„Becule stai aprins becule, noi te iubim” Timpuri Noi
Nu peste multa vreme vor intra pe agenda consiliului local Timisoara doua proiecte – unul foarte important si unul important.
- Concesionarea pe 10 ani a iluminatului public din Timisoara
De ce este important si care sunt semnele de intrebare
- bugetul este foarte mare – 85 mil Euro
- sumele nu includ si consumul de energie electrica fiind vorba de intretinerea retelei (schimbat becuri etc)
- actualmente in comisii a venit un proiect de HCL care pe jumatate de pagina ne propune sa avizam studiul de fezabilitate (SF) intocmit de firma Luxten. Studiul nu ne-a fost prezentat consilierilor, eu l-am primit pe mail in urma solicitarii exprese.
- SF-ul pregatit de Luxten prevede bugetul de 85 mil Euro. In baza acestui document se vor intocmi caietele de sarcini pentru licitatii
- Sesizez un potential conflict de interese intre firma care pregateste documentele in baza carora se vor intocmi caietele de sarcini si intentia probabila a acestora de a pareticipa la licitatie
- Actualmente Luxten detine concesiunea iluminatului pe jumatatea de sud a orasului
- Ma preocupa ca licitatia sa fie corecta fara “bariere de intrare” pentru competitori
- De ce nu poate administra problema o regie/ societate a consiliului local, precum Aquatim, Retim etc?
Ce am cerut in comisia de buget:
- prezentarea studiului de fezabilitatec de catre un specialist in fata Consiliului Local sau minim in fata Comisiei de Buget
- o comparatie cu bugetele pe care alte orase precum Cluj, Constanta, Szeged, Karlsruhe, le aloca in probleme similare
Cine doreste sa studieze SF-ul ma poate contacta direct bogdan.herzog@abaconsulting.ro .
- Mi-a fost sesizata intentia de a se construi un bloc pe un spatiu verde pe Strada Silistra (zona Lipovei).
Se pare ca zona respectiva prevedea in PUG-ul din 1998, amenajarea unui parc, lucru mentinut in prima faza in propunerea de PUG actuala, dar modificata pe parcurs (la cerere?)
Astept feedback de la orice specialist in probleme.
In problema iluminatului e destul de greu sa ne dam cu parerea. Cei de la Luxten au o experienta si stiu cu ce probleme sunt in iluminatul orasului. Caietul de sarcini ar trebui sa-l faca o persoana de specialitate din Primarie (ma indoiesc ca au asa ceva) sau o firma independenta (asta inseamna alti bani dati pe SF alte suspiciuni legate de cine apartine firma…).
Degeaba facem parcuri daca nu suntem in stare sa le ingrijim. In afara de Parcul Central unde este o curatenie relativa, restul sunt JALNICE (mizerie – aici e si vina oamenilor, copaci neingrijiti, iarba netunsa sau nu mai este, banci stricate). Se mai uita cineva din Primarie la Parcarile ECOLOGICE? In afara de pamant si grilele verzi nu mai e nimic. (puteti sa faceti o vizita la cel din spatele Mall-ului de la Cimitirul Eroilor). In curand vor incepe sa apara tantarii, mustele si nu este nici o firma care sa se ocupe de aceasta problema.
As mai avea o problema: gardul care imprejmuieste terenul de sport al Facultatii de Medicina. Nu cred ca corespunde cu proiectul, arata ca o puscarie acolo.
in Oradea au inceput sa cumpere curent cica mai ieftin de la RCS RDS, de ce nu se ia in calcul si in TM ? Poate chiar il dau mai ieftin decat traditionalii furnizori de pana acum. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Oradea+va+fi+primul+oras+din+Romania+cu+doua+retele+de+energie+e