Previziuni pentru 2020: divizarea și apusul Europei sunt deja inevitabile

previziunile pentru Europa ale unuia dintre cei mai bine conectați bloggeri de la est de Nistru

articol apărut pe https://yurasumy.livejournal.com

Traducere cu Google Translate

27/12/2019 10:32

Următoarea parte a prognozei mele este dedicată Europei (precedentele pot fi vizualizate / citite aici: Ucraina , Rusia , SUA , China ).

Europa este cel mai important vecin al nostru și, prin urmare, tot ceea ce se întâmplă acolo este extrem de important pentru viitorul nu numai al Bătrânului Continent, ci și pentru viitorul nostru.

De ce este atât de importantă Europa?

În primul rând, vom privi în mod tradițional de la „o înălțime mare” la procesele și tendințele generale care au avut loc pe continent în ultimele decenii.

Europa de Vest și, ulterior, Uniunea Europeană, pe fondul prăbușirii Uniunii Sovietice, încorporând nu numai toți aliații est-europeni ai URSS, ci chiar și unele părți ale acesteia, în ultimii ani ai XX-lea, începutul secolelor XXI, și-au sporit semnificativ semnificația și subiectivitatea internațională. Acest lucru a dus chiar la un război politic pe termen scurt cu Statele Unite la sfârșitul anilor 90, timp în care americanii au putut să-și refacă temporar poziția dominantă aici. Dar elitele europene nu au acceptat înfrângerea, ci au așteptat doar o ocazie de a-și repeta încercarea.

Și o astfel de oportunitate a apărut pe fundalul creșterii puternice a puterii Chinei și, după aceea, a Rusiei lui Putin, lupta împotriva căreia a absorbit toată atenția americană și a făcut ca politica americană să fie ostatică capriciilor europene.

Integrarea UE ca parte integrantă a Marii Eurasii are consecințe catastrofale și ireversibile pentru interesele americane și, prin urmare, de îndată ce primele astfel de tendințe au fost conturate la mijlocul anilor 2010, americanii au început „operațiuni hibride de luptă”.

Europa s-a aprins în mai multe locuri simultan. Refugiații din Asia și Africa distrug rapid pacea și stabilitatea, separatiștii din Catalunya au paralizat viabilitatea oricărui guvern spaniol ulterior, criza permanentă a Italiei, „vestele galbene” din Franța și, în final, apariția celei mai importante linii de eroare politică pe continentul Marii Britanii-Bruxelles. Toate acestea sunt legături ale unui singur lanț, aceleași forțe sunt în spatele tuturor acestui lucru și funcționează pentru un singur obiectiv – să perturbe posibilitatea de a se alătura unei părți semnificative a Europei la uniunea informală a intereselor formate de Beijing și Moscova – Marea Eurasie.

Nu mai există o Europă unită

În acest context, două Europe se formează în locul unei UE unificate formal.

Prima, condusă de Germania și Franța (în esență coloana vertebrală a vechii UE), care au cântărit pro și contra, astăzi este gata să coopereze cu „eurasienii”. Suntchiar gata să devină parte dintr-un mare megacontinent care se opune Statelor Unite.

A doua este condusă de principalul aliat tradițional american din regiune, Marea Britanie. Ea a fost cea care, conform planului Washingtonului, ar trebui să devină cel de-al doilea centru al Europei și tocmai în jurul Londrei ar trebui să fie grupate acele țări anti-eurasiatice mai mici, care individual nu sunt capabile să-și conteste „frații” mai mari ai UE.

Două Europe- acum acest lucru a devenit aproape o realitate, iar procesul se va finaliza în 2020.

Și mai departe spre Marea Britanie, va începe deriva Poloniei, a statelor baltice, precum și a unor părți din țările est-europene, care vor merge în mod tradițional în siajul politicii externe americane.

Acest lucru se va întâmpla pe fondul problemelor din ce în ce mai mari din economie și societate.Europa este deja pe punctul de a intra în recesiune și este foarte probabil ca aici să înceapă procesele care să conducă la începutul unei faze active a crizei globale. Retragerea Marii Britanii din UE va duce la o încetinire a economiilor regiunii și toate acestea se vor întâmpla pe fondul problemelor sociale în creștere rapidă.

Europa îmbătrânește rapid și are nevoie de milioane de lucrători tineri și ieftini. De fapt, problemele redistribuirii lor în țările UE sunt aproape terminate, dar problema nu a fost rezolvată. Milioane de polonezi, bulgari, români, maghiari, baltici și chiar ucraineni nu pot umple toate găurile demografice ale țărilor fruntașe și, prin urmare, este rândul asiaticilor și africanilor.

Dar cu aceștia a fost o problemă. Locuitorii din Asia și Africa văd Europa nu ca un loc unde să muncească bine, ci ca un loc unde să trăiască bine. Conform statisticilor, astăzi doar 1 din 6 migranți pe care Germania i-a acceptat din 2015 au locuri de muncă stabile. Restul au stat în esență la bugetul țării cu costuri suplimentare. În Suedia se dezvoltă o situație și mai catastrofală, în care „noii cetățeni” alcătuiesc deja peste 10% din populație, nu doresc să muncească, determină creșterea criminalității cu un ordin de mărime și, de fapt, încep procesul de distrugere a societății.

Și în continuare, astfel de tendințe vor crește ceea ce va conduce la o radicalizare accentuată a continentului. În curând  vor exista ciocniri directe întrelocuitorii vechi și noi. La final, până la sfârșitul anilor 2020, ne așteaptă o Europă complet diferită.

Deci, contextul general este clar și ce se va întâmpla exact în 2020.

Marea Britanie Principalul eveniment va fi retragerea țării din UE și creșterea sentimentelor separatiste în Scoția și Irlanda de Nord. Anul viitor, problemele asociate cu aceasta nu vor fi atât de vizibile și critice, dar pe termen mediu vor stabili o tendință foarte defavorabilă pentru Londra.

Franța. Macron va fi rulat, rulat și rulat din nou. Nimeni nu-l va da jos, dar până în 2023, la următoarele alegeri, nu va rămâne nimic din stabilitatea politică în Franța. Iar Marine Le Pen poate avea o șansă reală de a deveni președinte al țării.

Germania. Era lui Merkel s-a încheiat. Cancelarul de fier Angela se predă în fiecare an și are nevoie urgentă de o înlocuire, dar nu are înlocuitor. Acest lucru poate genera în Germania o stare instabilitate politică. Foarte periculos pentru planurile Moscovei și Beijingului.

Spania. Stupoarea autorităților după alegerile anticipate fără rod este evidentă și până acum nu se vede nicio cale de ieșire din această situație. Iar pe acest fundal, Catalunia, cu sentimentele sale separatiste, nici măcar nu pare a fi principala problemă a țării.

Italia. Țara se cufundă încet într-un abis economic care, mai devreme sau mai târziu, se va deschide și își va trage vecinii.

Și toate acestea se vor întâmpla pe fondul agravării relațiilor cu Statele Unite și al declanșării crizei economice globale, care, după cum am menționat mai sus, poate începe în Europa.

Concluzia principală: Momente grele așteaptă Europa. Și nici măcar de ani, ci de zeci de ani.

Yuri Podolyaka

One comment

  1. Unul dintre cei mai vechi fondatori ai UE, Jacques Delors, a prezis inca din 2004 (in cadrul unui interviu acordat unui ziar belgian Le Soir, daca-mi amintesc bine) ca Europa nu va supravietui, chiar daca s-a constituit in acel amalgam politico-economic de state membre. Dupa ce-au jucat ambitiile politicienilor europeni, americanii (tot la ei revin, pentru ca sunt initiatorii actiunii si pentru ca nimeni nu se gandeste sa le traga una peste ceafa, de maniera sa nu-i mai recunoasca nici macar parintii fondatori) au determinat Bruxelles-ul sa extinda UE in 2004 cu inca 10 tari, majoritatea nefiind gata de aderare la Europa Unita. Washington-ul a priceput ca UE va fi sufocata prin asemenea proportii, perturband o integrare europeana reala, capabila sa dea nastere unui concurent serios geopolitic al SUA, care deja erau nemultumite de faptul ca euro a concurat cu dolarul ca moneda de rezerva globala. In acest mod, americanii au reusit sa atraga simultan tarile baltice in NATO, pentru extinderea aliantei catre est indreptata impotriva Rusiei. In plus, Trump a spus clar ca este interesat ca proiectul UE sa fie in colaps. De ce? Pentru a comunica separat, dintr-o pozitie de forta (batausul planetar nu cunoaste alta forma de abordare, ce sa-i facem!?!) cu fiecare dintre membrii sai.
    Apoi mai exista imigrantii, care se revarsa in Europa cu sutele de mii din Orientul Mijlociu si Africa, schimband caracterul continentului, deoarece nu se asimileaza la fel cu cei crestini. Enclavele de asiatici din Marea Britanie, africani si arabi din jurul Parisului si turcii din jurul Berlinului par a fi doar cu numele britanici, francezi si germani. Unii dintre ei, impreuna cu copiii lor, inca asculta apelul la jihad impotriva cruciatilor care invadeaza tarile musulmane. Pe masura ce bisericile crestine din Europa se golesc, moscheile se ridica. Chiar daca Franta, Germania, Spania, Italia incearca sa-si pastreze suveranitatea, populatiile din interior se lupta, prin miscari secesioniste, sa se nasca din nou. Asadar, patriotii europeni vor recapata controlul destinelor lor nationale. Cu siguranta, va avea loc o ciocnire economica si culturala intre nordul Europei (mai bogat si mai dornic sa satisfaca interesele americane) si sudul european mai sarac, dar stapanit de tendinta de-a se reconecta cu limbi, traditii si culturi care dau mai mult sens vietii lor, decat ideologia economiei uber-alles-ului a lui Frau Merkel.
    Privind toate aceste aspecte, intelegand dezastrul inclusiv pe linie religioasa (crestinismul aflandu-se sub presiunea disolutiei) cand natiunile europene si cultura sunt golite de continut si inlocuite cu fantasma unei Europe iluzorii, n-ar fi cazul sa ne prosternam sub dominatia unei puteri despotice numita UE. Multiculturalismul nu functioneaza, iar globalizarea schimba perspectiva de viata a multor natiuni. Cred cu tarie, ca un conglomerat ca Uniunea Europeana n-are viata lunga, se va prabusi sub solidaritatea artificiala a pietei unice si-a birocratiei transnationale, dar Europa, cu siguranta, nu va disparea! Nici in SUA nu exista o majoritate rasiala sau etnica identificabila, sunt multirasiale, multietnice, multilingve si multiculturale, dar de altminteri nimeni nu se intreaba daca vor avea, intr-un viitor, parte de divizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.