Un interviu cu Claudio Mutti

 

claudio mutti

Încep astăzi publicarea unor fragmente din interviul acordat de profesorul italian Claudio Mutti în luna mai 2014 lui Max & Alexander.

Geopolitician de anvergur─â mondial─â ╚Öi editor al revistei Eurasia, Claudio Mutti este una din figurile de marc─â ale rezisten╚Ťei europene fiind activ politic de peste 50 de ani.

eurasia-balcani

http://www.eurasia-rivista.org

Am avut onoarea sa-l intalnesc pe dl. profesor la simpozionul organizat la Bucure╚Öti ├«n amintirea lui Jean Parvulesco. Dl. Mutti este ├«ntre altele ╚Öi un excelent vorbitor de limb─â rom├ón─â ca urmare a anilor petrecu╚Ťi ├«n ╚Ťara noastr─â.

De╚Öi am auzit prima dat─â interviul la momentul acord─ârii lui, reauzindu-l recent, am considerat oportuna traducerea lui ├«ntruc├ót acoper─â c├óteva chestiuni de baz─â ÔÇô na╚Ťionalismul european ├«n contextul sec XXI, situa╚Ťia actual─â a Europei, eurasianismul, folosirea grup─ârilor na╚Ťionaliste europene de c─âtre americani, Operation Gladio.

├Än condi╚Ťiile ├«n care liberalismul este epuizat moral, nimeni nevand ├«ncredere ├«n sistemul politic actual, ├«n persoanele politice propuse, iar popula╚Ťia nefiind dispus─â la sacrificii personale de dragul ideologiei mercantile, activarea unor grup─âri xenofobe, manevrate ╚Öi ├«ntre╚Ťinute din umbr─â, poate fi una din c─âr╚Ťile pe care sistemul perdant este dispus s─â le joace. S─â fim deci ├«n╚Ťelep╚Ťi ╚Öi s─â ├«nv─â╚Ť─âm din experien╚Ťa adev─âra╚Ťilor patrio╚Ťi europeni. Venind de la un italian care iube╚Öte Romania, lec╚Ťia ar putea fi mai u╚Öor de acceptat.

Geticus

Max, Alexander & Prof. Mutti:

Alexander & Max ├«l introduc ascult─âtorilor pe Prof. Claudio Mutti un lider na╚Ťionalismului italian

ÔÇťA╚Ťi spus c─â sunt un na╚Ťionalist italian. Eu cred c─â sunt un na╚Ťionalist european care tr─âie╚Öte ├«n Italia. Este imposibil ast─âzi s─â fii na╚Ťionalist ├«ntr-o ╚Ťar─â mic─â pentru c─â o ╚Ťar─â mic─â nu poate fi independent─â. Ast─âzi doar ╚Ť─ârile de dimensiuni continentale pot fi independente, de aceea spun c─â sunt un na╚Ťionalist european. Cred c─â doar o Europ─â independent─â ╚Öi unit─â este posibil─â ├«n lumea de ast─âziÔÇŽ.

.. tr─âim ├«n secolul puterilor continentale: Rusia, China, SUA, India.. Este imposibil pentru o ╚Ťar─â mic─â s─â r─âm├ón─â independent─â. Italia de exemplu, nu mai este independent─â de la sf├ór╚Öitul celui de-Al Doilea R─âzboi Mondial. Am fost ÔÇťelibera╚ŤiÔÇŁ acum 70 de ani ╚Öi de la ÔÇťeliberareaÔÇŁ noastr─â avem pe teritoriul italian peste 100 de baze militare NATO ╚Öi americane.

busag

http://saganic.blogspot.ro/2007/06/us-military-bases-in-italy-there-are.html

Ocuparea Europei nu este doar un fenomen italian el extinz├óndu-se de 20 de ani ╚Öi ├«n estul EuropeiÔÇŽ Acum ÔÇťeliberatoriiÔÇŁ no╚Ötri au eliberat Ucraina ╚Öi vor s─â ÔÇťeliberezeÔÇŁ ╚Öi Rusia. Cred c─â, ┬ápentru oamenii care g├óndesc, a venit timpul s─â elibereze Europa de ÔÇťeliberatoriÔÇŁ.

Na╚Ťionalismul meu este pentru o Europ─â mare, aliat─â cu Rusia ╚Öi cu celelalte mari puteri ale continentului Eurasiatic. Exist─â anumite legi ├«n geopolitic─â: o ╚Ťar─â mic─â, precum Italia putea fi independent─â ├«n sec al XIX-lea dar acum dimensiunile necesare pentru ca o ╚Ťar─â s─â fie independent─â sunt mult mai mari: teritoriul, demografia, puterea militar─â, puterea energetic─â ÔÇô toate acestea pot apar╚Ťine doar unei Europe integrate. C├ónd spun Europa, nu vorbesc de Uniunea European─â. UE, dup─â cum spunea Zbigniew Brzezinski, este capul de pod al SUA ├«n Eurasia. Deci un na╚Ťionalist european trebuie s─â se g├óndeasc─â la UE ca la o uniune colabora╚Ťionist─â (cu ocupantul).

.. Ce se ├«nt├ómpl─â acum ├«n Ucraina e o ├«ncercare de a aduce trupe NATO c├ót mai aproape de Moscova. De aceea, un na╚Ťionalist european trebuie s─â sprijine Rusia ╚Öi ap─ârarea teritoriului acesteia ├«mpotriva agresiunii vestice. Europa ├«ns─â╚Öi a fost obiectul agresiunii vestice, ┬áa fost invadat─â de puterile vestice, SUA ╚Öi Anglia ├«n anii ÔÇś40, a fost ocupat─â ├«n 1945, iar partea ei central─â ╚Öi est-european─â a fost ocupat─â dup─â 1989.

Primul lucru pe care trebuie s─â-l fac─â un na╚Ťionalist european este s─â ├«n╚Ťeleag─â aceast─â situa╚Ťie. Un adev─ârat na╚Ťionalist nu poate fi ├«n favoarea politicilor Uniunii Europene. UE este o uniune a statelor europene ├«n care clasele politice sunt clase colabora╚Ťioniste. Din 1945 am avut ├«n Europa de vest o singur─â excep╚Ťie ÔÇô Fran╚Ťa, pe vremea generalului de GaulleÔÇŁ

< va urma >

IMG_2333

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.