US Elections. Siria. Yemen     

tug-a-trump-nrd-600

Agende

Se apropie momentele importante ale campaniei electorale americane. Dupa umila mea parere, aceste alegeri au fost pregatite de establishmentul american, in special de aripa globalista care domina Departamentul de Stat, in principiu pentru Hillary Clinton. Cum insa oricat ar fi de directionate alegerile, e bine ca intodeauna sa existe si variante de rezerva, au fost pregatite si alternativele – intre ele Jeb Bush – alternativa initiala, inlocuita pe parcurs, datorita lipsei oricarei charisme, cu Marco Rubio si /sau Ted Cruz. Totul pentru ca publicul american si mondial sa aiba aparenta unei alegeri, intre “stanga” si “dreapta”. Pentru orice om cat de cat familiarizat cu spectacolul politic american este clar ca diferentele intre persoanele numite mai sus si aripile politice pe care le reprezinta sunt doar diferente de forma, principiile de baza ramanand batute in cuie:

 • blocarea oricaror potentiali rivali geopolitici (Rusia, China) si a oricaror incercari de coalizare ale acestora
 • asigurarea suportului politic pentru interventionismul militar extern in toate zonele sensibile de pe glob, in mod special in Orientul Mijlociu
 • implementarea acordurilor de liber schimb mondial avand ca efect (si scop) lichidarea clasei muncitorilor industriali si a clasei de mijloc americane si europene si in acelasi timp imbogatirea oligarhiei financiare si comerciale
 • perpetuarea politicii granitelor deschise atat in America de Nord cat si in Europa avand ca efect (si scop) transformarea populatiei de origine europeana in minoritati in propriile tari

 

Fata de cele de mai sus, Trump, indiferent daca la nivel personal ne poate fi simpatic sau dimpotriva, apare mai degraba ca un accident atipic, neagreat de establishment. Motivele?

 • Nu are nevoie de banii altora, deci este mai greu de controlat,
 • Doreste o limitare a acordurilor comerciale de liber schimb,
 • S-a pronuntat pentru stoparea imigratiei ilegale si limitarea celei legale
 • Propune o alianta cu Rusia impotriva ISIS

 

Un comentariu primit pe facebook facea referire la americanul de rand – caruia chipurile i-ar merge bine si de aceea e indiferent politic. Tin sa repostez raspunsul meu:

 

Pentru elitele americane, rolul Americii nu este ca „americanul de rand” sa traiasca bine, nu ii intereseaza asa ceva. Rolul principal este de a asigura dominatia mondiala completa – „full spectrum dominance”, tara in sine e o unealta folosita pentru acest obiectiv. Ori, acest proiect intampina blocaje majore. Pentru un astfel de scop – dominatia universala sunt necesare 1400 de baze militare in strainatate, 12 portavioane, 6 flote, buget militar mai mare decat al tuturor celorlalte tari impreuna si reprezentand. 50% din bugetul federal.

 

Sponsori                 

cruz

Cruz (Sheldon Adelson, Goldman Sachs),

Rubio (Adelson, Paul Singer, neocohnii – Jonah Goldberg & Co, Murdoch & Co)

Clinton ( sponsori oficiali- Spielberg, Katzenberg, H. Sandler, Haim Saban, Susman si … George Soros).

Cam cu ăștia se bate Trump si o parte din comunitatea de intelligence americana. Adică cu toata mafia din finanțe, media si entertainment + Departamentul de Stat (de care țin si amabasadele -asta ca sa înțelegeți filtrele „analistilor” romani).

 

Iowa si New Hampshire

In Iowa, campania lui Cruz a lansat zvonul retragerii lui Ben Carson, pt a beneficia si de voturile acestuia. Dirty tricks.

Este foarte posibila si falsificarea sondajelor initiale in favoarea lui Trump, cu scopul de a crea o dezamagire ulterioara si un momentum in favoarea rivalilor sai. Raman la parerea ca din partea republicana principalul favorit al oligarhiei financiare si al mass-media este Rubio, desi in ultima vreme au aparut zvonuri despre petreceri gay… cu spuma. Ramane sa vedem.

Daca nu castiga in New Hampshire, Trump va avea o lupta si mai grea de dus cu media.

 

Orientul Mijlociu

Siria 6 Feb

Asa cum spuneam la inceputul anului, in lipsa unei interventii militare directe, fortele siriene si aliatii lor urmeaza sa invinga ISIS si sprijinitorii sai. Un pas important in aceasta directie a fost capturarea recenta a coridorului folosit de fortele anti-guvernamentale spre Alep, fosta capitala comerciala a tarii.

 

Si in acest teatru ne aflam in fata unui moment important, fortele care au sprijinit ISIS si fortele rebelo-mercenare anti-Assad se confrunta cu o dilema profunda: ori intervin direct in razboi, ori pierd investitia. Daca intervin in razboi, risca o confruntare directa cu Rusia si Iran, ceea ce poate degenera spre un conflict de dimensiuni planetare.

Pentru turci, neo-otomanismul lui Erdogan isi vede blocate visurile de expansiune, pe de alta parte o interventie militara directa ar degenera mai mult ca sigur intr-un razboi de guerilla cu fortele kurde si posibil, intr-o confruntare directa cu .. Rusia si Iran.

Pentru sauditii confruntati cu o umilinta militara in Yemen, timpul unei decizii este foarte scurt iar miza este imensa. O infrangere militara in Siria, coroborata cu blocajul in Yemen si cu veniturile reduse din petrol ar putea duce la un colaps al intregului sistem. In Yemen au fost adusi deocamdata 10.000 de mercenari sudanezi, pentru Siria se vorbeste de 150.000.

 

.. si am ajuns la Yemen, conflictul despre care nu vorbeste nimeni:

yemen_1918-1937_small

Stiati ca:

 • 3 provincii yemenite Asir, Jizan si Najran au fost cucerite de sauditi in anii 30 si inglobate in ceea ce avea sa devina Arabia Saudita
 • yemenitii au o istorie militara glorioasa, asemanatoare cu afghanii, teritoriul lor de baza neputand fi cucerit de niciuna din marile puteri ale timpului. Au fot incheiate acorduri, dominioane etc – dar nu au putut fi ocupati si colonizati efectiv nici de otomani nici de britanici
 • in istoria Yemenului exista o pagina curioasa, asemanatoare episodului khazar, unul dintre putinele cazuri de conversie a unui regat la iudaism. Inainte de a se converti la islam, regii yemeniti au avut de ales intre crestinism si zoroastrianism. Au ales a treia varianta[i]. Daca nu ati stiut … stiti acum.!

Cred ca am sa revin asupra subiectului.

O seara buna!

[i] https://en.wikipedia.org/wiki/Himyarite_Kingdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*