Gregorian Bivolaru despre loja masonică în care activa Ion Iliescu în anii ’80

„Uneori Gelu Voican Voiculescu făcea aluzii la o anumită grupă de oameni cu care dumnealui spunea că se află în legătură dar era destul de prudent în această direcție și nu îmi spunea prea multe lucruri în legătură cu aceasta. Din când în când lăsa însă să transpară că acționează pentru a-l răsturna pe C E A U Ș E S C U, aspect care pe mine mă uimea, și chiar consideram că este o lăudăroșenie din partea dumnealui (…). Prin anul 1 9 8 3 a apărut însă ceva cu totul aparte în relația cu Gelu Voican Voiculescu, atunci când venind la mine în garsoniera în care locuiam atunci în strada Telița, undeva la etajul 4, la un moment dat mi-a spus că mi-a fost făcută astrograma și că acea grupă din care dumnealui făcea parte, și mi s-a confesat că era vorba de F R A N C M A S O N E R I E, considera că sunt o ființă umană aparte, și fusese, din câte spunea dumnealui, mandatat să fiu inclus în respectiva grupă. Cu acea ocazie, spre uimirea mea, mi-a spus ca în acea grupă era inclus și I O N I L I E S C U, dar nu mi-a spus cine anume conducea respectiva grupă.”

În timpul arestului și bătăilor la care a fost supus Bivolaru după arestarea sa de către Securitate a rezultat că instituția cunoștea discuția de mai sus și existența acestui grupului masonic. Au ajuns astfel de informații la Ceaușescu sau au fost îngropate de mâini binevoitoare? După Revoluție nicio instituție a statului român nu a cercetat cine anume făcea parte din loja masonică în care a fost invitat Bivolaru și cu ce anume se ocupa acest grup. Zero comisii parlamentare, zero investigații jurnalistice. Gregorian Bivolaru a fost însă hăituit prin întreaga Europă.

Cam atăt despre Revoluție.


Pasajul de mai sus începe la min. 18:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=lWxWNm51JwA&fbclid=IwAR3ESZIdSijtZuj9M94V8Yr4y5drxtym2K0p00xiG4J-TRubXFL_ecr21jc

https://librariaeminescu.ro/istorie/sincronicitate-si-simbol-in-executarea-lui-nicolae-si-a-elenei-ceausescu-p-300539

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.