Stiri bune pe plan extern – AfD in parlamentul din Hamburg

afdAlternative für Deutschland (AfD), alternativa patriotica la CDU a obtinut primele mandate in Vestul Germaniei.

Pana acum succesele AfD au fost legate mai ales de Estul tarii, unde partidul reusise sa inregistreze succese importante la alegerile regionale.

Succesul este foarte important pentru ca stratgia politica in Germania postbelica a fost blocarea unei alternative reale de dreapta la partidele sistem (SPD respectiv CDU/CSU), orice partid care iesea din aceasta norma fiind automat catalogat de presa controlata ca fiind extremist etc.

AfD a aparut pe fondul slabirii continue a partidului liberal FDP si pe fondul constientizarii de o parte tot mai larga a populatiei a problemelor legate de emigratie si locuri de munca.

AfD are un discurs decent, antibirocratic , traditionalist si pro-german, un subiect cvasi-tabu pentru o tara educata in cultul vinovatiei pentru ororile razboiului mondial. Pe plan extern AfD militeaza pentru suvernitatea Germaniei si o relatie echilibrata cu Rusia.

Succesul e cu atat mai important, cu cat are loc intr-un fief social-democrat ca si Hamburgul. La scrutinul din orasul hanseatic Afd a obtinut 5,5%, fata de CDU 16%, SPD 46,5%, Verzii 11,5%, FDP 7%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.