Russia Update. Pe frontul de Est nimic nou

“Secretul politicii? Un tratat bun cu Rusia” Otto von Bismarck

1.

Idei transmise de Dimitri Rogozin in cadrul interviului cu Vladimir Soloviov:

 • complexul militaro-industrial angajeaza actualmente 2.000.000 de oameni
 • productie 2014: 170 de avioane din care 42 civile; 289 de elicoptere din care 30 civile; 87 de nave din care 50 civile; 5 submarine din care 2 exportate in Vietnam; 10 transportoare de rachete, 80 de sisteme spatiale, zeci de rachete balistice (numar secretizat), 52 de lansari de pe cosmodromul de la Baikonour

Criza din Ucraina – un pretext pentru a sanctiona economic Rusia cu speranta declansarii unei revolte populare anti-Putin, [tinta globalistilor fiiind de fapt Rusia si nu Ucraina, Ucraina e doar un mijloc]

Interviul integral cu Rogozin poate fi vizionat aici: http://vineyardsaker.blogspot.ro/2015/02/interview-with-dmitry-rogozin-deputy-pm.html -cc pt engleza

russian army 2

2.

Tot la capitolul interviuri – e interesant de urmarit pentru cei interesati de subiect, evident, dezbaterea dintre Igor Strelkov si Nikolai Starikov. Foarte pe scurt pentru cei nepusi in tema: Strelkov este omul care a condus fortele rebele din Donbass un veteran al multor conflicte inclusiv al raboiului din Bosnia unde a participat ca voluntar. Este vazut ca un traditionalist (monarhist) si un potential lider al unei factiuni conservatoare, antioligarhice. A fost indepartat din Donbass fiind considerat potential periculos, datorita marii sale popularitati, fiind posibilia in viziunea unor cercuri pro-kremlin o revolutie “de drepata” cu Strelkov figura emblematica (viu sau mort). Ex. grupari ostile kremlinului, inclusiv externe, ar fi putut sa-l asasineze pentru ca apoi sa invinovateasca zona guvernamentala.

Starikov, o figura la fel de interesanta, fost istoric – recomand citirea cartii sale Nationalizarea rublei, calea spre independenta Rusiei, carte in care ataca miezul problemelor internationale actuale respectiv istoria sistemului monetar, de la intemeiera Bancii Angliei si pana la Bretton Woods.

http://lit.md/files/nstarikov/rouble_nationalization-the_way_to_russia’s_freedom.pdf

3.

Tot pentru cei interesati de zona de la est de noi, recomand celor care vor sa auda si opinii diferite fata de propaganda inepta turnata in fiecare seara de Emil Hurezeanu & Co: http://vineyardsaker.blogspot.ro

In final o declaratie Robu:

http://www.pressalert.ro/2015/02/din-sua-nicolae-robu-ataca-rusia-inventand-un-cuvant-nou-e-un-stat-mereu-pus-pe-expansiune-pe-hrapareala/

si un scurt articol mai vechi de-al meu despre rusofobie

russian army

“Ar mai fi necesară și o recapitulare a relațiilor istorice dintre România și Rusia (nu doar Rusia Sovietică) și atunci am putea, totuși, să ne întrebăm:

-Când ar fi intrat Moldova și Țara Românească în circuitul economic și politic european fără Războaiele Ruso-Turce? Care a fost rolul Păcii de la Adrianopol și al Regulamentului Organic în dezvoltarea României? Cine a semnat aceste documente?

-Care ar fi fost soarta românilor din Ungaria, dacă Revoluția Maghiară de la 1848, cu toate accentele ei anti-românești, nu ar fi fost învinsă pe câmpul de luptă de armata rusă?

– Când și-ar fi dobândit România independența, dacă Principatele Unite nu s-ar fi aliat armatei ruse, în Războiul Ruso-Turc de la 1877-1878?

-Când s-ar fi unit Transilvania cu România, dacă aceasta din urmă ar fi trebuit să se bată singură cu Austro-Ungaria, și nu alăturându-se armatei ruse pe Frontul de Est în Primul Razboi Mondial? Ar fi avut vreodată România curajul să se lupte singură pentru eliberarea Ardealului și Banatului?

Cam acestea sunt câteva din întrebările pe care le sugerez tuturor celor care se grăbesc să-i urască cu curaj din vârful pixului pe ruși.”

http://www.vestul.ro/stiri/6149/cateva-randuri-despre-rusofobie.htm

4.

Si pentru ca tot am inceput cu un citat din Bismarck, un foarte interesant comentariu al lui Starikov despre acesta: https://www.youtube.com/watch?v=q5ifQLCCkoA

2 comments

 1. Sorin Fechete

  Buna ziua,

  Stimate domnule Herzog as dori sa cumpar cartea Nationalizarea rublei. De unde sau cum pot sa cumpar si care este pretul> Multumesc.

  Cu stima,
  Sorin Fechete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*