O stire bomba & oficiala – administratia Robu catastrofala in administrarea fondurilor europene.

 

Stres

Stres

Timișoara este pasibilă să finanțeze din bugetul propriu peste 20.000.000 Euro care alminteri puteau fi obtinuți din fonduri europene. Și asta în cazul în care nu va trebui să returneze finanțările în întregime!!!!

 În ceea ce privește noile proiecte visate de primar pentru perioada 2015-2020, cu excepția câtorva numărabile pe degetele de la o mână, proiectele sunt nefinanțabile din fonduri europene.

De trei ani avertizez alături de colegii din Liga Bănățeană asupra incompetenței totale a administrației Robu.

Din păcate avertismentele noastre au fost fie ignorate, fie luate în derâdere de niște oameni a căror lipsă de pregătire profesională nu este depășită decât de infatilismul de care dau dovadă la fiecare ieșire în public.

Acum, printr-o scrisoare oficială, gestionarul regional al fondurilor europene, Agenția de Dezvoltare Regională ADR Vest, sesizează Primăria cu privire la necesitatea de a prevedea cca 24 mil Euro pentru finanțarea proiectelor accesate.

adr1adr2

Ce înseamnă acest lucru? Că, deși acești 24 mil Euro puteau fi accesați de primărie, datorită întârzierii proiectelor, decontările nu au avut loc până in prezent. Întrucât s-a intrat în criză de timp, toți banii pentru care nu se vor depune cererile de decontare vor trebui suportați nu din fonduri europene (așa cum s-ar fi putut dacă treaba era bine facută) ci din banii Dvs, ai contribuabilului. În baza ritmului actual de lucru ADR estimează această sumă la 112,6 mil RON.

Și acesta nu e cel mai rău scenariu. Vorba “optimistului” se poate și mai rău: dacă proiectele nu sunt finalizate nici din banii primăriei, există posibiltatea ca din bugetul local să trebuiască să fie returnați toți banii primiți până acum pe proiectele respective!!!!

Ați crezut că știrile sunt suficient de proaste și de explozive – din păcate, nu. Discuția de mai sus vizează doar proiectele vechi, de tip Pasaj Michelangelo sau Centrul Istoric, inițiate de fosta administrație și continuate de Robu și compania. Pentru proiectele noi, cele gândite sau visate de administrația actuală, lucrurile se pare că stau în felul următor – conform unor surse confidențiale, din cele peste 50 de proiecte depuse (lărgiri de bulevarde, poduri etc) doar aproximativ 5 sunt eligibile pentru finanțare, restul …. De exemplu pentru viitorul pod programat la Pasajul Jiul eligibilă ar fi doar pista de bicilete.

Situația este extrem de gravă și solicităm implicarea tuturor instituțiilor care pot ajuta orașul în aceaste împrejurări dificile. Dacă previziunile ADR se vor adeveri, orașul se va afla în pragul falimentului, sau chiar va trece cu brio bariera respectivă.

În încheiere solicităm realizarea unui calendar public, actualizat saptamanal, cu privire la situatia decontărilor, întrucât datorită gravității situației se impune monitorizarea permanentă și utilizarea intensivă a celei mai critice resurse: timpul.

Așa se întâmplă cand ne conduc oameni iresponsabili! Vorba unui coleg “daca aș fi în locul celor din administrația orașului, inclusiv a directorilor din primărie eu nu aș mai putea dormi noaptea”.

Ziua adevărului se apropie în ciuda fantasmelor primarului. Vremea gogoșilor s-a dus, the writing is on the wall.

rts

Sursa initiala a documentelor https://www.facebook.com/RadioErevanTm confirmate si ulterior completate din surse confidentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.