Europa nu este un continent, Asia nu este un continent, doar Eurasia unită este unul.

Interviul cu Claudio Mutti – Partea a II-a

Mutti2
Claudio Mutti: Primul lucru pe care trebuie să-l facă un naționalist european este să înțeleagă această situație. Un adevărat naționalist nu poate fi în favoarea politicilor Uniunii Europene. UE este o uniune a statelor europene în care clasele politice sunt clase colaboraționiste. Din 1945 am avut în Europa de vest o singură excepție – Franța, pe vremea generalului de Gaulle. Acum nici Franța nu mai are o politică independentă față de SUA, probabil acum există doar un mic stat care dorește să fie independent față de SUA, față de Vest in general, este vorba de Ungaria. Speranța mea este că și alte guverne europene vor urma pașii lui Viktor Orban în această direcție, nu numai pentru afaceri ci pentru independența politică a Europei.

Max: Suntem complet de acord cu Dvs. Cât de departe a evoluat această gândire la partidele de rezistență în Vestul și Centrul Europei?

CM: Cred că la ora actuală nu există rezistență în Europa la ocupația Vestică, pentru că în fiecare țară din Europa toate partidele politice de dreapta sau de stânga sunt de acord cu poziția de colaboraționism cu NATO și SUA. De exemplu în Italia când guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului pentru “misiunile de pace” în Afghanistant nu există opoziție nici din stânga nici din dreapta. De asemenea în celelalte țări europene situația este similară. Politica externă nu e discutată în Italia, pentru că partidele politice nu dezbat această problemă. De ce? Pentru că poziția Italiei nu este decisă de forțe politice , este făcută la Ambasada Americii. Partidele politice pur și simplu o acceptă. De aceea “lupta” dintre stânga și dreapta este doar asupra problemelor interne. Cand problemele vizează NATO, “misiunile de pace”, toate forțele politice sunt de acord.

Max: Câțiva membrii ai Dumei s-au exprimat că Europa ar fi o regiune ocupata și că UE e o construcție a cercurilor bancare și a SUA. Se consideră Rusia responsabilă pentru eliberarea Europei și pentru protejarea ei în fața acelorași forțe?

CM: Cred că Rusia trebuie să înțeleagă că și-a pierdut prezența în Europa după așa-zisa eliberare de acum 70 de ani și că dacă vrea să rămână în siguranță față de o agresiune americană are nevoie de o Europă puternică. Rusia trebuie să elibereze Europa dacă Europa nu se poate elibera singură. Rusia are interesul să expulzeze influența politică străină de pe continentul nostru, nu numai de la frontierele sale, ea va fi în siguranță numai dacă americanii vor merge înapoi pe insula lor.

Alexander: Putem face o distincție între valorile vestice și valorile europene?

CM: Da. Luați o hartă a lumii, un glob, desfășurați-l și veți vedea că partea dreaptă conține Europa și Africa în timp ce stânga conține America de Nord și de Sud. Deci Europa face parte din emisfera estică. Europa are o proximitate cu Rusia și cu restul continentului Eurasiatic. Unii, inclusiv de Gaulle au vorbit de “Europa de la Atlantic la Urali”. Dacă nu mă înșel, Uralii nu ajung la 2000 m, deci nu pot constitui o graniță. În istorie mulți oameni din Centrul și Estul Asiei au venit spre Europa, iar Uralii nu au consituit o graniță pentru ei. Noțiunile elementare de geografie spun că un continent este determinat (mărginit) de oceane. Dacă această definiție este corectă, Europa nu e un continent, Asia nu e un continent, doar Eurasia unita este unul. Iar Eurasia este continentul Estic.

De aceea nu pot accepta definiția Europei ca fiind occidentală/ vestică. De fapt aceasta este o definiție nouă, de după cel de-al II-lea Război Mondial. Îmi amintesc de exemplu când Mussolini a declarat război Franței și Angliei a declarat război “democrațiilor occidentale”. Dar de fapt nici Franța nu e vestică. Cât despre Anglia, întodeauna a vrut să fie vestică, datorită solidarității cu “verii” americani. Însă țările europene nu s-au considerat vestice.  Wagner în Lohengrin de exemplu spune că “mergem la război contra Vestului și Estului”, dar atunci Germania era un Reich. Vestul e acum o definiție culturală, ideologică. De exemplu, după Al Doilea Război Mondial, Japonia e o țară vestică, dar din punct de vedere geopolitic din Japonia până la Anglia suntem în Est. Am fost colonizați și imaginar, înainte eram europeni acum trebuie să ne considerăm occidentali, dar acest lucru a devenit valabil doar după Al Doilea Război Mondial.

LocationEurasiaEXTCIAfactbook

Va urma – cu informații despre Gladio, asasinatele politice din Italia, Aldo Moro etc

eurasia-balcani2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.