Super Tuesday

ST

Astazi e o zi importanta pentru Statele Unite si prin urmare pentru lumea intreaga, au loc alegeri in Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Tennessee, Texas, Vermont si Virginia.

Super Tuesday a fost inventat in anii ’80 de catre Partidul Democrat pentru a bloca accesul la nominalizare al unor reformatori, outsideri, oameni din afara sistemului controlat, dupa experientele avute cu George Wallace, George McGovern, Gary Hart etc prin trierea candidatilor de catre un bloc mare de state din sudul SUA, acolo unde votul minoritatilor are o importanta covarsitoare in partidul democrat.

Prin analogie, votantii „evanghelici” din sud, asa numitul „Bible belt” triaza pentru establishment candidatii GOP.

Ulterior iesirii din Super Tuesday, presa americana (adica cele 6 concerne care controleaza cca 90% din TOATA mass media) puneau eticheta de necastigator/neeligibil/looser candidatilor care nu castgau votul minoritatii de culoare la democrati si respectiv al neoprotestantilor radicali la republicani. Si uite asa, controland primele trei state care tin alegerile, Iowa, New Hampshire si South Carolina + si votul minoritatilor + votul „evanghelic” din cateva state din sud, ajungi sa controlezi intregul sistem politic, al celei mai puternice tari din lume.

Evident ca lucrurile nu ar fi fost atat de simplu de directionat, fara un control total exercitat asupra presei, control care la randul sau provine din controlul banilor – dar asta e un subiect mai complicat.

In orice caz, super Tuesday s-ar putea sa-si indeplineasca rolul si sa-i scape pe Democrati de incomodul (pe alocuri) Bernie Sanders. Ironia sortii, la Republicani, de maine incolo toti rivalii lui Trump s-ar putea sa aiba un L mare scris pe frunte. Dupa care establishmentul de pe Wall Street va incepe sa lucreze cu disperare la planurile B,C si D.

Ori, o presedentie pro-americana la Casa Alba (si nu pro- elite globalizante) ar produce cu siguranta schimbari radicale nu numai in Statele Unite ci si posibilitatea unei importante schimbari de paradigma la nivel international, de la implemetarea prin forta a noii ordini mondiale, proiect mesianic globalizator, la acceptarea unei lumi-multipolare… si asta ar putea sa ne scape de razboi.

Va dati seama ce implicatii ar avea astfel de schimbari pentru Europa?

Am zis ca anul acesta ne concentram pe evenimentele importate.

supertuesday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*