1938 si alte ganduri razlete

sih

*****

Siria

Ca Daesh/ ISIS a fost creata de serviciile secrete occidentale in cooperare cu cele din Arabia Saudita & Qatar am scris de ceva vreme. De fapt acest lucru nu mai constituie o surpriza decat pentru politicienii romani din categoria Nicolae Robu sau M10, singurul partid care si-a pus IQ-ul in denumire.

Incercarea esuata de revolutie portocalie din Siria a fost transformata in razboi civil si dupa esuarea acestuia, in veritabila invazie armata. Actualmente coalitia Siria, Iran, Hezbollah, Rusia se lupta cu un amalgam de elemente teroriste care au la baza – ramasite ale armatei sunite irakiene mostenite de la Saddam Hussein, elemente extremiste jihadiste locale siriene, factiuni tribale si un mare numar de voluntari jihadisti veniti din toate zonele lumii islamice, inclusiv din mahalalele batranei Europe intesate de emigranti debusolati si neintegrati social, care isi cauta o radacina si un rost in viata iar raspunsul il “gasesc” in islamismul radical wahabbit.

Desigur finantarea unui razboi ca si inarmarea unei veritabile armate nu e o gluma. Din toate timpurile, cea mai buna sursa de finantare o constituie averea inamicului ocupat. Asa se face ca si ISIS-ul desi si-a avut startul in cuferele din Golf, se prefera a fi finantat din exploatarea petrolului sirian si irakian. Cine cumpara acest petrol, cine il rafineaza?

Uite ca acum, cand se ingroasa lucrurile si a inceput sa ploua cu avioane, rusii arata ca sunt dispusi sa spuna lucrurilor pe nume: apar harti, poze, imagini din satelit, si mai important … se spun nume, nume proprii. Mare parte a logisticii teroristilor din ISIS este asigurata prin Turcia: achizitia de petrol, furnizarea de arme, tabere de antrenament, spitale.[i]

erdogan

https://www.youtube.com/watch?v=WMnl0nO-oCk&feature=youtu.be

erd1erd2

*****

Paris      

Jocul de-a terorismul nu e usor de controlat iar cine seamana vant culege furtuna. Problema care se pune pentru viitor din ce in ce mai evident nu este daca vor mai fi atentate ci, cat de mari vor fi acestea.

Raspunsul, cred eu, il putem gasi daca explicam cine au fost cei de la Paris: elemente scapate de sub control sau nescapate de sub control? Nu stiu ce sa zic…

*****

Meanwhile in the USA

Campania electorala tocmai ce a inceput sa devina interesanta. Trump, omul neobisnuit sa piarda, a inteles ca nu va fi niciodata candidatul establishmentului american. Se pare ca adevaratii grei, prin reprezentanti precum magnatul cazinourilor (intelem ce inseamna asta, nu?) Sheldon Adelson[ii] si respectiv miliardarul finantist (intelegem si asta, nu?) Paul Singer[iii][iv] au aratat cu degetul spre Marco Rubio care prezinta doua avantaje majore – nefiind miliardar este dependent de banii altora si e latino-american

Ce sa faca Trump in atari conditii? Face si el ce poate, adica semnaleaza spre stanga si o ia spre dreapta, incepand sa vorbeasca de atentatele de la 11 Septembrie si de musulmanii care ar fi fost prinsi sarbatorind macelul si arestati ulterior. BIIIG problem. Sa speram ca Don nu va avea soarta lui Jack si ca la locul atentatului nu se vor gasi pasapoarte siriene.

*****

Si tot mai multa lume are senzatia ca traim in 1938…. Doamne fereste!

 

[i] http://www.reuters.com/article/2015/12/02/us-mideast-crisis-russia-turkey-idUSKBN0TL19S20151202

[ii] Sheldon Adelson, ca si in „atack Iran with a nuclear weapon”, Adelson https://www.youtube.com/watch?v=6sCW4IasWXc adelson

[iii] Paul Singer, ca si in “Paul care a cumparat de la creditori datoria Argentinei intrata in insolventa pentru procente de nimic si care ulterior a obtinut verdicte in tribunalele prietenoase (lui) din New York, obligand Argentina ca lui (nu si celorlalti creditori) sa i se plateasca datoriile la valoare nominala si nu la 30% ca si celorlati creditori, Singer” http://www.bloomberg.com/bw/articles/2014-08-07/argentinas-vulture-paul-singer-is-wall-street-freedom-fighter

feat_singer33__01__300

[iv] Paul Singer, ca si in “Paul- al carui nume e legat de cel al procurorului argentinian care investiga atentatul de la DAIA Buenos Aires, gasit sinucis, Alberto Nisman, – Singer”. http://www.cfkargentina.com/vulture-funds-nisman-daia-the-money-trail/ . Bai frate!

 

 

2 comments

  1. Interesant articol insa vrem si concluzii. Am inteles iminenta razboiului si ca sunt multi doritori. Lumea a devenit complicata in contextul de fata e cam greu sa intelegem legatura directa Isis – Turcia totul se face prin oameni de afaceri, care eventual finanteaza terorismul. Daca Romania era vecina, la fel s-ar fi intamplat. Aminteste-ti incalcarea embargoului in cazul Sarbiei. Am sustinut razboiul cu benzina carata cu Dacia, sarbii au fost multumiti ca u putut lupta, raul facut nu mai conteaza.
    Oricum e interesant cu linkuri, macar vedem si noi pe surse si ca nu e vreo chestiune de imaginatie bogata. Fie ca vrem sau nu suntem tinuti in ignoranta si o ardem pe vocea romaniei si pe bucatari in timp ce lumea sta pe un butoi de pulbere. Apreciez autorul si bloggul.

    • Multumesc pentru interes si aprecieri. Link-uri pot pune cu tonele, la un moment dat ma gandeam sa atasez blogului si o biblioteca virtuala insa pana la urma am decis ca e mai sanatos asa. Sigur ca e importanta sa ai referinte, pentru a arata ca nu vorbim doar despre ce ni se pare noua ca se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*