Într-unul din episoadele din Seinfeld, Elaine îi spune lui Ned Isaacoff, prietenul ei comunist: „Fine, you wanna be a Communist, be a Communist. Can’t you at least look like a successful Communist?”.
Aș spune că așa stau lucrurile și cu rebelii. Creată bineînțeles cu sprijinul sistemului, pseudo-opoziția anti-sistem din România este reprezentată de indivizi incerți care repetă un discurs naționalist de secol XIX fără ca să aibă însă școlile și cultura generațiilor trecute, o doamnă cu apucături de mahala și foști lideri politici dați afară din PSD (!!!). Cine ar vrea să se asocieze unor astfel de figuri triste? Mai important: cine poate crede că astfel de oameni reprezintă un pericol pentru globaliști, pentru marea mafie a hoților universali aflați în posesia tiparniței de bani?
La Lugano însă, au vorbit oameni care pun probleme reale sistemului.
Au vorbit de exemplu soția, fratele și tatăl lui Julian Assange creatorul Wikileaks. Julian e închis de patru ani în cea mai dură închisoare din Anglia după cei șapte ani petrecuți în ambasada Ecuadorului la Londra. Dacă cererea de extrădare americană va fi aprobată, Julian, cetățean australian, ar putea primi o sentință de 176 de ani de închisoare, totul doar pentru crima de a dezvălui abuzurile armatei americane în Irak.
A vorbit Phill Zimmermann, inventatorul protocolului PGP de criptare al emailurilor. Și el a fost anchetat ani de zile de FBI, pentru crima de a proteja dreptul nostru la viață privată.
Au vorbit activiști din Africa care ne-au povestit cum autoritățile coloniale franceze după ce au acordat o pseudo-suveranitate politică fostelor state africane și-au păstrat lor (francezilor) monopolul emisiei de monedă emițând francul colonial – CFA pe care l-au devalorizat între timp cu peste 99%. Rezultatul? Africanii sunt nevoiți să își „vândă” francezilor resursele naturale pe trei-lei-cuie iar bandele africane sunt lăsate să își dea în cap. Franța intervine doar atunci când cineva vrea să iasă din sistem. Cum intervine? Simplu, te lichidează. De fapt Franța și-a păstrat și dreptul de prim refuz pentru mărfurile strategice provenite din fostele colonii. Poți să vinzi altora doar dacă francezii n-au nevoie de marfa ta, la prețul stabilit de ei. Asta e independența Nigerului, Ciadului, Senegalului, Togo & Co.
Au mai vorbit și Max Keiser și Stacy Herbert, preferații mei, promovând El Salvador, care ca și Lugano este tot o citadelă Bitcoin. Max & Stacy au fost mult timp considerați campionii jurnalismului economic datorită programului lor, Keiser Report, difuzat pe RT și imens de popular atât în Statele Unite cât și în America Latină. Președintele statului El Salvador, Najib Bukele, este la ora actuală cel mai populat șef de stat din lume, cota lui fiind în jur de 94%. Deloc surprinzător Bukele e înjurat de Bloomeberg și Wall Street Journal care îl acuză că ar fi încălcat drepturile omului atunci când i-a luat la întrebări pe cei din crima organizată. Max și Stacy evident că îl apără și promit că vor scoate FMI-ul din Salvador până în 2030. La Lugano Max a spus de fapt o chestie importantă:
„E doar responsabilitatea ta!” „E alegerea ta dacă asculți ce îți spune Max Keiser sau preferi să te informezi din media oficială, de pe Bloomberg sau New York Times. Știi prea bine că media oficială te-a mințit de nenumărate ori. Dacă știi treaba asta dar iniști să consumi știri oficiale ești bou. Și e doar vina ta.”
Ar mai fi o chestiune de menționat la capitolul oameni. Unii din rebelii de mai sus sunt miliardari. Max le-a spus tuturor să cumpere Bitcoin încă din 2011, când prețul era de un dolar. Majoritatea au râs de el și au zis că Max e cam nebun. Da, Max este un rebel, dar e un rebel a cărui avere depășește miliardul de dolari, un rebel de succes.
Actorul din ”Seinfeld” seamănă cu Troțki. 🙂