O fotografie cu dedicatie

I admire him for the enemies he has made” D.A.                      

Da, urmeaza sa scriu si despre primarul mincinos Nicolae Robu, insa anul acesta am stabilit ca ne concentram pe evenimentele importante, iar cel mai important este campania electorala americana. De data aceasta spre mirarea tuturor, americanii chiar au de ales, intre globalismul agresiv neoconservator si America First, intre marea finanta internationala si suveranitate sau intre razboi si pace.

Asa cum anticipam la inceputul anului lucrurile evolueaza spre o confruntare finala intre Clinton si Trump, in ciuda incercarilor disperate ale neoconservatorilor si ale sponsorilor lor de a-si impune ca si candidat o marioneta de tip Rubio sau Cruz. Ultima carte jucata, aceea de a-l impiedica pe Trump sa obtina 50% din delegati la Conventia Nationala Republicana a fost spulberata marti prin victoria din Indiana si… retragerea lui Cruz.

Acum, pentru cine stie cum functioneaza politica la americani, intr-o confruntare Clinton-Trump lucrurile par a fi destul de clare, atat timp cat prima este sprijinta de Wall Street, de toata media, de minoritati, de grupuri de presiune ong-iste, basca jumatate din tabara republicana (jumatatea cu bani). Si totusi…

Trecute cu vederea de presa romaneasca, pe final de aprilie au aparut in tabloidul National Enquirer si ulterior pe net, cateva fotografii cu Rafael Cruz, tatal principalului contracandidat al lui Trump si …. Lee Harvey Oswald. Poftim?!

JFK-Oswald-Cruz_01

Da, da, Lee Harvey Oswald, presupusul asasin al lui John Fitzgerald Kennedy, cel care a fost imediat lichidat la randul sau, inainte sa apuce sa deschida gura. Celor care nu sunt familiarizati cu lumea in care se invartea Oswald le recomand sa (re)vada JFK, filmul lui Oliver Stone, chiar daca regizorul lasa lucrurile cumva neterminate. N-a stiut, n-a vrut, n-a avut voie sa spuna mai multe?!

jfk

Ca sa recapitulam, Stone da de inteles ca Oswald a fost el insusi un agent, ajuns tap ispasitor si lichidat in mod convenabil in cel mai scurt timp dupa asasinat de Ruby, ale carui legaturi e mai bine sa nu le discutam, chiar si acum, la 50 de ani dupa crima.

Revenind.. dupa aparitia fotografiilor cu persoana presupusa a fi tatal sau si Oswald, Cruz incepe sa gafeze impartonabil si in final se retrage dintr-o lupta in care oricum nu avea ce cauta, palaria fiind mult prea mare. Cine le-a sugerat celor de la National Enquirer sa se uite dupa 50 de ani la fotografiile respective si sa se lanseze in speculatii, va las pe Dvs sa presupuneti.

Din punctul meu de vedere, daca supozitiile din iarna, că o parte din comunitatea de intelligence americana  s-ar fi hotarat sa-si ia tara inapoi se adeveresc, atunci  chiar ca ne putem astepta la o competitie electorala interesanta.

Pana atunci, sarcina principala a lui Trump este sa aiba grija, pentru ca paralela cu Jack sa nu fie completa.

article-2506989-1965C9E100000578-971_634x364

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*