Adevăratul Donald Trump

de Sylvain Laforest (traducere aproximativă cu Google Translate)

Este momentul potrivit pentru ca toată lumea să înțeleagă ce face Donald Trump și să încerce să decripteze ambiguitatea modului în care o face. Controversatul președinte are o agendă mult mai clară decât își poate imagina oricine atât în politica externă, cât și în afacerile interne, dar din moment ce trebuie să rămână la putere sau chiar să rămână în viață pentru a-și atinge obiectivele, strategia sa este atât de rafinată și subtilă, încât aproape nimeni nu o poate distinge. Obiectivul său general este atât de ambițios, încât trebuie să urmeze trasee eliptice aleatorii pentru a ajunge din punctul A în punctul B, folosind tiparele care-i induc în eroare pe majoritatea celor care îl urmăresc. Aceasta include majoritatea jurnaliștilor independenți și așa-numiții analiști din media alternativă, la fel de mult ca și promotorii de știri false din occident și o mare majoritate a populației.

În legătură cu strategia lui, aș putea face o analogie rapidă și precisă cu medicația: majoritatea pastilelor sunt concepute pentru a vindeca o problemă, dar vin cu o serie de efecte secundare. Ei bine, Trump folosește medicamentele doar pentru efectele lor ulterioare, în timp ce prima intenție a pastilei este de a-l menține la putere și în viață. Până la sfârșitul acestui articol, veți vedea că această metaforă se aplică pentru aproape orice decizie, mutare sau declarație pe care a făcut-o. După ce veți înțelege despre ce este vorba, veți putea aprecia președinția extraordinară pe care Trump o conduce, precum niciun alt predecesor.

Pentru a începe, lămurim un aspect al misiunii sale, care este extrem de important și de direct: este primul și singurul președinte american care a diagnosticat cel mai grav defect colectiv al umanității, completa sa ignoranță asupra realității. Deoarece mediile și educația sunt controlate de o mână de miliardari care conduc planeta, nu știm nimic despre istoria noastră reală care a fost răstălmăcită complet de către câștigători și nu avem un indiciu despre lumea noastră actuală. Pe măsură ce pășea pe arena politică, Donald a popularizat expresia „fake news” pentru a-i convinge pe cetățenii americani și pe populația mondială, că media îi minte. Expresia a devenit ceva obișnuit, dar vă dați seama cât de profund șocant este faptul că aproape tot ceea ce credeți că știți este total fals? Minciunile mass-media nu acoperă doar istoria și politica, ci v-au modelat percepția falsă asupra unor subiecte precum economie, alimente, climă, sănătate, despre orice. Ce ați spune dacă v-aș informa că știm cu exactitate cine l-a împușcat pe JFK, faptul că atacul de la  Pearl Harbor a fost cunoscut de dinainte este deja dovedit în instanță, că efectul de seră CO2 este o absurditate științifică, că banii noștri sunt creați prin împrumuturi de către bănci care nici măcar nu au fonduri sau că știința dovedește cu o certitudine de 100% că 11 Septembrie  a fost un atac înscenat? Ați auzit vreodată despre un jurnalist, un documentar PBS sau un profesor universitar care vă povestească despre așa ceva? 44 de președinți au venit și au plecat fără să scoată măcar un cuvânt despre această problemă uriașă înainte de a veni al 45-lea. Trump știe că eliberarea oamenilor din această ignoranță este primul pas către libertatea generală, așa că a început să-i numească pe  jurnaliști principali și sursele de știri pentru ceea ce sunt: ​​mincinoși patologici.

„Mii de profesioniști din domeniul sănătății mintale sunt de acord cu Bob Woodward și editorialistul  din New York Times: Trump este periculos.”

– Bandy X. Lee, The Conversation 2018

„Întrebarea nu este dacă președintele este nebun, ci dacă este nebun ca o vulpe sau nebun ca nebun.”

– Masha Gessen, The New Yorker 2017

Haideți să lămurim un lucru: pentru conformitate, Trump nu este debil, dar cu siguranță a fost văzut ca un pericol pentru lumea lor. De când s-a mutat la Casa Albă, Trump a fost înfățișat ca narcisist, rasist, sexist și sceptic în ceea ce privește climatul, încărcat de povești tenebroase din trecut și suferind de probleme mentale. Chiar dacă aproximativ 60% dintre americani nu mai au încredere în mass-media, mulți au cumpărat povestea că Trump ar putea fi puțin nebun sau incapabi să se stăpânească, iar statistica urcă și mai mult atunci când ieșiți din SUA. Desigur, Donald nu face nimic special pentru a schimba percepția profund negativă pe care o au atât de mulți jurnaliști și oameni deopotrivă despre el. Este în mod deschis scandalos și provocator pe Twitter, sună impulsiv și prostănac de cele mai multe ori, acționează irațional, minte zilnic și aruncă sancțiuni și amenințări ca și cum ar fi bastoane de bomboane din geanta laterală a unui elf într-un mall în decembrie. Imediat putem distruge un mit mediatic persistent: imaginea pe care Trump o proiectează este autodistructivă și este exact opusul modului în care acționează narcisiștii patologici, deoarece aceștia încearcă să fie iubiți și admirați de toată lumea. Pur și simplu, lui Donald nu-i pasă dacă îți place sau nu, ceea ce îl face mai degrabă anti-narcisist, ca profil psihologic. Și asta nu este nici măcar o opinie, ci este un fapt destul de simplu și incontestabil.

Planul său general este exprimat într-unul din motto-urile sale preferate: „Vom da puterea înapoi oamenilor”, deoarece Statele Unite și rețeaua sa imperialistă țesută în întreaga lume au fost în mâinile câtorva bancheri globalisti, ca complexului militaro-industrial și a multinaționalelor pentru mai mult de un secol. Pentru a-și atinge planul, el trebuie să pună capăt războaielor în străinătate, să readucă militarii acasă, să demonteze NATO și CIA, să obțină controlul asupra Rezervei Federale, să taie fiecare legătură cu aliații străini, să desființeze sistemul financiar Swift, să demoleze puterea de propagandă a media , să asaneze mlaștina statului paralel care conduce agențiile de spionaj și să dezactiveze guvernul din umbră constituit din Council on Foreign Relations și Comisia Trilaterală. Pe scurt, el trebuie să distrugă Noua Ordine Mondială și ideologia ei globalistă. Sarcina este uriașă și periculoasă pentru a ne exprima moderat. Din fericire, nu este singur.

Înainte de a ne apuca de tehnici și tactici, trebuie să știm puțin mai multe despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în lume.

Rusia cea puternică

De la Petru cel Mare, întreaga istorie a Rusiei este o demonstrație permanentă a voinței sale de a-și menține independența politică și economică față de băncile internaționale și de imperialism, împingând această mare națiune spre a ajuta multe țări mai mici care luptă să-și păstreze independența. De două ori Rusia a ajutat Statele Unite împotriva Imperiului Britanic / Rothschild; în primul rând, susținându-i deschis în Războiul de Independență și, din nou, în Războiul Civil, când Rothschilzii i-au finanțat pe  confederați pentru a descompune politic națiunea americană și pentru a o readuce în interiorul Imperiului Colonial Britanic. Rusia i-a distrus, de asemenea, pe Napoleon și naziștii, care au fost finanțați de băncile internaționale ca instrumente de zdrobire a națiunilor independente din punct de vedere economic. Independența este în ADN-ul lor. După aproape un deceniu în care oligarhia occidentală care a preluat conducerea economiei rusești după căderea URSS în 1991, Putin a cucerit puterea și a asanat mlaștina rusă. De atunci, fiecare mișcare pe care a făcut-o urmărește să distrugă Imperiul American, sau entitatea care a înlocuit Imperiul Britanic în 1944 și care este numele non-conspiraționist  al Noii Ordini Mondiale. Noul Imperiu este practic aceeași schemă bancară centrală,  doar cu un set ușor diferit de proprietari care au schimbat armata britanică pentru NATO, ca Gestapo al noi lor ordini mondiale.

Până când  a venit Trump, Putin a luptat singură cu Noua Ordine Mondială, a cărei obsesie veche de un secol este controlul pieței mondiale a petrolului, deoarece petrolul este sângele care trece prin venele economiei mondiale. Petrolul este de o mie de ori mai valoros decât aurul. Navele de marfă, avioanele și armatele nu rulează pe baterii. Prin urmare, pentru a contracara forțele globaliste, Putin a dezvoltat cele mai bune sisteme de rachete ofensive și defensive, cu rezultatul că Rusia poate proteja acum fiecare producător de petrol independent, precum Siria, Venezuela și Iran. Bancherii centrali și guvernul din umbră al SUA încă se agață cu disperare de planul lor muribund, deoarece, fără victorie în Siria, nu există un Israel extins, iar acest lucru pune capăt fanteziei vechi de un secol de a uni producția de petrol din Orientul Mijlociu în mâinile Noii Ordine Mondiale . Întrebați-l pe Lordul Balfour dacă aveți vreo îndoială. Aceasta este adevărata miză a războiului din Siria. Ori la bal ori la spital! 

Un secol de minciuni

Trebuie să înțelegem că deoarece un guvern din umbră dă ordine directe către CIA și NATO în numele băncilor și industriilor, Trump nu are control asupra armatei. Statul profund este un rozariu al oficialilor permanenți care conduc Washington și Pentagonul, care nu răspund decât la ordinele lor. Dacă mai credeți că „comandantul șef” este responsabil, explicați de ce de fiecare dată când Trump a ordonat să scoată Siria și Afganistanul, au intrat mai multe trupe? În timp ce scriu acest text, trupele americane și NATO au evacuat zonele kurde, au plecat în Irak și au revenit cu echipamente mai grele în jurul rezervelor de petrol din Siria. Donald mai are multe asanări de mlaștină de făcut înainte ca Pentagonul să asculte de fapt ceea ce  spune. Trump ar trebui să fie indignat și să denunțe cu voce tare că militarii nu-i ascultă ordinele, dar acest lucru ar aprinde un haos inimaginabil și poate chiar ar genera un război civil în SUA, dacă cetățenii care dețin aproximativ 393 de milioane de arme ar afla că armata națională se află în serviciul unor forțe private. Aceasta ar duce, de asemenea, la o întrebare foarte simplă, dar dramatică: „Care este exact scopul democrației?” Aceste arme sunt singura protecție în fața unui stat totalitar de tip Big Brother.

Mai întâi trebuie să conștientizăm prin câte probelme au trecut armata americană și agențiile de spionaj timp de mai bine de un secol, pentru a crea pretexte (operațiuni false flag) astfel încât intervențiile lor să pară  întotdeauna drepte, în numele promovării democrației, drepturilor omului și al justiției. Au aruncat în aer nava Maine în 1898 pentru a intra în Războiul Hispano-American, apoi Lusitania în 1915 pentru a intra în Primul Război Mondial. Au împins Japonia să atace Pearl Harbor în 1941, deși știau despre atac cu 10 zile înainte și nu transmis nimic bazei hawaiene. Tot ei au înscenat o torpilare nord-vietnameză a navele americane în Golful Tonkin pentru a justifica trimiterea de militari pe frontul vietnamez. Aceleași forțe au alcătuit o poveste despre soldații irakieni care distrugeau incubatoare de copii pentru a invada Kuweitul în 1991. Au inventat povestea armelor de distrugere în masă pentru a ataca Irak din nou în 2003 și au organizat atacurile din 11 Septembrie pentru a distuge Constituția din 1789, pentru a ataca Afganistanul și a lansa un Război Împotriva Terorii. Această mască de virtute total falsă trebuie păstrată pentru a controla opinia cetățenilor americani și arsenalul lor intern. Ei trebuie să creadă că poartă pălăriile de cowboy albe ale democrației.

U.S. President George W. Bush addresses U.S. Army soldiers and their families at Fort Hood, Texas, January 3, 2003. Bush addressed the rising tensions with North Korea and the possiblity of military action against Iraq. Pictures of the month January 2003. Pictures of the Year 2003 REUTERS/Jeff Mitchell PP03110073 NKRA JM/jm – RTRG34S

Deci, cum a reacționat Trump când a aflat că trupele americane reintră în Siria? El a repetat din nou și în fiecare interviu că „ne-am asigurat câmpurile petroliere din Siria” și chiar a adăugat „Mă gândesc să trimit Exxon în regiune pentru a avea grijă de petrolul sirian”. Neoconii, sioniștii și băncile au fost încântați, dar toți ceilalți sunt jigniți, deoarece marea majoritate nu înțelege că Trump înghite această pilulă doar pentru efectele sale. Pe această singură sticlă este scris cu litere fine că „utilizarea acestui medicament ar putea să forțeze trupele americane/NATO să plece din Siria sub presiunea opiniei publice mondiale unite și a populației americane exasperate.” Trump a făcut ca situația NATO în Siria să devină nesustenabilă  și deoarece repetă această poziție profund șocantă, incorectă din punct de vedere politic, arată clar care e intenția sa reală. El a distrus peste un secol de virtute falsă într-o singură propoziție.

Trump este o anomalie istorică

Trump este doar al patrulea președinte din istoria SUA care a luptat de fapt pentru oameni, spre deosebire de cei 41 de alții, care au canalizat în principal banii oamenilor într-o conductă de dolari care ajunge în băncile private. Mai întâi a fost Andrew Jackson care a fost împușcat după ce a distrus a doua Banca Națională pe care a acuzat-o deschis că a fost controlată de Rothschild și The City din Londra. Apoi, a fost Abraham Lincoln, care a fost ucis după ce a imprimat „banii verzi”, banii naționali pe care statul i-a emis pentru a plăti soldaților, deoarece Lincoln refuzase să împrumute bani de la Rothschild la dobândă de 24%. Apoi, a fost JFK, care a fost ucis din zeci de motive, care au fost în mare parte împotriva profiturilor băncilor și industriilor militare, iar acum este Donald Trump, care a strigat că va „da America înapoi oamenilor”.

Ca majoritatea oamenilor de afaceri, Trump urăște băncile, pentru puterea formidabilă pe care o au asupra economiei. Aruncați o privire la singura carte a lui Henry Ford, „Evreul internațional” pentru a afla cât de profundă a fost neîncrederea și ura sa față de băncile internaționale. Afacerile lui Trump au suferit foarte mult din cauza acestor instituții care, practic, vă vând o umbrelă, doar pentru ca să o ceară înapoi imediat ce începe ploaia. Controlul băncilor private asupra creării de bani și a ratelor dobânzii, prin fiecare bancă centrală din aproape fiecare țară este o putere permanentă asupra națiunilor, mult peste ciclul efemer al politicienilor. Până în anul 2000, acești jefuitori ai națiunilor erau la doar câțiva pași de visul lor totalitar planetar, dar câteva detalii rămâneau nemișcate: Vladimir Putin și 393 de milioane de arme americane. Apoi a apărut Donald cu fața portocalie, ultima piesă din puzzle-ul de care noi, oamenii, aveam nevoie să încetăm 250 de ani din imperiul bancar.

Tehnici și tactici

La începutul mandatului său, în mod naiv Trump a încercat  abordarea directă, înconjurându-se de rebeli împotriva establishmentului ca Michael Flynn și Steve Bannon, enervându-i pe toți și pe aliații săi străini, aruncând la gunoi tratatele de liber schimb, impunând taxe vamale pe importuri și insultându-le liderii  în față la ședințele G7 din 2017 și 2018. Reacția a fost puternică și toți inamici s-au aruncat asupra absurdei Russiagate, întrucât părea unica opțiune de a opri omul pe cale să distrugă globalismul. În mod previzibil, abordarea directă nu a dus nicăieri; Flynn și Bannon au fost nevoiți să plece, iar Trump s-a trezit încurcat într-o serie de audieri care l-au făcut să-și dea seama că nu va obține nimic prin transparență. A trebuit să găsească o cale de a anihila cei mai periculoși oameni de pe planetă, dar, în același timp, să rămână la putere și în viață. A fost nevoit să devină mai abil.

Atunci geniul lui a explodat. Și-a schimbat complet strategia și abordarea și a început să ia decizii absurde și să emită declarații scandaloase pe Twitter. Oricât  de amenințătoare și periculoase ar părea unele dintre aceste mesaje, Trump nu le-a folosit în sensul lor primar, ci a urmărit efectele secundare. Nu i-a păsat de ce au crezut oamenii despre el, ci doar de rezultatul final. A jucat chiar și rolul de bufon pe Twitter, a părut naiv, lunatic sau de-a dreput idiot, probabil cu speranța că va reuși să lase impresia că nu știe ce face si că nu poate fi chiar atât de periculos. În mod intenționat a devenit incorect politic cu scopul de a arăta adevărata față pe care Statele Unite o au în spatele măștii. 

Primul test al noii sale abordări a fost acela de a încerca să oprească pericolul tot mai mare de atac și invazie a Coreei de Nord de către NATO. Trump l-a insultat pe Kim Jung-Un prin Twitter, l-a numit Rocket Man și l-a amenințat că va rade de pe fața pământului Coreea de Nord bombardând-o nuclear. Incorecta sa politică înfiorătoare a continuat săptămâni întregi, până când în mintea tuturor s-a trezit ideea că nu există motive temeinice pentru a ataca țara. El a paralizat NATO. Trump s-a întâlnit apoi cu „Rocket Man”  au mers în parc ca într-un început de frumoasă prietenie, râzând împreună. Nu au realizat absolut nimic în negocierile lor, deoarece nu au nimic de negociat. Mulți vorbeau despre prețul Nobel pentru pace, pentru că mulți nu știu că, de obicei, aceste distincții sunt înmânate pentru a spăla imaginea unor criminali de război, precum Obama sau Kissinger.

Apoi a venit Venezuela. Trump și-a împins tactica cu un pas mai departe, pentru a se asigura că nimeni nu poate susține un atac asupra acestei țări libere. El a alocat  cazului cei mai feroce neoconi disponibili: Elliott Abrams, condamnat anterior pentru conspirație în afacerea Iran-Contras din anii 80 și John Bolton, faimos pentru agresivitate. Ulterior, Trump l-a confirmat pe Juan Guaido drept alegerea sa pentru președintele Venezuelei; o marionetă goală, atât de prost încât nici măcar nu realiza cât de mult este folosit. Din nou, Trump a amenințat că va pune țara la pământ. În timp ce comunitatea mondială urmărea cu uimire lipsa totală de subtilitate și diplomație din comportamentul lui Trump,  rezultatul a fost că Brazilia și Columbia s-au sucit și au spus că nu doresc să aibă nimic de-a face cu un atac asupra Venezuelei. Medicamentul administrat de Trump a avut ca efect că doar 40 de țări satelit la nivel mondial, au avut președinți și prim-miniștrii atât de idioți încât să-l susțină timid pe Guaido. Donald a bifat căsuța din dreptul Venezuelei pe lista lui și a continuat să defileze.

Apoi au venit cele două daruri către Israel: Ierusalimul drept capitală, și confirmarea posesiei Israelului asupra platoului sirian Golan. Netanyahu, care nu este cel mai ascuțit creion din cutie, a sărit de bucurie și toată lumea a strigat că Trump este un sionist. Adevăratul rezultat a fost că întreg Orientul Mijlociu s-a unit împotriva Israelului, pe care nimeni nu îl mai poate susține. Chiar și complicele lor istoric Arabia Saudită a trebuit să respingă în mod deschis această palmă imensă în fața Islamului. Cele două cadouri ale lui Trump au fost de fapt înjunghieri din spate pentru Israel, al cărui viitor nu pare prea luminos în zilele noastre, deoarece NATO va trebui să se mute din regiune. Bifat din nou.

Pe măsură ce realitatea devine evidentă

Dar sunt mai multe de discutat! Prin lipsa sa de control asupra NATO și a armatei, Trump este foarte limitat în acțiunile sale. La prima vedere, înmulțirea remarcabilă a sancțiunilor economice asupra unor țări precum Rusia, Turcia, China, Iran, Venezuela și alte națiuni pare dură și fără milă, însă realitatea a fost că sancțiunile au împins acele țări în afara sistemului financiar Swift conceput pentru a le menține înrobite în zona de hegemonie a dolarului și a băncilor internaționale. Sancțiunile au forțat Rusia, China și India să creeze un sistem alternativ de plăți comerciale bazat pe monedele naționale, în locul atotputernicului dolar. Realitatea bipolară a lumii este oficială, iar odată cu sancțiunile sale viitoare, Trump va împinge mai multe țări din sistemul Swift să se alăture celeilalte părți, în timp ce băncile importante încep să cadă în Europa.

Chiar și în uraganul politic în interiorul căruia se găsește, Trump tot găsește timp ca să-și afișeze umorul arogant aproape copilăresc. Priviți la batjocorirea lui  Hillary Clinton și Barrack Obama, în timp ce se așeza cu cei mai drepți generali pe care i-a putut găsi, pentru a face o poză într-o așa-numită „situation room”, pretinzând că urmăresc monitorizarea morții lui Baghdadi într-un loc în care acesta nu se putea găsi,  exact așa cum făceau predecesorii săi criminali cu mult timp în urmă în cazul falsei ucideri a lui Bin Laden. El a împins chiar farsa mai departe adăgând detaliile unui câine care-l recunoaște pe falsul calif al Daesch, după ce îi mirosise lenjeria. Acum că ați înțeles ce este cu adevărat Trump, veți putea, de asemenea, să apreciați spectacolul, în toată splendoarea și adevăratul său sens.

«Am asigurat câmpurile petroliere din Siria». Într-adevăr, cu această scurtă frază, Trump și-a unit vocea cu cea a generalului Smedley Butler care a zguduit lumea în urmă cu 80 de ani cu o carte minusculă numită „Războiul este o escrocherie”. Jaful și furtul de petrol nu sunt cu siguranță la fel de virtuoase ca promovarea democrației și a justiției. Ceea ce mă uimește sunt acei numeroși jurnaliști și analiști „alternativi”, care cunosc pe vârful degetelor fiecare problemă tehnică despre 11 Septembrie sau realitatea științifică despre povestea absurdă a încălzirii globale, dar încă nu au nicio idee despre ceea ce face Trump.  După  3 ani de mandat, încă nu realizează ce se întâmplă pentru că au cumpărat  mesajul mass-mediei mainstream care i-a convins pe toți că Trump este retradat mental.

Cei care încă mai păstrați îndoieli cu privire la agenda lui Trump, credeți cu adevărat că implozia evidentă a imperialismului american pe planetă este o coincidență? Mai credeți că, din cauza influenței ruse asupra alegerilor din 2016, CIA, FBI, întreaga mass-media, Congresul american, Rezerva Federală, partidul democrat și jumătatea războinică a republicanilor lucrează împotriva lui încercând să-l pună sub acuzare? Ca majoritatea materialelor care provin din mass-media, realitatea este exact opusul a ceea ce vi se spune: Trump ar putea fi omul cel mai dedicat care a pus vreodată piciorul în biroul Oval. Și cu siguranță cel mai ambițios și incorect din punct de vedere politic.

Concluzie

Lumea se va schimba drastic între 2020 și 2024. Al doilea și ultimul mandat al lui Trump coincide cu ultimul mandat al lui Putin în funcția de președinte al Rusiei. Este posibil să nu existe niciodată o altă coincidență de genul acesta pentru o lungă perioadă de timp și amândoi știu că este acum sau poate niciodată. Împreună, trebuie să pună capăt NATO, Swift și Uniunea Europeană ar trebui să se prăbușească. Terorismul și încălzirea globală antropică vor sări în vortex și vor dispărea odată cu creatorii lor. Trump va trebui să asaneze mlaștina din CIA și Pentagon, și să naționalizeze Rezerva Federală. Alături de Xi și Modi, Trump și Putin ar putea pune capăt intervenției băncilor private în afacerile publice, refuzând să plătească un singur ban din datoriile lor și  resetând economia mondială prin trecerea la monedele naționale produse de guverne, deoarece băncile private vor cădea ca un joc de domino, fără ca un servitor asemănător cu Obama care să-i salveze pe cheltuiala voastră. Odată făcut acest lucru, o pace și o prosperitate insuportabilă ar putea stăpâni planeta, deoarece impozitele noastre ar plăti pentru dezvoltarea țărilor noastre în loc să cumpere echipamente militare inutile și să plătească dobânzi la împrumuturi de către bancheri care nici măcar nu aveau bani în primul rând.

Dacă tot nu-l înțelegeți pe Donald Trump după ce ați citit cele de mai sus, sunteți de nesalvat. Sau puteți fi Trudeau, Macron, Guaido sau orice alt idiot util, fără să știți că covorul de sub picioarele dvs. a alunecat deja.

Apărut pe Oriental Review

Traducere Google Translate

32 comments

 1. Este evident ca astazi, transformarea ordinii mondiale a devenit ireversibila, cu atat mai mult cu cat modelul unipolar a esuat. Noii actori importanti (Rusia, China) care au baze economice si militare durabile incearca sa-si sporeasca influenta asupra evolutiilor regionale si globale (fapt sesizat de autor, de altfel, dar doar intr-un anumit context, acela de „parteneriat” FR-SUA, ceea ce nu se va intampla, in opinia mea, niciodata, nici macar daca Pamantul isi schimba axa de rotatie, ingheata Infernul si incepe Apocalipsa lui Ioan!!!!) deoarece au dreptul deplin sa revendice un prim rol in procesul de luare a deciziilor, cu atat mai mult cu cat exista o cerere din ce in ce mai mare pentru un sistem mai echitabil. Majoritatea oamenilor a inceput sa respinga politicile neocoloniale arogante ale administratiei americane, politici angajate sa imputerniceasca SUA sa-si impuna vointa altora.
  Cu Trump sau fara, America nu va accepta realitatile de astazi, cand dupa zeci de ani de dominatie economica, politica si militara, pierde prerogativa de a fi singura care a modelat agenda globala. Americanii vor ceda greu „suprematia”, iar asa-zisa intelegere intre Trump si Putin este ipocrita, dupa umila mea parere. Iar liderul rus stie asta al naibii de bine! La fel si Xi Jinping. Administratia Trump (si urmatoarea dupa ea si tot asa mai departe) incearca sa inlocuiasca instrumentele si mecanismele juridice internationale, convenite universal, cu formate restranse, care sa conduca la eludarea unui cadru multilateral legitim. Mai pe scurt, se doreste uzurparea procesului de luare a deciziilor de catre Rusia ori China, spre exemplu, pe problemele cheie enumerate in concluziile articolului de mai sus. Un echilibru de interese SUA-Rusia nu va fi vreodata posibil, deoarece americanii nu stiu sa respecte principiul egalitatii suverane a statelor, indiferent de dimensiunea, sistemul de guvernare sau modelul de dezvoltare ale respectivelor tari. S-a observat incontestabil ca, atat in Siria cat si-n Afganistan si oriunde, americanii au interpretat normele juridice internationale la propria discretie. Chiar daca FR va continua sa promoveze o agenda pozitiva, incercand sa inlature vechile linii (sa le numim astfel) care au divizat si-au izolat, US vor trasa altele noi, indiferent de ceea ce viseaza intr-un mod idilic si naiv Mr. Laforest in expunerea dumnealui.

 2. Mai iti dau o tema in care este posibil sa fim manipulati. Cea mai incredibila poate.

  Poate ca unele dintre cele de mai jos au o explicatie logica si stintifica, destul de posibil, dar daca si macar una singura nu poate fi explicata, atunci ‘Houston avem o problema!’.
  1. Curbura pamantului.
  a) Conform calculului curburii pamantului, la 3569m distanta pe orizonatala ar trebuii sa pierzi din vedere un obiect cu intaltimea de 1 metru. 10m trebuie sa dispara din raza vizuala la 11.288m, 1km dispare la 112km. Oricine poate face aici un experiment simplu …
  b) Daca pamantul are curbura descrisa, atunci vapoarele, cladirile care ‘dispar’ in zare ar trebuii sa fie inclinate, oblice, sa le vedem cum s-ar rasturna din locul in care noi ne aflam. Sa ne imaginam o minge de doar 1m diametru pe care punem un creion si rotim mingea, iar noi stam
  in fata mingii. In orice directie am roti mingea, ar trebuii ca acel creion sa dispara – si dispare – din raza noastra vizuala. Dar nu oricum, ci dispare inclinat. Cine a vazut vreodata o astfel de imagine pe pamant?
  c) Desi am fost cu totii cu avionul chiar si la 11.000m altitudine, linia orizontului se ridica la nivelul ochilor nostri, ceea ce nu ar trebuii sa se intample si este tot timpul plata linia orizontului, ceea ce iarasi nu ar trebuii sa fie.
  d) Canalul de Suez are 110km si uneste doua mari, dar pe intregul sau traseu nu este nici o curbura/inaltime mai mare de 3m, iar adancimea la care a fost sapat este aceasi. La 110km, conform calcului curburii pamantului, ar trebuii sa fie o inaltime la mijoc de circa 500m.
  e) Aceasi nedumerire pentru calea ferata care strabate spre exemplu Anglia de la Vest la Est pe o distanta de 500km.
  f) functionarea periscopului de pe submarine cu care vezi la zeci de kilomerii si el este la 1,2 metrii deasupra apei; cum ar fi posibil daca Pamantul ar avea curbura care se pretinde ca o are.

  2. Soarele
  a) 150.000.000km pana de la soare pana la pamant (varinata oficiala) si raza pamantului este de 6371km, dar cu toate astea la Ecuator avem 40 grade si la poli -100. Ce inseamna 6000km raportat la 15.000.000? 0,00004!!!
  b) De ce este asa mare diferenta intre clima nordica si sudica. Adica dupa paralele de 70grade nord gasesti peste 800 de specii de plante si animale si la sud, dupa cea de 60 grade nu mai gasesti decat 18 specii. Apoi Antartica este mult mai rece decat Artica. Conditiile ar trebuii sa fie similare si nu sunt nici pe departe. Intinderea mai mare a pamantului nu poate justifica aceasta diferenta.
  c) De la distanta de 150.000.000km razele soarelui ar trebuii sa pice perpendicular pe suparafata pamantulu dincolo de orice atmosfera care se interpune si vedem ca si atunci cand este senin, acest lucru nu se intampla, ci ele pica inclinat, ceea ce sugereaza ca soarele este mult mai aproape de pamant si posibil … mult mai mic.
  d) Daca privesc soarele de-a lungul unei zile – sunt si filmari cu el timp de 12 ore – bunul simt iti spune ca el se misca pe o traiectorie, si ca noi stam nemiscati in raport cu el. Tot ‘urca’ pe cer si apoi ‘coboara’ de pe cer.
  e) Apoi noaptea si ziua ar trebuii sa vina aproape instant, mult mai repede, in cateva secunde si nu in ore intregi. Dupa minute bune dupa ce soarele a apus, vedem norii de deauspra noastra sau aflati la o distanta infima – raportat la distanta soarelui) ca sunt luminati inca. Cum este posibil? Aia cu reflexia luminii si ca ocoleste sau vine tangent la poluri e in afara stintei.
  3. Luna
  a) Fluxul si refluxul cauzate de luna? Cum este posibil ca un obiect de 50 de ori mai mic in volum si de 83 ori mai mic ca si masa, sa invinga forta de atractie a unuia mai mare (a Pamantului) si sa ridice milioane de tone de apa? In acelasi timp, daca stau in timpul fluxului la masa pe o terasa nu mi se ridica in aer nici macar servetelul care are 2 grame? Sfideaza bunul simt, nu doar ‘stinta’.
  b) Lumina lunii este rece, din spectrul argintiu si nu calda asa cum ar trebuii sa fie daca ar reflecta lumina soarelui. Filmata de aproape pare fluorescenta cumva, cu lumina proprie si asta tot timpul cand este vizibila.

  • Interessant!!!

  • Romeo Draghici

   Ciprian,dute tata de aici cu teoria ta,nici aici nu ne lasati in liniste cu teoriile voastre,cine va indobitoceste?Cit de incult sa fii sa crezi asa ceva,

  • Tu vrei sa faci misto cu ce ai scris mai sus, nu? Oricum la faza cu servetelul recunosc ca am ras cu lacrimi

  • Florin Cornescu

   Ciprian, tu esti asa din nastere sau ai facut vreo scoala „speciala”?!

  • Baiatule ai lipsit mult de la scoala, iti recomand sa studiezi ca nu ai nici cunostintele elementare pe care ar trebui sa le aiba orice vietate care traieste pe planeta asta. Ai trait degeaba pana acum si se vede clar ca nu ai nici un viitor. Bineinteles ca poti sa ma ignori dar avand in vedere aberatiile pe care din lipsa de cunostinte le-ai spus ar fi pentru binele tau sa incepi sa studiezi. Nu de alta dar e pt binele tau personal. Iti poate salva viata la un moment dat.

   • Ce-mi place cel mai mult este cutia pe care o poarta unii peste tot capul. Prietene…Ciprian a scris niste teorii, Stii sa le combati stiintific asa cum le a expus el sau doar bati campu cu lantu?? Indrazneste sa gandesti, sa sfidezi teoria existenta. Chiar daca acum greseste, marile inventii si descoperiri au venit de la oameni ca Ciprian, nu de unul ca tine.

 3. Las spre studiere un articol excelent scris, ce-i apartine lui Donald Jeffries, care surprinde intr-un mod autentic realitatile din societatea americana (autorul fiind nascut in Washington, actualmente traind in Virginia), precum si proiectul politic al lui Trump, proiect care a reusit sa ucida orice speranta a unei miscari politice independente de deep government. Asocierea presedintelui american cu Rudolph (Rudy) Giuliani, fost primar al NY si sustinator fervent al lui Hillary Clinton, cam demonteaza intreg discursul populist al acestuia din campanie, ca de altfel si promisiunile facute poporului american.
  Nu pot sa nu fac analogia, citind expunerea lui Jeffries, cu ceea ce se intampla acum in politica romaneasca, cu venirea lui Brad Smith si cu zvonurile imprastiate de Klemm cum ca Trump e pregatit sa fie demis. Ca va fi asa sau nu, vom vedea! Oricum, „Mr. Ambassador” si-a intetit contactele cu serviciile secrete. Acum nu stiu daca si cu cozile de topor autohtone, dar…pe-acolo!
  https://donaldjeffries.wordpress.com/2019/10/21/the-trumpenstein-project/

 4. Tot ”adevarat” e Trump si cand l-a chemat pe Iohannis si i-a dat o sapca in schimbul resurselor Romaniei, cand ii obliga pe romani sa plateasca miliarde de dolari pe fiare vechi, cand jefuieste coloniile, etc.

 5. Trump si Putin sunt doar reprezentanii unor grupuri de oameni de afaceri. Ei i-au pus in varful satului ca sa le mascheze interesele. Ei ca si persoane sunt inteligenti , s-au remarcat in viata sociala iainte da ajunga sa reprezinte acesti oameni de afaceri.
  Rezervele statelor neatacate inca nu sunt epuizate, asa ca pot fi insusite in continuare ca si drept personal prin razboi direct cu motive infantile sau jocuri perverse .
  Au puteri nelimitate prin atacarea tuturor drepturilor stiind sa isi faca parteneri pe care ii conditioneaza.
  Lipsa scrupulelor ii face capabili de orice. Au in slujba minti stralucite care stiu sa stoarca de oriunde si orice promitand himere.
  Ceilalti jucatori sunt relativ sinceri si corecti si vor pierde tot luand de buna ce promite hidra.
  Bine nu va fi.
  Urmeaza secete de zeci de ani, monopolizarea ploii , climei in general si a ghetarilor, a marilor si alte resurse.
  Vom fi condusi de o mana de giganti care vor stapani peste tot si toate.

  • Stimate domn/doamna, departe de mine dorinta de-a intra intr-o polemica cu dumneavoastra, sau de a transforma blogul domnului Herzog intr-un „camp” de batalie apriga! De altfel, nici nu m-astept sa-mi raspundeti, dar va asigur, ca nu-i absolut nici o problema! Nu se sfarseste lumea!
   Nu pot sa tac si sa simulez ca inteleg ceea ce citesc, dar adevarul sa fie altul! Ce nu pricep, naiva si idealista cum sunt, este ce v-a determinat sa-l asociati pe Trump cu Putin, afirmand c-ar fi produsii aceleiasi cabale? Este exact cum ati compara noaptea cu ziua! Nu stiu daca sunteti in tema, cu noile modificari aduse Constitutiei Federatiei Ruse de catre presedintele Putin?! Cea mai reprezentativa ajustare mi s-a parut aceea care intareste suveranitatea tarii nepermitand tratatelor si acordurilor internationale (acelea care vor fi semnate dupa anul 2024 cand el nu va mai conduce Rusia) sa contravina legilor ruse. Abia dupa aceasta, ca ordine a importantei, apare aceea cu, spusa pe scurt, fara alogeni care sa detina functii de conducere. Pot s-o denumesc si fara ONG-uri finantate din strainatate si agenti straini care sa se infiltreze in Guvernul Rusiei, sau fara Coloana a V-a, daca doriti. Este doar un exemplu, incercand sa fiu cat mai concisa. Si-atunci, ce fel de oameni de afaceri serveste presedintele Putin? Carei organizatii ilegale, subversive, apartine bietul om? Probabil, ati vrut sa spuneti ca infrange hidra, pe care o pomeniti in text, cu propriile arme? E drept ca noi, romanii, am devenit suspiciosi si nu mai observam nimic laudabil, de bine, in jurul nostru, ca acolo unde n-avem suficiente explicatii, vedem doar conspiratii si simtim doar raul absolut. Personal, mi se mai intampla, atunci cand n-am suficiente date sa-mi potrivesc „piesele” intre ele, dar ratiunea ma indeamna sa cred ca Federatia Rusa reprezinta ultimul bastion in calea imperialismului fascist, ultima enclava a crestinatatii ortodoxe, ultimul centru de rezistenta impotriva homosexualitatii si deviatiilor de tot felul, ultima fortareata a libertatii si independentei poporului rus. Noi ne-am vandut pana si sufletul, dar rusii, cu un patriot in fruntea lor si cu spiritul celor peste 800 de zile de asediu al Stalingradului, cu personaliati geniale precum Soljenitin, mira-m-as c-ar depune armele si s-ar supune ca niste gaini blege!!!! Probabil, ma incadrez in categoria celor creduli, sinceri si prosti, pentru ca inca mai cred in bine si-n normalitate, in valori morale si intelectuale, n-oi avea nici simtul realitatii, de acord, dar nu pot sa observ numai mocirla si uraciune chiar si-acolo unde se itesc diamante!

   • Mult lăudatul patriot Putin și KGBistul Gundeaev în fruntea creștinismului rus sunt doar un paravan pentru gândirea totalitaristă și imperială a KGB, FSB și armatei ruse, care conduc de fapt Federația. Va fi îndeajuns să simtă slăbiciunea NATO, pentru a-i ocupa locul în ierarhia globală și pentru a-și extinde granițele. Se vor schimba cu locurile globaliștii…!?

  • Nineta Popovici

   Excelenta prezentare și problemarizare!
   Să vă amintesc istoria secolului trecut și tentativa lui Hitler de a dwmistifica știința oficiala europeană considerata de el iudei-creștină! Multe dintre aspectele enumerate de dumneavoastra au reprezentat puncte de atac al așa-zisei științe oficiale a celui de la 3-lea Reich. I scopul creării acestei noi și adevărate științe, Hitler a adus în Germania un grup de patruzeci de călugări tibetani, savanți în diferitele discipline științifice tibetane. Știința tibetana difera ca abordare de știință europeana și, evident, l-a condus pe Hitler și echipa lui de cercetători la realizări aparte, între care construirea motorului antigravitational.
   Mai este necesar sa va atrag atenția ca perspectiva adoptata asupra unui fenomen este unica și oferă o anumită cunoaștere, nu CUNOAȘTEREA? Aceasta revine la ideea ca o abordare și o cunoaștere multidimensional pot asigura cunoașterea autentica a unui fenomen. Altfel, liniaritatea percepției nu poate asigura răspunsul complet și adevărat în legătură cu orice fenomen supus efortului descifrarii și cunoașterii! Inclusiv problema curburii Pământului (sau a platitudinii Pământului), problema distantei dintre Soare și Pământ și a dimensiunii Soarelui, problema relației dintre Luna și Pământ și a luminiscentei Lunii.

  • In afara de cele spuse de doamna Sabina,adaug:Putin e atat de globalist incat a dat foc recoltelor Monsanto doar ca sa ne convinga ca e anti-globalist?Asta da subtilitate!

 6. Am locuit in SUA aproximativ 13 ani si interesant dar articolul e la obiect mai putin as zice 2-3 lucruri marunte si poate nici asa importante… Un singur lucru: Europa sau Asia sa nu creada ca americanul de rand e un prost si faptul ca aceasta ‘anomalie’ este The President OF United States of America este o dovada!! Cu totii stiam cine este, ce a facut ce v-a face si ne-am dorit sa vina presedinte de f f multi ani!!! Eu de exemplu doar can am auzit ca v-a candida am stiut ca vom fii onorati de prezenta sa in White House. Ba am pus si un pariu la case de pariuri cu un bet de 6/1 super frumos avand in vedere increderea in el si in USA! Asteptam cu nerabdare urmatorii 4 ani in care Mr. President se poate desfasura asa cum vrea! Ar fi ultima greseala a acelor 12 indivizii sa il asasineze! Vor fi mancati cu fulgi de noi toti. Fost Democrat proud MAGA. Frumos articol man well done!

  • Q asta, Trumpy cul il ”alint” eu ar trebui -de vreme ce a afirmat ca natiunle trebuie sa se intoarca la fundamentul national, sa ceara scuze tuturor romanilor, pentru faptul ca un presedinte america. Grant in speta, l-a spijinit pe fondatorul B nai B rith -Alianta Israelita Universala, baza Ocultei, in actiunile sale de a convnge cancelariile occidentale sa nu recunoasca independenta si suveranitatea Romaniei, dupa 1877 pana ce nu va fi modificat art. 7 din Consttutie care sa permita alogenilor naturalizarea! Romania a fost si este macinata fara incetare de aceasta odioasa organizatie criminala B NAI B RITH!
   Q SI Trumpy sunt exponentii neo marxismului!

 7. Așa să fie! Mulțumesc pentru comentariu, Chris. Articolul nu e scris însă de mine ci de un candian. Eu îl susțin/”endorse”.

  • Hahaha. Trump n-are nimic in capul lui, sărăcuț la minte.
   Ce aberații. Pt ca a avut 6 bankruptcy, nici o banca nu-l mai împrumuta pe clovn, de aceea s-a asociat cu putin, și este motivul pt care nu-și publica income tax. Ce naivi sunteți!

 8. Asa imn frumos n am mai aavut ocazia sa citesc despre cel mai mare presedinte al emisferei noastre !
  …din pacate este numai ceva asternut pe hartie – cu realitatea nu prea relationeaza !
  SORRY

  • Doar 60 % din articol este adevarat! Adevrul despre Administratia lui Trump 2016-2024,va iesi la suprafata independent cu anul 2021!

 9. Un articol excelent prin care D. Trump este prezentat în adevărata lui valoare. Îl admir și îl respect pe acest om. Mulțumesc pentru traducere.

 10. Textul meu e pentru o prietenă care a postat asta pe pagina ei de FB. Dar cred că veți înțelege și voi. Nu mă lăsați mințiți de un asemenea articol. E jalnic. E sfidător pentru inteligenta. E o minciună.

  Deci sa facem o analiză scurtă a acestui articol și să îl demascăm puțin:
  1. Daca Rusia e așa de waaaaaauuuu, de ce populația Rusă trăiește mai rău decât trăiesc cetățenii din țările din Vest? De la US la UK, Canada, Germania, Suedia, Spania, etc etc? In afara de Sankt Petersburg și Moscova se trăiește mai rău un Rusia decât în orice țară din vest. De ce? Tu de ce nu ai mers in Rusia? Ahhh…
  2. Nu neg că nu există niște oameni puternici pe planeta asta care fac afaceri mari, însă neg faptul că Rusia e mai bună decât structura actuală a planetei. Și ști de ce spun asta? Pentru că și tu și eu ne amintim prea bine ce frumos a fost în comunism când din 1978 până în 1990 nu am avut mâncare și nici valori minimale umane cum ar fi apa calda, căldură și curent electric. Și eram sub ruși. Eram comuniști. Daca vrei sa îți reamintești te invit sa te muti in Corea de Nord. Și poate după aia vei gândi altfel despre articole de genul asta.
  3. Daca Americanii și cu Vest Europenii nu vor mai conduce lumea asta in democrația pe care o cunoaștem și pe care o placem așa de mult, cu Rușii la putere sau Chinezii – și ei comuniști – ne va fi doar de o mie de ori mai rău. Dar atunci va fi prea târziu. La fel cum a fost prea târziu când nemții l-au ales pe Hitler sa îi conducă. Că Rușii nu l-au ales pe Stalin. Cine nu cunoaște istoria e condamnat să o repete. Doar sa o repete singur sau cu familia, te rog…
  4. Articolul vorbește de Noua Ordine Mondială, care e veche din 1945… aia e 75 de ani. Pai ori e noua ori e veche?
  5. Daca cineva cred că populația din America care are 2 pistoale și 3 puști per familie poate să facă față unei Armate atâta de profesională cum e cea Americană, e ori copil ori e extrem de credul!!! Sa nu vorbim de bombele atomice care ne rad rapid dacă ar fi sa fie… Deci serios, reveniți-vă…
  6. Globalismul este motivul pentru care ești in America și poți să ți legătură cu pacienți și familia de acasă. Altfel erai singura pe lume aici. Cam cum au venit Românii in anii ’30 care era bilet doar dus. Majoritatea nu își mai vedeau pe cei dragi ever!!!
  7. Venezuela e o țară liberă? Șefa fratelui Adinei (Adrian) e din Venezuela, și după 20 de ani de muncă și de strâns bani a fost nevoită să plece fără nici un ban, pentru că banii s-au devalorizat și aproape 100.000 de mii de Euro în moneda locală au valorat mai puțin de 5-6000 de Euro. Acuma s-a mutat in Spania și e frustrată, indignată, extrem de afectată mental și a luat-o aproape de la zero… Și ca ea sunt alte 5.000.000 de oameni care au plecat cu orice preț din Venezuela!!! Și voi îmi spuneți că e o țară liberă? WTF? Pai cine plecă dintr-o țară liberă în termen de 1.5 – 2 ani? Adică in mare grabă și fata un plan anume?
  8. Sistemul Financiar SWIFT este acela prin care noi toți putem trimite bani dintr-o parte intr-alta, sau dintr-o țară intr-alta de pe telefon. In 30 de secunde. Daca alții fac prostii – nu neg, însă care sunt aceste prostii? Ce face Trump este sa fie in trădător pe tema asta. Se împușcă singur in picior… Adică tara lui.
  9. Din articolul asta nu am înțeles deloc cine e Trump și care e agenda lui una pozitivă. Până acuma a dezbinat și a terfelit tot ce putem spune despre faptul că trăim mai bine decât trăiam in comunism sau decât trăiesc oamenii care acuma sunt inca in comunism: Rusia, China, Venezuela, Corea de Nord, etc… și Britanicii, americanii, spaniolii suedezii și alții trăiesc așa de 3-4 generații. Din 1945 încoace.
  10. Concluzia e absolut frenetică. Efectiv ne face prosti și imbecili pe orice om care are putina minte în cap… Dar na… Asta e.

 11. Vă recomand să citiți cartea FRICA ( Trump la Casa Alba) scrisă de Bob Woodward unde este descris portretul președintelui Donald Trump care afirmă :Frica este simbolul puterii „

 12. Ați șters comentariul meu ?! Extraordinar !!!

 13. Comentariul dumneavoastră așteaptă să fie moderat. Adică Cenzurat vreți să spuneți. Ca pe vremea lui Ceaușescu. Altfel nu îmi explic cum după 10 ore de la postarea comentariului acesta nu a ajuns pe site. Având în vedere că nu am vorbit urât și nu am folosit cuvinte nepotrivite.

 14. Minunat articol. Felicitari!

  • Dan Petrișor Fleancu

   Nu știu de ce, poate să fie o pură bănuială dar jocul ăsta de-a ” împușcatelea pe N.O.Mondială pare să fie exact asta: un joc. Să nu uităm că și Capitalismul și Comunismul sunt fețele aceiași monede: Masoneria. Schimbarea ” taberelor” și „albirea” unor lideri nu-i face pozitivi. Faptul ă Trump „joacă” atipic nu-l duce la mersul de cot cu Putin. Zăpăcirea și dezorientarea populației mondiale poate să facă parte din Planul „Divoc- one night”, așadar trebuie să gândim cu propriul creier. Și e foarte greu să nu fii răpus de frică, mânie, neputință. Vorba unui personaj, Yoda :”Frica, mânia, violența, neputința partea intunecată a Forței este. Odată trecut dincolo, cu mare greutate, aproape cu neputință să mai revii este”

 15. Din capitolul facts and figures: cred ca e nevoie doar sa fii putin atent la anumite detalii si sa-i dai voie creierului sa-ti reveleze informatiile respective doar ca o concluzie e inimii si nu ca una a mintii. Sunt mult prea multe lucruri gresite care s-au intamplat in istoria ultimilor 30 de ani ani la nivel planetar, lucruri care nu au nici un sens inspre binele umanitatii. Iar cele mai evident gresite au fost prezentate in moduri care, pentru cineva cu 2 conexiuni neuronale inca functionale si neinregimentate in compulsivitati de gandire problema-cauza-solutie, sunt de-a dreptul hilare (nu, nu ma gandesc la fosta prima doamna). Si va dau doar un exemplu: “dupa ce l-am cautat pe Omul Negru 10 ani, l-am gasit, l-am omorat si l-am aruncat in mare.”
  https://www.youtube.com/watch?v=ZNYmK19-d0U minutul 4:24
  https://www.youtube.com/watch?v=M1DmPdsyQ0g
  Cred ca intreaga poveste a acestei istorii recente (si nu numai) e mult mai complexa. Insa mai cred ca ea este tesuta de indivizi fara suflet, cu un nivel de moralitate in raport cu specia umana extrem de scazut. Si mai cred foarte tare ca daca vom ajunge sa ne intrebam inima ce crede ea legat de ce anume se intampla de fapt in culise si nu vom mai lua de bun tot ce ni se serveste ca adevar, evenimentele acestor zile din 2020 vor lua o alta turnura decat cea asteptata de gashca aia. Caci e doar o gashca…
  Putem vorbi zile intregi pe subiect si e foarte posibil sa avem viziuni diferite pe ici pe colo, insa cred ca cel mai relevant ar fi sa ne intrebam, cat timp inca mai putem face asta, daca adevarul care ne este servit este si adevarul inimi noastre. Iar daca nu este si, totusi, impietriti de frica nu vom si face ceva in sensul asta, cel putin sa continuam sa credem, acolo, adanc in noi, ca se va gasi un curajos care se ne reprezinte si care sa dea curs acestei realitati.
  Intr-o lume in care averea celor mai bogati 8 oameni de pe planeta insumeaza averea a jumatate din populatia globului (e adevarat, a doua jumatate, mai saraca… dar tot 4 miliarde si ceva de oameni)… ceva e total gresit.
  Va las cu gandul asta: daca admitem ca e posibil ca pamantul sa fie plat si ca e posibil ca mari oameni de stiinta sa se fi inselat de-a lungul timpului cu tot felul de teorii (unele demonstrate, altele inca teorii), putem admite si faptul ca nu tot ce ni se da ca adevar trebuie privit ca axioma doar pentru ca a venit de la celebrii cercetatori britanici. Si ca e nevoie, zilele astea mai mult decat oricand, as zice, sa ne intrebam: Oare chiar asta este si adevarul meu? Si daca raspunsul este nu, imi caut adevarul sau continui sa marsaluiesc cu semenii mei in compulsivitate, consumerism, frica..?

 16. Trump nu face parte din masonerie?
  Sefii CIA, FBI, etc, sunt pusi în baza unui examen, sau sunt numiți de masonerie/iluminati, sau politic?
  Se mișcă ceva în lume fără stirea masoneriei, mai ales în America?
  Pare discret, însă nu și pentru masoni!
  De obicei, oamenii care vorbesc prea mult, sau deranjează pe cine nu trebuie, sfârșesc la cimitir!
  Să trăim și să vedem și noi, această mare schimbare!

 17. Da ce le-ai nimerit… Mai ales cu ultimul mandat a lui trump… 2020-2024… Te refereai la mandatul lui din Guantanamo?! 😂😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.