Open Research Project – Ion Iliescu promovat în presa occidentală începând cu 1986

Începând cu anul 1986, adică imediat ce s-au asigurat că la Kremlin fusese instalată o conducere „cel puțin apropiată lor”, ca să citez din interviul realizat de Aurel Rogojan cu generalul Iulian Vlad, mass-media occidentală începe să promoveze numele lui Ion Iliescu ca succesor al lui Nicolae Ceaușescu.

Până acum am reușit să detectez articole din Times (Sunday Times) din 16 Martie 1986, urmat de comentarii la BBC pe 17 Martie 1985, un articol din Time Magazine din 28 aprilie 1986, un alt articol din Der Spiegel datat 1 decembrie 1986.

https://magazin.spiegel.de/EpubDelivery/spiegel/pdf/13520107

Vă rog postați în comentarii orice linkuri relevante despre acest subiect. (surse de informație brută, nu interpretări personale). Cu cât informația e mai veche (1986, 1985, etc), cu atât e mai valoroasă.

Cel care va posta cea mai interesantă informație va primi un premiu din partea mea.

Mulțumesc

BH

4 comments

  1. De ce nu consultati Arhivele Statului, acum parca se numesc Arhivele Nationale ale Romaniei, unde aveti acces la documente mai demne de incredere, decat cele oferite prin intermediul Internetului?! Iar un abonament la Biblioteca Nationala v-ar fi si mai de folos, chiar daca necesita mai mult timp cu documentarea. Stiu, in era digitalizarii nimeni nu mai are chef sa umple de-a busilea printre rafturile cu carti, foi volante, periodice, etc, dar calitatea informatiei este alta. Zic si eu….

  2. Ati cercetat legatura lui Iliescu cu Cercul si a acestuia cu Gladio?

  3. Sa ne amintim ca pe 19 august 1989 hapsburgii au organizat un picnic langa Sopron in Ungaria. eveniment care a dus la penetrarea, găurirea şi în final căderea Cortinei de Fier.

    O carte foarte densă despre Cercul:
    https://wikispooks.com/wiki/Rogue_Agents

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.