O stire bomba & oficiala ÔÇô administratia Robu catastrofala in administrarea fondurilor europene.

 

Stres

Stres

Timi╚Öoara este pasibil─â s─â finan╚Ťeze din bugetul propriu peste 20.000.000 Euro care alminteri puteau fi obtinu╚Ťi din fonduri europene. ╚śi asta ├«n cazul ├«n care nu va trebui s─â returneze finan╚Ť─ârile ├«n ├«ntregime!!!!

┬á├Än ceea ce prive╚Öte noile proiecte visate de primar pentru perioada 2015-2020, cu excep╚Ťia c├ótorva num─ârabile pe degetele de la o m├ón─â, proiectele sunt nefinan╚Ťabile din fonduri europene.

De trei ani avertizez al─âturi de colegii din Liga B─ân─â╚Ťean─â asupra incompeten╚Ťei totale a administra╚Ťiei Robu.

Din păcate avertismentele noastre au fost fie ignorate, fie luate în derâdere de niște oameni a căror lipsă de pregătire profesională nu este depășită decât de infatilismul de care dau dovadă la fiecare ieșire în public.

Acum, printr-o scrisoare oficial─â, gestionarul regional al fondurilor europene, Agen╚Ťia de Dezvoltare Regional─â ADR Vest, sesizeaz─â Prim─âria cu privire la necesitatea de a prevedea cca 24 mil Euro pentru finan╚Ťarea proiectelor accesate.

adr1adr2

Ce ├«nseamn─â acest lucru? C─â, de╚Öi ace╚Öti 24 mil Euro puteau fi accesa╚Ťi de prim─ârie, datorit─â ├«nt├órzierii proiectelor, decont─ârile nu au avut loc p├ón─â in prezent. ├Äntruc├ót s-a intrat ├«n criz─â de timp, to╚Ťi banii pentru care nu se vor depune cererile de decontare vor trebui suporta╚Ťi nu din fonduri europene (a╚Öa cum s-ar fi putut dac─â treaba era bine facut─â) ci din banii Dvs, ai contribuabilului. ├Än baza ritmului actual de lucru ADR estimeaz─â aceast─â sum─â la 112,6 mil RON.

╚śi acesta nu e cel mai r─âu scenariu. Vorba ÔÇťoptimistuluiÔÇŁ se poate ╚Öi mai r─âu: dac─â proiectele nu sunt finalizate nici din banii prim─âriei, exist─â posibiltatea ca din bugetul local s─â trebuiasc─â s─â fie returna╚Ťi to╚Ťi banii primi╚Ťi p├ón─â acum pe proiectele respective!!!!

A╚Ťi crezut c─â ╚Ötirile sunt suficient de proaste ╚Öi de explozive ÔÇô din p─âcate, nu. Discu╚Ťia de mai sus vizeaz─â doar proiectele vechi, de tip Pasaj Michelangelo sau Centrul Istoric, ini╚Ťiate de fosta administra╚Ťie ╚Öi continuate de Robu ╚Öi compania. Pentru proiectele noi, cele g├óndite sau visate de administra╚Ťia actual─â, lucrurile se pare c─â stau ├«n felul urm─âtor ÔÇô conform unor surse confiden╚Ťiale, din cele peste 50 de proiecte depuse (l─ârgiri de bulevarde, poduri etc) doar aproximativ 5 sunt eligibile pentru finan╚Ťare, restul ÔÇŽ. De exemplu pentru viitorul pod programat la Pasajul Jiul eligibil─â ar fi doar pista de bicilete.

Situa╚Ťia este extrem de grav─â ╚Öi solicit─âm implicarea tuturor institu╚Ťiilor care pot ajuta ora╚Öul ├«n aceaste ├«mprejur─âri dificile. Dac─â previziunile ADR se vor adeveri, ora╚Öul se va afla ├«n pragul falimentului, sau chiar va trece cu brio bariera respectiv─â.

├Än ├«ncheiere solicit─âm realizarea unui calendar public, actualizat saptamanal, cu privire la situatia decont─ârilor, ├«ntruc├ót datorit─â gravit─â╚Ťii situa╚Ťiei se impune monitorizarea permanent─â ╚Öi utilizarea intensiv─â a celei mai critice resurse: timpul.

A╚Öa se ├«nt├ómpl─â cand ne conduc oameni iresponsabili! Vorba unui coleg ÔÇťdaca a╚Ö fi ├«n locul celor din administra╚Ťia ora╚Öului, inclusiv a directorilor din prim─ârie eu nu a╚Ö mai putea dormi noapteaÔÇŁ.

Ziua adevărului se apropie în ciuda fantasmelor primarului. Vremea gogoșilor s-a dus, the writing is on the wall.

rts

Sursa initiala a documentelor https://www.facebook.com/RadioErevanTm confirmate si ulterior completate din surse confidentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.