EXIT BIS sau iesirea Timisoarei din anonimatul cultural  

ns1

Timisoara va avea in sfarsit, dupa multi ani, un festival de muzica de dimenisuni mari. Meritul îi apartine in exclusivitate „navetistului banatean” Flavius Baican care i-a rapit pe organizatorii festivalului Exit de la Novi Sad si i-a adus la Timisoara. E vorba de un team de zeci de profesionsti care au reusit in 10 ani sa faca din EXIT cel mai mare festival de muzica din Estul Europei.

Ca sa aveti o imagine asupra impactului economic al unui astfel de festival dau doar doua cifre: inainte de EXIT in Novi Sad erau 2 hosteluri, acum sunt peste 40 iar pentru fiecare euro cheltuit din bani publci se intorc vreo 8 in economia locala. Oamenii care au reusit sa puna Novi Sadul pe harta vor lucra acum si pentru Timisoara, sunt asteptati din nou, la inceputul lui ianuarie pentru a hotari locatia unde se vor tine cele doua zile de evenimente.

Nu stiam daca pot sau nu sa dau stirea desi stiam amnaunte de la Flavius, dar intrucat vice-primarul Dan Diaconu si ulterior, primarul Nicolae Robu si-au asumat public sprijinul pentru eveniment in cursul zilei de sambata, banuiesc ca nu se mai pot face pasi inapoi.

E de bine! In sfarsit, bugetul la care ne inhamam este unul foarte accesibil, ca ordin de marime reprezentand cam 10% (!!!) din sumele cheltuite anual din bugetul local cu AC Recas – nu e Poli.

Ma bucur ca ideea si eforturile lui Flavius au fost apreciate de exectuvul primariei, mai ales ca la dezbaterea publica despre „strategia culturala a orasului” am cerut chiar eu sa nu mai alocam fonduri aiurea pentru evenimente mici ci sa ne concentram pe organizarea unor evenimente importante care sa fie asociate in viitor cu imaginea orasului. Chiar am dat exemple Exitul de Novi Sad, festivalul de film de la Cluj sau festivalul de teatru de la Sibiu.

Cate nu s-ar putea face totusi intr-un oras ca Timisoara atunci cand exista oameni cu initiativa si banii nu sunt aruncati pentru satisfacerea unor orgolii si interese personale.

Bravo Flavius Baican! Multumim pentru sprijin Dan Diaconu!

ns2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.