
Netflix. Dacă există vreo firmă care să fi profitat de pe urma statului acasă aceea e Netflix. Ce să facă lumea când stă acasă? Stă și se uită la filmele și serialele, în general foarte proaste, disponibile pe Netflix. Dacă ai văzut unul, le-ai văzut pe toate: violență, sânje, teroriști arabi, freedom fighterși, tot tacâmul. Totuși între mulțimea de filme de duzină există și câteva filme bune. Unul din acestea se numește „Dallas Buyers Club”.
Despre ce e vorba în „Dallas Buyers Club”, pentru cei care nu au văzut filmul? E povestea reală a unui om diagnosticat cu HIV la începutul anilor 80, atunci când SIDA făcea ravagii în rândul minorității homosexuale americane. Medicii îi spun eroului principal că mai are de trăit 30 de zile, timp în care ar trebui să-și pună lucrurile în ordine. În același timp doctorii îi refuză tratamentul cu AZT singurul medicament antiviral aprobat de FDA, adică Federal Drug Administration, autoritatea care aprobă medicamentele în SUA.
Forțat de împrejurări și în pragul morții, eroul nostru trece granița în Mexic unde este repus pe picioare de tratamentele neconvenționale utilizate de un medic rebel de aici. Mânat nu atât de sentimente caritabile cât din dorința de a face bani, Ron, eroul principal, se întoarce în America unde oferă pe sub mână tratamente celor infectați cu HIV. Rezultatele pe care le dau tratamentele oferite de el sunt incomparabil superioare celor înregistrate de AZT, medicamentul aprobat, care de fapt este o otravă puternică, ucigătoare pentru organism. Succesul înregistrat și numărul mare de pacienți care apelează la tratamentele sale alarmează companiile de medicamente și autoritățile, care fac tot ce pot pentru a-l bloca pe Ron nu numai în comercializarea remediilor dar chiar și în accesarea propriului tratament. În final eroul moare, după șapte ani (nu 30 de zile), nu înainte de a pierde procesul cu FDA. Cum de a apărut un astfel de film în SUA și mai ales cum de avem noi acces la el? Simplu, dintr-un singur motiv, pentru că atotputernicul lobby al industriei medicamentelor a venit în conflict cu agenda LGBT, filmul fiind foarte empatic cu problemele acestei comunități lovite crunt de HIV.
Ce legătură au cele de mai sus cu Trump, OMS și Coronavirusul? Păi au! Atotputernicii experți ai FDA, cei care au refuzat comunității homosexuale tratamentele de care aveau nevoie, sunt exact aceeași oameni care ne prescriu acum măsurile de protecție și tratament pentru coronavirus. Anthony Fauci, a fost atunci, și este și acum, expertul virusolog, cel care stabilește politica de stat americană în astfel de probleme. El și ceilalți tehnocrați asemenea lui, nu politicienii, sunt „zeii” care vă spun dacă aveți voie să stați în casă, când aveți voie să mergeți la lucru, la ce medicamente aveți acces.
Într-o lume în care politicienii sunt lipsiți de orice credibilitate, „experții” sunt băgați în față. Același lucru se întâmplă evident și în România unde lumea nu ar da doi bani pe recomandările unui Orban sau Vela, dar ia totuși în serios ceea ce spun doctorii Arafat și Streinu-Cercel. Sunt măsurile impuse de autorități pe baza recomandărilor acestor „experți” cu adevărat infailibile? Experiența, atât cea americană cât și cea românească ne spune că nici pe departe. Cine le dă acestor „experți” puterea de decizie asupra existenței noastre? Cum ajung ei să hotărască dacă avem voie sau nu să ieșim din casă, dacă închidem sau nu economia, dacă milioane de oameni vor mai avea o slujbă sau nu? În fața cui răspund experții, pentru că, buni sau răi, politicienii sunt măcar supuși ulterior unei proceduri de vot?! „Experții” însă nu. Ei primesc o putere nelimitată fără a trebui să răspundă vreodată în fața cuiva. Gândiți-vă la niște Muguri Isărești în domeniul medical. Au murit Dacia-Felix, Bancorex, Columna, Bankcoop, FNI, milioane de oamenii și-au pierdut economiile, au existat țepe bancare de miliarde, jocuri piramidale, dar Isărescu a supraviețuit fără probleme. De ce? Pentru că e „expert” și știe ce face, sau pentru că a îndeplinit expectanțele celor care l-au promovat în funcție?
„Experții” sunt un mecanism mult mai periculos decât politicienii, care și-au pierdut demult orice credibilitate. Cu acest sistem, care nu a fost capabil să-i ridice un oponent politic dar care aruncă pe piață rețete date de „experți” infailibili se luptă de fapt Donald Trump. Și vrând-nevrând o să vă luptați și Dumneavoastră.
PS
„Vrei să ieși din casă, băi Herzog?” „Păi,da!” „Unde vrei să mergi?” „Unde îmi trece mie prin cap!” „N-ai voie!” „Cum așa, de ce?” „Că așa zice doctorul Streinu-Cercel!”
„Păi el eventual poate să îmi recomande. Cum să-mi interzică? Cine e el să-mi spună mie ce să fac?!” „Tu poți să faci ce vrei, dar în neștiința ta îi pui în pericol pe ceilalți, și asta nu putem să-ți permitem, nu mai e dreptul tău!”
Lecturi suplimentare
Gates and Fauci: Unelected destroyers of freedom
Jay Dyer – Coronavirus is Really About Technocracy