Ce poate aduce 2019 în relațiile internaționale?

Fără a intra în amănunt și fără a dori să îmi referențiez sursele care generează aceste gânduri, cred că există posibilitatea ca 2019 să fie un an al revoluționar, mai precis al preluării puterii de către forțele anti-globaliste.

Punctele critice sunt Statele Unite, Franța și Rusia.

În Statele Unite vom urmări bătălia pentru supraviețuire a lui Donald Trump. După părerea mea se poate întâmpla absolut orice de la impeachement & demisie negociată, la preluarea totală a puterii de către Trump și partea din deep state care îl susține.

Viitorul UE se joacă în Franța. Se joacă, nu e clar cine va câștiga. Dacă pică Macron și sistemul din spatele lui nu aduce pe scenă o altă marionetă, în UE vor interveni schimbări enorme. România din păcate e complet nepregătită pentru așa ceva.

Rusia. Cam de aici ar putea veni surpiza. 2019 ar putea fi anul în care se pune punct compromisului fragil dintre oligarhia financiară și forțele suveraniste prin preluarea integrală a puterii de către cei din urmă. O revoluție conservatoare. Sub conducerea lui Putin, evident.

Spun cele de mai sub formă de speculații nu drept predicții. Nu le pun în aceeași categorie cu articolele publicate, pentru că nu analizez niște fapte reale, ci încerc să intuiesc ce urmează să se întâmple. Ce „simt că plutește în aer”. Rămâne de văzut dacă aceste evenimente se vor produce în 2019 sau nu, dar tendințele acestea sunt.

În fine, Loco, rămâne de văzut dacă sistemul securisto-mafiot se hotărăște să lase din brațe primarul-faliment. Nu prea cred, atât timp cât pot avea trai pe vătrai din bani publci. Primele semne ar fi deschiderea unor anchete sau găsirea unei tezei de doctorat.

La mulți ani!

Later edit: Luat cu graba am uitat să scriu despre dedolarizare, cel mai important proces macroeconomic, început deja și despre care cred că se va accelera în 2019. Consecințele? O schimbare completă a sistemului mondial de relații internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.