In Ungaria imperiul contraataca

Viktor Orban incearca sa duca o politica independenta, suveranista in favoarea tarii sale. Evident acest lucru supara niste cercuri foarte puternice la nivel global care i-au pregatit o revolutie portocalie.

Lucrurile sunt insa mai greu de pus in practica in Ungaria pentru ca Orban este imens de popular, partidul sau avand cam doua treimi din parlamentari si castigand de departe alegerile locale de acum 2 saptamani.

Se pare ca vor fi activate „societatea civila”, grupuri de presiune si alte nascociri sorosiste.

De urmarit.

http://rt.com/news/200315-hungary-internet-tax-protest/

 hungary-internet-tax-protest.si

2 comments

 1. Marirea taxelor nu este o „politica independenta”. E o prostie, indiferent ca o aplica rusul sau americanul. Arata doar neputinta de a impulsiona economia. Stim si noi cum a marit pe sleau Ponta taxele la benzina promitand ca va face autostrazi. Care autostrazi?

  Orban este popular, dar nu pentru ca mareste taxe! Este popular pentru ca a dat peste bot bancilor in mod violent (si BNR-ul a dat peste bot bancilor si inca dur, dar discret si eficient, leul a iesit intarit iar acum isi permite sa cobiare dobanda de referinta si sa micsoreze depozitele). Oameni urasc munca (cine naiba o iubeste?), urasc patronii, directorii, managerii, companiile, imbogatiti, imperialistii. Din cand in cand si pe intelectuali.

  Iar acum, dupa doua decenii de munca sustinuta pe „calea capitalismului”, maghiari simt nevoia sa ia o pauza si Orban le satisface in mod pervers frustrarile fata de burghezia occidentala. Si subliniez „burghezia occidentala” pentru ca, la fel ca si la noi, majoritatea investitiilor sunt ale unor firme mici, fonduri diverse si investitori mici. Astia nu ne fura, nu ne pun bete in roate sau altele, ei vor, ca si noi, democratie si stabilitate, dar ei sunt cei care o iau peste bot la orice izbucnire nationalista. Nu marile companii.

  Pentru efect populist Orban s-a luat de marile companii. Ele sunt cele mai vizibile (pe cine uram noi in Timisoara? pe Continental ca ne polueaza uitand ce poluare infernala facea UMTul, EMTul si altele, si pe Coca Cola ca ne vinde apa la pret de bere). Poate are dreptate, poate nu are. Eu ii dau dreptate, in esenta, dar nu-i dau dreptate ca om care isi castiga traiul din munca de zi cu zi intr-un astfel de loc imperialist.

  Ungaria s-a imprumutat mult pentru autostrazi, pentru infrastructura in general. Companiile astea ii aducea suficienti bani ca sa le plateasca. Oprindu-le sau chiar nationalizandu-le a ramas fara bani. De unde mai poate lua bani daca bancile nu-i mai ofera iar pe obligatiuni sunt dobanzi prohibitive? – spre dosebire de Ponta care a inhatat acum o saptamana 2miliarde la o dobanda super mica, Orban nu are un astfel de instrument la indemana -, de la prosti, de la pulime, de la iobagi si de la proletari. Dar de la ei nu poti lua fara gargara populista. Un cerc vicios pe care noi il stim mult mai bine decat ei.

  Din fericire mai exista si studenti, intelectuali, oameni liberi sau, asa cum cu obraznicie ii numiti dvs, ” grupuri de presiune si alte nascociri sorosiste”.

  Daca vreti un exemplu de tara demna care isi stie interesul chiar cu riscul de a mai urla la occident (sau la orient, dupa caz), apoi aia e Polonia si nu Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*