PSD trebuie să dispară

nu pentru că ar fi mai rău decât celelalte partide, ci pentru că ține societatea ancorată în trecut. Singurul motiv pentru care prosperă catastrofalele partide „de dreapta” sau extremiștii troțkiști ai USR care urăsc tot ce e românesc, este faptul că pot arăta cu degetul la PSD. „Ce vreți să vină PSD-ul la putere?” e practic unicul lor mesaj.

Multă vreme am crezut că alternativa la PSD ar trebui să fie un partid suveranist, venit din zona naționalistă. Un partid naționalist curat, de dreapta, ar fi trebuit, gândeam eu, să atragă fostul electorat al Convenției Democratice. Acum tind să cred că această viziune este nerealistă și oricum anacronică. Un viitor partid care își propune să apere interesele românilor ar trebui să aibă ca strategie electorală principală axarea pe zona de stânga și eliminarea concurenței PSD.

În primă fază o astfel de mișcare nici măcar nu ar trebui să-și propună convingerea celor care „vor o țară ca afară”, „stau acasă la referendumul pentru familie”, „vor spitale nu catedrale”. Efortul de convingere al acestui tip de electorat este mult prea mare după zecile de ani și de miliarde de dolari investiți în spălarea creierelor. Pe scurt, nu merită. Oamenii normali, oripilați de agenda extremistă LGBT, de sexualizarea copiilor, de anti-creștinismul tot mai evident al „dreptei” corporatiste, oameni cu slujbe normale, fără titluri pompoase în limba engleză – acesta e electoratul țintă, un electorat de care PSD și-a bătut joc cu nonșalanță de fiecare dată tranzacționându-i interesele în favoarea unor interese individuale. Iar când liderii totuși nu au cedat, au fost sabotați și abandonați de partid.

Alternativa ar fi o preluare a PSD din interior de către o aripă integră, însă acest lucru mi se pare și mai greu de crezut decât pornirea de la zero. Accept că s-ar putea să greșesc însă nu văd o alternativă la cele enunțate mai sus.

Multă lume spune că PSD-ul e continuatorul PCR. Eu nu văd lucrurile așa. PSD este partidul celor care l-au trădat pe Ceaușescu și au tranzacționat România la preț de en-gros. Când vor dispărea Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și ceilalți criminali, ar trebui să dispară și partidul celor care au avut nevoie de mii de morți ca să justifice preluarea puterii.

Conu’ Take. Misiune îndeplinită

3 comments

  1. În principiu ai dreptate. Singura problemă este că partidele se fac cu oameni (nu numai pentru oameni). Ori… în România oameni nu (se) există. PSD nu o să dispară. Are funcția de a oferi iluzii pentru o treime din populație. Va executa în continuare ordinele, la fel ca celelalte partide. Cine va uita de ce e pus acolo, va fi penalizat (!).

  2. Asa este !
    PSD are cca. 20 de ani, USR+ are 2 ani si PNL 100 si ceva ?
    Care trecut mai, hertzog ?
    NU VETI SCAPA DE PSD SI ZICETI DOAMNE FERESTE DE CEVA RADICAL, LA STIGA SAU LA DREAPTA, CA NU VA AJUND PESTERILE SA VA ASCUNDETI !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.