Urmele domnului Fueller

Peste șapte mări și șapte țări, deși pe cale de dispariție, viețuiește încă o specie rară, cea a jurnalistilor de investigație. Unul dintre acești ziariști  se numeste William Engdahl.
81463
Ce ne transmitea Engdahl saptămana trecută? Ne spunea că tentativa de lovitura de stat din Turcia a fost supervizată de Graham Fueller, vice-presedinte al National Intelligence Council, veteran CIA, fost șef al biroului din Kabul. Absolvent de Harvard și membru RAND, vorbitor de 16 limbi inclusiv araba, turca și persana (farsi), ajuns la 78 de ani, Fueller este de fapt unul din coordonatorii serviciilor de intelligence american în Orientul Mijlociu, specializarea sa fiind folosirea gruparilor islamice ca arma împotriva puterilor continentale Rusia, China, Iran etc. Să ne gândim la el ca la mentorul lui Bin Laden, al talibanilor, al MEK sau al extremistilor ceceni.
Ce mai spune Engdahl și bineînțeles că nu veți găsi niciunde în presa românească? Ei bine, din surse turcești, ne informează că în seara loviturii de stat,  dl Fueller, împreună cu o numeroasă suită  s-a aflat la câțiva km de Istanbul, într-un hotel pe Insula Prinților.
Cum tot mai multe surse bine informate afirmă și nimeni nu neagă, se pare că informația despre iminența loviturii de stat provine din zona rusă, decizia luată fiind aceea de prevenire a președintelui turc. Informat, Erdogan a așteptat pentru a vedea întreaga dimensiune a conspirației și pentru a conferi o justificare necesară epurărilor masive. Ghinion pt dl Fueller.
fueller
Interesantă este însă și o altă nereușită pe care nu mă aștept să o găsiți în presa românescă: unchiul fraților Tsarnaev, teroriștii maratonului din Boston, este căsătorit cu …. fiica lui Graham Fueller. Poftim? Da, unul din coordonatorii politicii CIA în zona islamică e înrudit cu teroriștii de la Boston. Stranie coincidență… La fel de mare ca și cea ca Oswald, agent al Office of Naval Intelligence sa ceară azil în URSS pentru ca apoi să fie implicat (de altii?) în asasinarea lui Kennedy iar apoi lichidat …
“The policy of guiding the evolution of Islam and of helping them against our adversaries worked marvelously well in Afghanistan against the Russians. The same doctrines can still be used to destabilize what remains of Russian power, and especially to counter the Chinese influence in Central Asia.” G.E. Fueller
 41jFF7egdIL
 Dedic informatiile de mai sus celor care își propun să înțeleagă miza războaielor din Cecenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*