Acvariul (partea 1)

In mod cert, acvariul, „acea cladire sinistra” cum ii spunea Robu trebuia sa dispara. Asta e clar.

Problema este ca dl Robu promisese ca o va demola in primele 6 luni de la instalarea in functie, o chestiune care nu era fezabila fara acordul proprietarilor, carora de altfel le expirase concesiunea pe teren (ramaneau doar cu subsolul).

Ca sa-si respecte promisiunea de campanie Robu a fost nevoit sa mearga la negocieri si ce a prezentat „victorios” in consiliul local a fost urmatorul schimb : subsolul pasajului vs. 3 terenuri: unul in Piata 700 (unde s-a si reconstruit acvariul in varianta etajata), unul in Calea Lipovei (cca 3000mp) si unul pe Bogdanestilor (tot cca 3000 mp).

Rapoartele de evaluare prezentate au fost semnate de o firma care, din punctul meu de vedere, nu mai avea voie sa semneze evaluari la data respectiva. Am ridicat problema in Consiliul Local unde, alaturi de Flavius Boncea, m-am opus schimbului. Pentru a nu avea niciun dubiu am scris 3 adrese catre asociatia evaluatorilor ANEVAR, neprimind niciun raspuns oficial nici pana in ziua de astazi. Prima adresa, am scris-o in 6 dec 2012 si mi s-a promis raspuns intr-o luna…..O rusine pentru organizatia profesionala din care fac parte.

Lasand aspectele procedurale deoparte consider ca din punct de vedere al valorii terenurilor schimbul este total nefavorabil pentru primarie.

Ca sa continue sa gaseasca un scop schimbului de terenuri de mai sus, primarul avanseaza ideea unui subpasaj rutier intre Modex si Materna.

Voi reveni pe subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.