuns:

  • A cedat dl secretar unor presiuni si a convocat o sedinta a consiliului local fara sa aiba o baza legala, ci in baza promisiunii ca intre timp i se vor aduce niste documente? Daca da cine i-a facut aceasta promisiune?
  • A semnat domnul primar Robu referatul constatator ce insoteste proiectul de hotarare in timp ce era plecat din tara? Daca nu, cum s-a putut efectua convocarea consiliului local cu 3 zile inainte? A semnat cineva in locul Domniei Sale? Daca da cine? Sau proiectul de hotarare s-a facut initial fara referat iar acesta a fost facut pe genunchi si semnat in dimineata votului?
  • Ce stampila apare pe documentul pus la dispozitia Consiliului Local, din moment ce unica stampila legala consfintea tocmai calitatea subsemnatului si a dlui Boncea? A confectionat cineva o stampila? Daca da, cine si la cererea cui?

Nu ma astept ca la toate aceste intrebari sa raspunda o comisie administrativa din cadrul primariei… intrebarea care se pune fiind daca aceasta cale administrativa va fi singura.

In urma circului oribil la care am asistat in data de 6 Iunie 2014 cineva trebuie sa raspunda, daca nu pentru moralitate macar pentru legalitate. Sincer nu stiu daca dl Cojocari este principalul vinovat, dar daca nu, ma astept sa spuna ce s-a intamplat in acele zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.