Am fost la conferința homosexualilor…cu icoana pe piept


Veți spune fie că e banc, fie că am luat-o razna. Nu, nu e nici bancul in care tata lui Bulă a ieșit Miss și nici nu am înnebunit. Aș zice că dimpotrivă, nebuni sunt cei care accepta degradarea vizibilă societății în care trăim cu pasivitate, cu nepăsare, fără să schițeze un gest de protest.
Împreună cu prietenul Corneliu Berari și cu un grup de alți amici, am ținut să fim prezenți la conferința desfășurată într-unul din amfiteatrele Universității de Vest, impunându-ne încă de la început să nu intrăm în clinciuri și asumându-ne chiar posibilitatea de a fi agresați verbal și chiar fizic (în numele toleranței, evident). Am dorit doar să punctăm prin prezența noastră și să punem câteva întrebări lămuritoare.
După ce inițial nu am fost lăsați să intrăm, până la urmă s-a putut. Nu am întrerupt. Am ascultat calmi și … într-adevăr ne-am lămurit.

Când am putut să vorbesc le-am transmis organizatorilor evenimentului că nu îi consider dușmani și că îi rog să mă privească în același mod. Mi-am exprimat și compasiunea pentru povestea tristă a organizatorului Pride Cluj, care cu ani în urmă a fost dat afară din casă de părinți. Am întrebat: -„Ce mai doresc să obțină cu acest militantism. Am înțeles dezincriminarea, am înțeles acceptarea de către societate, dar unde ne oprim? De ce stilul acesta „in your face”?

A doua întrebare a fost „dacă nu consideră că sexualizarea societății, atât în cazul LGBT cât și sub formă heterosexuală, sau sub forma pornografiei este folosită ca distracție, în sensul distragerii atenției de la alte probleme. De ce probleme și opțiuni de natură intimă trebuie să devină platforme pentru marșuri și proteste de masă?”

Le-am mulțumit organizatorilor pentru faptul că ne-au acceptat prezența în sală (de fapt nici nu aveau cum să nu ne primească, spațiul fiind unul public) și pentru faptul că ne-au lăsat să le adresăm întrebări.
Sincer, mi s-a părut că au fost puțin nemulțumiți de comportamentul nostru extrem de decent.

Ce am mai aflat de la conferință: Da, vor partenariat civil. Da, vor căsătorii homosexuale. Da, vor dreptul de a adopta copii. Da, întreaga agendă LGBT despre care citiți pe internet, va fi implementată și în România, chiar în următorii 5 ani. Deși nu s-a vorbit punctual despre așa ceva, da, copiii Dvs vor primi la grădiniță și în școala primară lecturi despre normalitatea actului homosexual, ca o chestiune educativă, desigur.

Consider că interlocutorii au fost oameni cu un nivel al discursului superior celui întâlnit de mine în Consiliul Local Timișoara (cine se simte poate să scrie „mă simt vizat”) și îmi pare rău că trauma lor personală este folosită ca vârf de lance în Kulturkampful zilelor noastre.

13 comments

 1. Nu ar trebui sa ne mai mire nimic! Acestia sunt inaintemergatorii lui antihrist… Saracii, nici nu isi dau seama in ce stare jalnica sunt! Vai lor! Dumnezeu sa aiba mila de ei!

 2. Va admir curajul

 3. Raluca Muntean

  Asta e ca si cand cineva ar merge la biserica cu un tricou: „Biblia e o carte cu o poveste inventata si scrisa de oameni”

  Ar fi cam aiurea, nu? Si pe langa asta nu ar produce niciun efect pozitiv.

  • Care asta:dusul acolo sau intrebarile?Pentru ca inteleg ca nu s -au dus cu benere/postere anti .Daca da ,consider ca si intr-o biserica poate intra oricine si poate pune intrebari despre biblie si adevarurile ei.

  • Situația prezentată de tine este una de prost gust. Pentru că un ateu nu ar căuta decât să denigreze credința celor prezenți în biserică, Deci ar veni acolo cu scopul DE A FACE MIȘTO.
   În cazul autorului acestui articol, nu a mers SĂ FACĂ MIȘTO. Dimpotrivă, să tragă un semnal de alarmă.
   Hai să prezint și eu un scenariu ipotetic (dar plauzibil), parafrazând pe cel din comentariul tău.
   ”Asta e ca și când cineva ar merge la o întrunire de canibali cu un tricou pe care scrie ”copiii nu sunt de mâncare, ci sunt viitorul vostru” Ar fi cam aiurea nu?”
   Da, ar fi aiurea (pentru cine ESTE AIUREA și se simte cu musca pe căciulă).
   Dacă eu aș fi în biserică și cineva ar veni cu un tricocu cu ”Biblia e o carte de povești” eu aș clătina din cap și mi-ar părea rău pentru purtătorul acelui tricou, fără să dau dovadă de ”ATEOFOBIE”.

 4. Bravo ! Felicitari pentru initiativa !

 5. exista o singura solutie! Lovitura de fortza impotriva fortelor oculte din spatele lor!

 6. Va rămâne pntru mine mereu un mister de ce fanii lui Hristos, mare propovăduitor al iubirii între oameni, indiferent de boală, seminție sau sex, sunt așa de mujici, de lipsiți de empatie, de farisei. Tricou cu o icoană. În sine imaginea asta e una demonică, fără legătură cu vorbele și faptele Învățătorului, care cere modestie, iubire și înțelegere (chiar înțelepciune!).

 7. Chestiuinea legată de homosexualitate este veche de când lumea. Așa a fost și așa va fi. Trăim în secolul XXI și nu mai putem gândi ca în Evul Mediu..

 8. Problema LGBT este o problema si a heterosexualitatii: sexul de placerea sexului.
  Heterosexualul face sex de placere? Da. Ar putea alege sa faca numai pentru proceeere.
  LGBT face sex de placere? Da. Nu poate alege sa faca sex pentru procreere (decat in conditii specifice).
  Cu ce drept ridica heterosexualul piatra impotriva LGBT atata timp cat nu a renuntat la sexul de placerea sexului?

 9. Problema LGBT este o problema si a heterosexualitatii: sexul de placerea sexului.
  Heterosexualul face sex de placere? Da. Ar putea alege sa faca numai pentru procreere.
  LGBT face sex de placere? Da. Nu poate alege sa faca sex pentru procreere (decat in conditii specifice).
  Cu ce drept ridica heterosexualul piatra impotriva LGBT atata timp cat nu a renuntat la sexul de placerea sexului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.